Care este cel mai bun USB Flash Driver? Ce sa urmaresti la un USB Flash Driver?

( USB Flash Driver | Recomandari, pareri si pret )

 

Cel mai bun USB Flash Driver - abcTop.roCu foarte multe posibilitati de stocare in cloud ( Dropbox, Google Drive ) sau de transfer ( wetransfer ) – vine intrebarea: de ce ai mai avea nevoie de un USB Flash Driver? In prezent tot mai multe persoane apeleaza la sisteme online de transfer. Un USB Flash Driver este o maniera rapida de a manipula cantitati mari de date ( pana la 1 T de: poze, filme, muzica etc.).

Fata de alte solutii, un USB Flash este foarte util atunci cand ai de transferat sau stocat multe informatii. Da, poti apela la un HDD extern, insa acestea sunt destul de mari si mai grele.  La pol opus un USB are cateva grame si este foarte mic – il poti folosii pe post de breloc la chei. Cu toate acestea cel mai bun model o sa iti ofere un raport performante – capacitate – pret bun. Pe de alta parte este recomandat ca memory stick-urile sa fie folosite pentru depozitare temporara, nu permanenta a informatiei.

Pretul pentru un USB porneste de la 15 lei ( modele ieftine, incete, capacitate mica ) si poate sa depaseasca 600 lei ( in functie de caracteristici si producator ). Daca tot am deschis discutia, cateva brand-uri de incredere, ce imi vin acum in minte sunt: Kingston, SanDisk, ADATA, Sony, Verbatim, Hama.

 

Cum alegi cel mai bun USB Flash Driver?

Cand alegi un stick de memorie USB sunt cateva aspecte ce trebuie sa le ai in vedere.  Pe de o parte, multe produse au capacitatea foarte mare de stocare, insa pot sau nu sa fie suficient de rapide pentru ceea ce promit. Prin urmare timpul de asteptare ( cand descarci sau incarci informatia ) sa dureze. Atata vreme cat ai in vedere: capacitatea, viteaza de transfer / scriere, interfata, design-ul – vei putea face o alegere buna ( desgiur mai sunt si alte caracteristici de urmarit, in functie de nevoia ta ). Voi scrie cateva randuri despre fiecare aspect in parte astfel incat sa iei decizia cea buna.

 

Performante

Performanta unui USB este mult influentata de interfata acestuia. In piata ai sa gasesti modele cu au la baza USB 2.0, USB 3.0 si USB 3.1. Dupa cum bine este stiut USB 3.0 si 3.1 sunt cele mai bune – asigurand o viteza mult mai mare. Daca e sa luam un exemplu, de regula flash-urile ce au USB 2.0 pot avea o viteza de trasnsfer de maxim 30 to 40MBps. Pe de alta parte 3.0 se apropie de  250MBps. Pentru a ajunge la aceste valori este foarte important portul in care folosesti dispozitivul. De exemplu un stick de memorie 3.0, introdus intr-un port 2.0 o sa atinga maxim viteza pe care o permite portul 2.0.

De asemeanea este important sa stii ca „acelasi” stick-uri ( brand, model ) dar care au capacitati diferite, se vor comportat altfel. De exemplu USB Kingston HyperX Savage, 64GB si cele de 128 GB, sunt diferente mari in ce privesc vitezele de scriere sau citire. De regula acesti doi indicatori nu sunt mentionati in descrierea produsului – decat mai rar. Insa daca ai nevoie de un USB flash driver rapid atunci recomand sa te orientezi spre unul cu interfata 3.0, o rata de transfer la citire 200 – 350 (MB/s) si o rata de transfer la scriere 100 – 200 (MB/s).

Cel mai bun USB Flash Driver - abcTop.ro

 

Capacitate

Capacitatea unui USB flash driver poate sa fie diferita de la 1 GB ( da, chiar mai putin ) si pana la 256 GB. De regula modelele pana in 8GB sunt ideale pentru stocare de documente. 16 Gb- 32 GB pentru muzica, filme sau imagii in format vectorial. Daca ai nevoie totusi de mai mult spatiu ( pentru filme in format HD – de exemplu ) atunci solutia trebuie sa aiba aprox 64 Gb. Dupa cum ziceam mai sus sunt si de 1 T ex: Memorie USB Kingston DataTraveler HyperX Predator – cu un pret pe masura.

Atentie – cand alegi un anumit sick de memorie – ia in considerare sa existe un raport bun intre capacitatea acestuia si viteza de transfer.

Cel mai bun USB Flash Driver - abcTop.ro

 

Design

Design-ul este o caracteristica care tine mai mult de gusturile fiecaruia in parte. Insa sunt cateva aspecte de urmarit: dimensiunea, cat de „usor” pierzi capacul si rezistenta. Dimensiunea te va influenta daca de exemplu doresti sa pui USB-ul pe post de breloc la chei. In ce priveste capacul este bine ca produsul sa vina cu cateva solutii ingenioase. Materialul din care este facut trebuie sa reziste la socuri. Daca este necesar gasesti in piata modele rezistente la apa.

 

Alte caracteristici:

Alte caracteristici pot sa iti vina in ajutor precum:

protectia datelor: fie inca de la exterior ( USB cu „cifru”, ex: stick Cryptex cu cifru ) sau la interior ( solicitand parola de fiecare data cand conectezi dispozitivul la PC sau laptop );

Cel mai bun USB Flash Driver - abcTop.ro

backup: anumite modele au memorie speciala pentru a face backul al informatiei tale;

compatibilitatea cu sistemul de operare: este la alegerea ta, in functie de ce ai nevoie: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 (SP1), Windows Vista (SP2), Mac OS X v.10.8.x+, Linux v.2.6.x+, Chrome OS (conectivitatea USB 3.0 necesita un port USB 3.0 ) etc.

 

Garantia

Garantia este foarte importanta de luat in considerare. Majoritatea producatorilor ofera o garantie de 60 luni.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii cand alegi cel mai bun stick de memorie USB. Daca mai ai intrebari, imi poti lasa mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de USB Flash Driver care te vor incanta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Memorie USB Kingston HyperX Savage, 64GB, USB 3.1/3.0Memorie USB Kingston HyperX Savage, 64GB, USB 3.1/3.0

Memorie USB SanDisk Cruzer Extreme 32GB, USB 3.0Memorie USB SanDisk Cruzer Extreme 32GB, USB 3.0

Memorie SONY SA3 Duo R130, USB 3.1, 32GB, culoare: albMemorie SONY SA3 Duo R130, USB 3.1, 32GB, culoare: alb

Capacitate (GB): 64Capacitate (GB): 32Capacitate (GB): 32
Interfata: USB 3.1 / USB 3.0Interfata: USB 3.0Interfata: USB 3.1
Rata de transfer la citire (MB/s): 350Rata de transfer la citire (MB/s): 245Rata de transfer la citire (MB/s): 130
Rata de transfer la scriere (MB/s): 180Rata de transfer la scriere (MB/s): 100Rata de transfer la scriere (MB/s): 180
Dimensiuni (W x D x H mm): 76.3 x 23.48 x 12.17Dimensiuni (W x D x H mm): 70.87 x 21.34 x 11.43Dimensiuni (W x D x H mm): 76.3 x 23.48 x 12.17
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: