Care este cea mai buna oala electrica de tipul slow cooker? Ce caracteristici trebuie sa urmaresc la o oala electrica de tipul slow cooker?

 

O oala electrica de tipul slow cooker o sa iti fie de mare ajutor in bucatarie, in special daca doresti sa gatesti mancare intr-un mod sanatos. Un al doilea avantaj este ca te ajuta sa reduci cheltuielile, de regula un astfel de aparat consuma foarte putin curent electric.

Daca munca sau alte activitati iti ocupa toata ziua si nu ai timp sa prepari mancarea, o oala electrica este o modalitate sigura de a gati, fara a fi nevoie sa stai in bucatarie mereu.

Datorita conceptului revolutionar de slow cooking, altfel spus gatitul la temperaturi reduse, ce ajuta la mentinerea nutrientilor in intregime, vei obtine o mancare sanatoasa si gustoasa.

Pretul pentru o oala electrica se afla in intervalul 200 lei – 500 lei.

Cea mai buna oala electrica slow cooker

 

Cum alegi oala electrica perfecta de tipul slow cooker?

Alegerea celei mai bune oale electrice de tipul slow cooker este simpla, trebuie sa iti definesti care sunt caracteristicile ideale pentru tine, pornind de la puterea si pana la functiile suplimentare ale aparatului.

 

Slow cooker Crock-Pot SCCPBPP605-050, 5.7 l, 2 Setari gatit - cea mai buna oala electrica de tipul slow cooker1. Puterea si forma

Despre putere nu sunt multe de povestit, majoritatea modelelor au o putere ce se situeaza in intervalul 190 – 250 W.

Pentru rezultate optime alege un model de 220 W, suficient pentru a gati inabusit, cu aburi, fiert sau copt.

Forma rotunda sau ovala? Este bine sa o alegi in functie de mancarurile preferate ale familiei. Prin urmare pentru tipuri mai speciale de retete ce necesita mai mult spatiu orizontal este recomandat sa achizitionezi o oala electrica ovala.

 

2. Capacitatea si materialul

Numarul de persoane pentru care gatesti influenteaza capacitatea modelului ideal, astfel incat sa ai suficient de spatiu, chiar si pentru portii extra. Modelele ce le gasesti pe piata au o capacitate de la 2 L si depasesc 6 L. Ideale pentru o familei de 4 persoane sunt cele de 5l – 6l.

Materialul din care este produs vasul determina utilitatea sa, dar mai ales modul in care este distribuita caldura. Dintre toate materialele, ceramica este cea mai recomandata datorita proprietatilor sale unice: se incalzeste rapid, distribuie uniform caldura, rezista atat la temperaturi mari cat si mici si se curata usor.

Este preferabil sa alegi un model compatibil cu masina de spalat vase, adica vasul in care gatesti sa fie detasabil si sa iti ofere posibilitatea sa il speli la masina.

 

3. Functii

Aparatele de tip slow cooker au de regula 2 setari de gatire: rapid si incet.  Atat pe modul rapid, cat si pe modul incet se ajunge la aceeasi  temperaturi, diferenta fiind doar de timpul necesar pentru ca oala electrica sa atinga punctul de fierbere – 100°C.

Sunt modele ce iti ofera posibilitati de a gati multiple, in functie de preferintele tale si cat mai sanatos, prin urmare sunt aparate ce au functii de fiert, copt, gatit inabusit sau cu aburi – speciale spre a mentine cat mai multi nutrienti activi din alimente, mai ales din legume.

Slow cooker Crock-Pot SCCPBPP605-050, 5.7 l, 2 Setari gatit 1 - cea mai buna oala electrica de tipul slow cooker

 

4. Alte caracteristici:

La fel ca in cazul altor electrocasnice, sunt caracteristici ce iti vor aduce un plus in rezultate, atunci cand le folosesti precum:
timer  va ajuta sa organizezi programul de masa cu o precizie incredibila. Modifica si personalizeaza timpul de pregatire al mancarii in concordanta cu programul tau din timpul zilei;
oprire automata – dupa ce timpul de gatire a expirat, oala se va opri automat;
vas  multifunctional  vasul in care se gateste mancarea, poate sa fie detasat, iar in functie de materialul din care este produs il poti folosi ca o oala normala pe foc, sau chiar depozita in frigider.

Slow cooker Crock-Pot SCCPBPP605-050, 5.7 l, 2 Setari gatit 2 - cea mai buna oala electrica de tipul slow cooker

 

5. Garantia

Sunt producatori ce ofera o garantie pentru astfel de produse, intre 2 ani – 5 ani. In aceasta perioada te vei putea bucura de cele mai bune si sanatoase preparate fara batai de cap in cazul in care oala se defecteaza.

Atentie insa si la funizorul de la care achizitionezi, la termenii de returnare, respectiv la procedura de a beneficia de garantie.

Slow cooker Crock-Pot SCCPBPP605-050, 5.7 l, 2 Setari gatit 4 - cea mai buna oala electrica de tipul slow cooker

 

Daca mai ai intrebari, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

In continuare iti prezint o serie de modele ce le recomand, tinand cont de cele scrise anterior:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Slow cooker Crock-Pot SCCPBPP605-050, 5.7 l, 2 Setari gatit

Slow cooker Crock-Pot SCCPBPP605-050, 5.7 l, 2 Setari gatit

Slow cooker Crock-Pot SCCPRC507B-050, 4.7 l, 2 Setari gatit

Slow cooker Crock-Pot SCCPRC507B-050, 4.7 l, 2 Setari gatit

Slow cooker Crock-Pot CSC011X, 6 l, 2 Setari gatit, Functie pastrare la cald

Slow cooker Crock-Pot CSC011X, 6 l, 2 Setari gatit, Timer

Putere (W): 220Putere (W): 220Putere (W): 220
Capacitate (l): 5.7Capacitate (l): 4.7Capacitate (l): 6
Timer: DaTimer: DaTimer: Da
Oprire automata: DaOprire automata: DaOprire automata: Da
Functie mentinere cald: DaFunctie mentinere cald: DaFunctie mentinere cald: Da
Fiert/copt: DaFiert/copt: DaFiert/copt: Da
Gatire cu aburi/inabusit: DaGatire cu aburi/inabusit: DaGatire cu aburi/inabusit: Da
Dimensiuni (W x H x D mm): 440 x 355 x 255Dimensiuni (W x H x D mm): 310 x 350 x 260Dimensiuni (W x H x D mm): 385 x 215 x 366
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 03.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: