Care este cea mai buna masina de spalat vase? Ce caracteristici trebuie sa aiba cea mai buna masina de spalat vase?

 

Cea mai buna masina de spalat vase este necesara in orice gospodarie, in special ca tehnologia din zilele noastre ne ajuta sa avem o viata mai usoara – intrucat electronicele si electrocasnicele ne suplinesc de la efectuarea treburilor de rutina.

Daca doresti sa achizitionezi o masina de spalata vase buna, care sa fie potrivita stilului tau de viata, trebuie sa urmaresti caracteristicile modelului – tipul masinii, capacitatea, functii speciale, ce tip de senzori are etc., care trebuie sa se potriveasca asteptarilor tale.

Pretul pentru o masina de spalat vase porneste de la 600 lei ( un model mic ) si depaseste 2000 lei.

Cum alegi cea mai buna masina de spalat vase pentru bucatarie 1

 

Cum alegi cea mai buna masina de spalat vase?

Cand alegi cea mai buna masina de spalat vase, trebuie sa ai in vedere: tipul masinii de spalat, capacitatea, dimensiunea, programele si sistemele de siguranta. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Tipul masinii de spalat vase

Punctul de pornire este sa iei o decizie asupra tipului de masina de spalat, ai de ales intre un model standard sau unul incorporabil:

• masinile de spalat vase standard sunt independente, nu au nevoie nevoie de suportul unui mobilier pentru montarea lor. Ce trebuie sa iei in calcul la aceste modele: a. dimensiunile – spatiul de care dispui pentru depozitare (lungime, latime, inaltime); b. categoria – daca doresti sa achizitionati o masina care sa fie asezata direct pe blatul de la bucatarie sau o masina de spalat vase mare, performanta (asemanatoare unei masinii de rufe).

• masinile de spalat vase incorporabile  sunt optiunea ideal daca ai posibilitatea sa iti faci la comanda mobila, respectiv sa o cumperi direct cu spatiu special amenajat pentru un astfel de aparat. Cum am precizat mai sus, trebuie sa fi atent la dimensiunile acesteia (inaltime, latime, lungime) si totodata sa alegi in functie de categoria modelului care poate sa fie total incorporabila sau partial incorporabila.

 

2. Capacitatea de spalare

Un al doilea citeriu este capacitatea de spalare, ce defineste numarul vaselor ce incap la o singura spalare. Majoritatea masinilor de spalat vase au o capacitate de 12 seturi (adica o duzina de vase), insa vei gasi in functie de dimensiune si de 5 seturi ( in cazul aparatelor mici ) sau chiar depasind 15 seturi. Daca o duzina de vase ti se pare prea mult, iti recomand o masina de spalat care sa aiba si o functie de incarcare la jumatate – astfel reduci consumul de apa, electricitate, respectiv de detergent. Tot in acest ultim caz, o alta varianta este alegerea unei masini cu senzor de greutate, care in functie de nivelul de incarcare ( greutatea vaselor introduse ) sa propuna un timp, respectiv un anumit consum, pentru fiecare ciclu de spalare.

 

3. Interiorul masinii de spalat vase

Trebuie sa fii atent la: numarul de sertare, daca acestea sunt flexibile ( in special cel de jos, pentru a face loc vaselor de dimensiuni mari ), daca exista diversi alti suporti pentru farfurioare, pahare, tacamuri etc..

 

4. Numarul programelor

Urmatorul aspect, este numarul de programe al masinii de spalat vase, in general acesta este cuprins intre 5 – 10. Este bine sa te orientezi spre o masina de spalat vase cu programe mixte intrucat la o utilizare vei avea de spalat atat oalele ( cele mai greu de curatat / solide ) cat si pahare ( ceva mai usoare/delicate ) impreuna. Fiecare model are programe gandite astfel incat acestea sa se plieze pe preferintele consumatorului, insa acest criteriu nu este de trecut cu vederea, prin urmare alege cea mai buna masina de spalat vase care sa raspunda nevoilor tale.

cea mai buna masina de spalat vase

 

5. Tipul detergentului folosit

Tipul de pastila folosita – exista pastile 3in1 , 4in1, 5in1. Masinile de spalat vase ce folosesc detergent 5in1 sunt mai des intalnite. Pentru a functiona normal masinile de spalat vase au nevoie de sare si lichid de limpezire, care sunt regasite in detergentul de tip 5in1. In cazul in care utilizati o pastila de tip 5in1 intr-o masina ce are recomandata o pastila de tip 4in1 sau 3in1, risti ca detergentul sa nu se dizolve cum trebuie, respectiv vasele sa nu fie spalate adecvat.

 

6. Clasa energetica

Ultimul criteriu – clasa energetica si consumul de apa, in general este bine sa optezi pentru o masina de spalat din clasa A – indiferent de cate plusuri ” urmeaza dupa litera A”, important este incadrarea in clasa economica.

Referitor la consumul de apa nu recomand o masina de spalat care sa consume mai mult de 5000 l/an in medie, insa acest aspect depinde ulterior de cat de des este folosita masina.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, cand alegi cea mai buna masina de spalat vase.

 

Tinand cont de caracteristicile prezentate mai sus, in continuare iti recomand o lista cu top masini de spalat vase performante:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Electrolux Real Life ESL7510RO

Electrolux Real Life ESL7510RO – masina de spalat vase incorporabila

• Capacitate: 13 seturi
• Functii: 6 programe + program intensiv, program prespalarea, functie incarcare la jumatate, sistem de uscare: DryTech, oprire automata
• Dimensiuni (lxLxA) cm: 84.5 x 60 x 60

VEZI DETALII SI PRET

Bosch SMS58L72EU ActiveWater

Bosch SMS58L72EU ActiveWater – masina de spalat vase cu capacitate mare de spalare

• Capacitate: 13 seturi
• Functii: 6 programe + program intensiv, program prespalarea, functie incarcare la jumatate, ActiveWater hydraulic system, Aquastop
• Dimensiuni (lxLxA) cm: 81.8 x 59.6 x 55

VEZI DETALII SI PRET

Bosch SMS50E98EU SilencePlus

Bosch SMS50E98EU SilencePlus – masina de spalat vase compacta

• Capacitate: 12 seturi
• Functii: 5 programe + program intensiv, program prespalarea, functie incarcare la jumatate, Aqua Sensor, EcoSilence Drive
• Dimensiuni (lxLxA) cm: 84.5 x 60 x 60

VEZI DETALII SI PRET

(actualizat: 26.05.2015)

 

 

Recommend to friends
 • gplus
 • pinterest

Mesaj

 1. Marian
  07.01.2016 at 18:38

  Buna ziua as vrea sa cumpar o masina de spalat vase si vreau sa stiu daca pot sa platesc in numerar la primire si in cit timp imi ajunge locuiesc in cumpulung muscel

  • abcTop.ro
   08.01.2016 at 17:17

   🙂 selectati metoda de plata ramburst (cash – plata la livrare ) cand faceti achizitii online, referitor la ‘in cat timp ajunge’ depinde de la ce magazin online achizitionati.

 2. Victor
  15.02.2016 at 11:09

  Pff, daca nu se inventeaza odata masina care nu se strica niciodata, nu are nevoie de combustibil si nu prezinta riscuri. Mai e de asteptat ceva timp…

Mesaj: