Care este cea mai buna mini masina de spalat vase? Ce caracteristici are o mini masina buna de spalat vase?

 

O masina de spalat vase buna este o necesitate in bucatarie. Timpul petrecut acasa este tot mai redus, iar cand vii de la munca nu prea mai ai suflu si pentru treburile casnice. In situatia in care spatiul nu iti permite instalarea unei masini clasice, de marimea celei pentru rufe, atunci iti recomand sa achizitionezi o mini masina de spalat vase.

Aceasta este ideala pentru o bucatarie de mici dimensiuni, cat si pentru o familie mica, formata din 2 – 3 persoane.

Pretul pentru o masina de spalat vase mica porneste de la 1200 lei, iar in functie de tehnologia incorporata si marca depaseste 2000 lei.

Cea mai buna mini masina de spalat vase 1

 

Cum alegi cea mai buna mini masina de spalat vase?

Pentru a alege cea mai buna mini masina de spalat vase, trebuie sa te asiguri ca optezi pentru un model care sa fie potrivit stilului tau de viata, prin urmare pe langa clasicele caracteristici: capacitate, dimensiune si programele trebuie sa verifici functiile acesteia.

 

1. Capacitatea si dimensiunea

Motivul pentru care optezi pentru o masina de spalat vase mica este tocmai dimensiunea. De regula o mini masina de spalat vase are dimensiuni apropiate de cele ale unui cuptor cu microunde, iar avantajul este ca poti gasi un model care sa fie incorporabil.

Capacitatea unei astfel de aparat este de regula de maxim 7 seturi, ceea ce este suficient pentru o familie de 2 – 3 persoane.

Utilitatea capacitatii este influentata direct de interior si de sertarele de care aparatul dispune pentru ca tu sa asezi cat mai organizat farfuriile mari sau mici, tacamurile sau paharele.

cea mai buna mini masina de spalat vase

 

2. Programele

La fel ca in cazul masinilor de spalat vase clasice, acestea mici aparate au programe specifice pentru toate tipurile tale de vase. De exemplu program 70 °C – pentru vesela, program rapid – ideal in zilele in care nu ai prea mult timp la dispozitie si ai nevoie repede de vase curate, program auto – in cazul modelelor preformante care seteaza cantitatea de apa si detergent in functie de cat de plina este, program Bio/Eco pentru consum redus de apa si electricitate si program pentru pahare care sunt mai delicate si sunt spalate la o temperatura de pana in  40°C. Desigur fiecare producator pentru a imbunatati modelul sau, poate sa mai adauge si alte programe speciale, precum: uscare intensiva sau program silentios, insa cele 5 programe mentionate anterior, reprezinta un minim pe care orice masina buna de vase trebuie sa le aiba in dotare.

O functie utila este cea de „pauza”. Daca in timp ce masina spala vasele apare vreo urgenta iar tu trebuie sa pleci, poti sa opresti temporar aparatul, iar apoi sa il repornesti de unde a ramas, cand te intorci.

Cea mai buna mini masina de spalat vase

3. Sistemele de siguranta

Toate masinile de spalat vase fie mici sau mari trebuie sa fie dotate cu sisteme de siguranta avansate din punct de vedere tehnologic, spre a garanta linistea ta. Prin urmare in cazul in care este prea multa spuma, de la detergent, sau filtrele sunt infundate – senzorul masinii trebuie fie sa opreasca aparatul, fie sa moduleze viteaza programului sau distributia apei – evitand o situatie neplacuta, fara interventia ta.

Altfel spus fiecare masina de spalat vase trebuie sa fie capabila sa controleze inteligent cantitatea de apa din interior sau cu care este alimentata si sa „actioneze” in situatia in care apar probleme.

cea mai buna mini masina de spalat vase

 

4. Garantia

O mini masina de spalat vase bune trebuie sa aiba o garantie de 24 luni, pe putin. De asemenea sunt furnizori ce ofera posibilitatea sa cumperi o extra garantie, ceea ce reprezinta o investitie pe termen lung si este in avantajul tau.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol daca ai nevoie de mai multe informatii referitoare la cea mai buna mini masina de spalat vase, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Luand in considerare cele mentionate, in continuare iti recomand trei modele de masini de spalat vasele de dimensiuni mici si foarte performante:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Masina de spalat vase compacta Bosch SKS51E28EU, 6 Seturi, 5 ProgrameMasina de spalat vase compacta Bosch SKS51E28EU, 6 Seturi

Masina de spalat vase compacta Bosch SKS51E22EU, 6 SeturiMasina de spalat vase compacta Bosch SKS51E22EU, 6 Seturi

Masina de spalat vase Indesit ICD661S, 6 Seturi, 6 Programe

Capacitate (seturi): 6Capacitate (seturi): 6Capacitate (seturi): 6
Numar de programe: 5Numar de programe: 6Numar de programe: 6
Control: MecanicControl: MecanicControl: Mecanic
Programare intarziata: –Programare intarziata: DaProgramare intarziata: Da
Indicator program: DaIndicator program: DaIndicator program: Da
Programe:70C, rapid, Bio, DelicatPrograme: 70C, auto, Bio, DelicatePrograme: 70C, rapid, delicat, Bio
Clasa de eficienta la spalare: AClasa de eficienta la spalare: AClasa de eficienta la spalare: A
Clasa de eficienta la uscare: AClasa de eficienta la uscare: BClasa de eficienta la uscare: A
Nivel de zgomot dB(A): 48Nivel de zgomot dB(A): 51Nivel de zgomot dB(A): 55
Clasa de eficienta energetica: A+Clasa de eficienta energetica: AClasa de eficienta energetica: A
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 13.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: