Top – cele mai bune hote telescopice 2017
( cea mai buna hota telescopica | Recomandari, pareri si pret )
Tot mai multe persoane se orienteaza, in prezent, pentru achizitia unei hote telescopice. Principalul motiv, al acestei decizii, este faptul ca au o suprafata de absorbtie care poate fi extinsa prin simpla culisare. Rezultat: salvezi cativa centrimetri din spatiul aflat deasupra aragazului / plitei – astfel zona pare mai aerisita, mai putin sufocanta.
Acum, aproximativ doi ani, am mai scris un articol referitor la „Cea mai buna hota telescopica 2015”. Fata de atunci, pot spune ca s-au schimbat cateva lucruri, pornind de la importanta acordata de catre producatori, pentru modul de absorbtie– hota filtranta / cu evacuare / mixta, si pana la cresterea capacitatii maxime.
Pretul pentru o hota telescopica buna porneste de la 300 lei, iar in functie de model / caracteristici depaseste 1000 lei. Da, pretul lor in ultimii ani a scazut iar performantele s-au adaptat la ce este necesar.
Producatori (in functie de gama) din gama hotelor sunt recunoscuti- cei din top: Miele, Kugerr, Falmec, Pyramis, cei din gama medie: Bosch, Gorenje, Beko, Whirlpool putine modele de la Heinnier, iar din gama low-cost: Hansa, Star-Light, Hennier si FABER Flexa (nu are un nume sonor).
Cea mai buna hota telescopica – recomadari
Cea mai buna hota telescopica, pe care o poti alege, trebuie sa corespunda cu necesitatile tale, in ce priveste: tipul hotei, capacitatea de absorbtie, sistemul de filtrare, numarul de motoare si nivelul de zgomot. Acestea sunt caracteristicile principale ce definesc un aparat si despre care voi detalia mai jos.
Un top, al celor mai bune hote pe care le recomand, este:
(*pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe buton)
Hota incorporabila telescopica Electrolux EFP60460OX, Putere 603 mc/hElectrolux este unul dintre liderii care conduc piata electrocasnicelor. Daca este sa facem referire strict la hote, acestea se pot lauda cu modele: traditionale, telescopice, tip insula, tip semineu si incorporabile. Prin urmare, modelul EFP60460OX este gandit respectand cerintele tot mai exigente ale consumatorilor. Acest aparat este complet integrat, culisant si ocupa un spatiu redus. Latimea este standard de 59,8 cm. Hota incorporabila telescopica Electrolux EFP60460OX se poate lauda cu doua mari plusuri, primul: capacitatea de absorbtie mare care este de 604 mc/h. Aparatul o sa faca fata cu biro in cazul bucatariilor spatioase. Un al doilea plus, este dat de tipurile de utilizare- in doua moduri, pentru absorbtie aer sau posiblitatea de recirculare, daca este instalat filtrul de carbon (accesoriu optional in functie de furnizor). Aparatul este dotat cu un indicatorul pentru schimbarea filtrului de carbon. Se recomanda urmatoarele: |
Hota Telescopica TEKA CNL 1 9000, 90 cm, 3 Trepte Putere, Inox anti-pataAl doilea aparat, pe care il recomand, este hota telescopica TEKA CNL 1 9000. Teka este un alt producator de top in domeniul electrocasnicelor. Gama existenta in piata este pentru toate gusturile. Aparatele TEKA se remarca printr-un aspect deosebit, linii moderne care se inscriu perfect in orice bucatarie, aducand totodata o nota de distinctie in materie de stil si functionalitate. Plusuri ale aparatului: partea frontala este din inox anti-pata– creeaza o pelicula fina care impiedica aderenta amprentelor si a urmelor de grasime pe suprafata aparatului si, al doilea plus: existenta a doua turbine duble. Capacitatea de absorbtie maxima este de 495 mc/h, ceea ce recomanda hota pentru bucatariile cu suprafata de pana la 32 mp. Se recomanda urmatoarele: |
Hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50, Putere de absorbtie 400 mc/hPentru cei care au un buget mai redus, insa doresc ceva calitativ, atunci recomand cu incredere hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50. Bosch este un producator de electrocasnice care si-a creat in piata o buna reputatie. Capacitate de evacuare este de 400 m3/h, asigurand rapid improspatarea aerului din bucatarie. Plusuri: functioneaza atat in regim de evacuare cat si de recirculare a aerului, si filtrul de grasime care este din metal dar poate fi curatat in masina de spalat vase. Butoanele sunt basculante, pentru trepte de putere si iluminare. Se recomanda urmatoarele: |
Cum alegi cea mai buna hota telescopica? Ce caracteristici sa urmaresti o hota telescopica buna?
Dupa cum scriam in alte articole, o prima observatie- este ca multe persoane isi aleg hota, in functie de pret. Da, este un criteriu definitoriu, insa daca esti in cautarea de performanta si calitate, atunci trebuie sa sapi dincolo de cost si de „filtrul” capacitatii maxime de absorbtie.
Prin urmare, recomand, cand alegi cea mai buna hota telescopica (presupunand ca doresti un model telescopic- daca nu esti decis mai multe informatii despre tipurile existente in piata gasesti aici) sa iei in calcul: caracteristici tehnice (capacitatea, dimensiunea, tipul de filtre, nivelul de zgomot, consum si ilumintul) dar si tehnologia care sta la baza absorbtiei aerului.
CARACTERISTICI TEHNICE
Atentie mare la caracteristicile tehnice ale produsului, este bine sa alegi 2- 3 produse pe care sa le compari si dintre care sa alegi cea mai buna hota telescopica pentru tine.
Capacitatea de absorbtie
Capacitatea de absorbtie indica cati metri cubi de aer poate filtra hota intr-o ora. Pentru a alege o hota eficienta, este necesar ca aceasta sa filtreze aerul din incapere de cel putin 10 ori intr-o ora. Sunt experti care recomanda chiar de pana la 14 ori. Regula de 10 se aplica in cazul hotelor cu tubulatura, iar cea de 14 pentru cele care filtreaza aerul. Prin urmare, pentru a alege o hota dimensionata corect, inmulteste aria bucatariei cu 10 sau 14 in functie de modelul ales.
Dimensiunea
La o hota este foarte importanta latimea acesteia. Pentru a putea absoarbe corespunzator aburii, mirosul si caldura, aceasta trebuie sa fie cu 10 cm (pe fiecare latura) mai mare, decat aragazul / plita. In situatia in care alegi un model mai mic, o sa fie mult mai greu pentru aparat sa atraga tot surplusul generat de mancarea pe care o gatesti.
Tipul de filtre
Multe dintre hotele telescopice folosesc filtre metalice (in special cele cu evacuare). Acestea sunt usor de intretinut, chiar putand la anumite aparate, sa fie spalate in masina de vase. In cazul modelelor care sunt ceva mai scumpe, un alt tip de filtru folosit este cel de carbon, cu rol de a filtra mirosurile si umezeala. Indiferent de tipul ales, mare atentie cu intretinerea sa. Performantele aparatului vor scadea mult, in cazul in care nu te ingrijesti de acest aspect.
Nivelul de zgomot
Pentru o hota care sa fie silentioasa este necesar sa faci o investitie mai mare. De regula hotele, mai ales folosite la capacitatea maxima de absorbtie, sunt foarte galagioase. In cazul in care obisnuiesti sa gatesti des atunci acest aspect o sa te intereseze direct, prin urmare, cea mai buna hota telescopica trebuie sa aiba un nivel de zgomot sub 70 db.
Consumul
Hotele nu sunt mari consumatoare, insa este bine sa compari si acest indicator, mai ales ca urmeaza sa alegi cea mai buna hota pentru tine.
Controlul
Multe hote au control mecanic, in special ca nu prezinta foarte multe functii (de regula: treptele de putere si sistemul de iluminare).
TIPURI DE HOTE
Tipul hotei se refera in principal la modalitatea de improspatarea aerului, adica: prin evacuare- cu tubulatura sau prin recirculare- curatare.
• prin evacuare- cu tubulatura: mirosul, aburii si caldura sunt evacuati la exterior. Este foarte eficient, in special ca este eliminata astfel si o parte din caldura degajata in timpul procesului de gatire. Dezavantaj- este necesar sa spargi peretele pentru tubulatura;
• cu recirculare: aerul este filtrat (de regula prin filtrul de carbon), apoi eliberat in incapere. Capacitatea de absorbtie este de regula mai mica, fata de modelul prezentat mai sus. Avantaj: nu este necesar sa mai spagi peretele;
• mixata: poate sa fie folosita atat pentru recirculare cat si pe modulul de evacuare.
GARANTIA / UTILIZAREA
Garantia
Garantia este in medie de 24 luni. Sunt producatori care ofera, in anumite perioade- ca urmare a unei promotii, o garantie mai mare, chiar pana la 5 ani. O alta alternativa, in cazul in care doresti o garantie extinsa, este sa achizitionezi contra cost un pachet. De exemplu eMAG pune la dispozitia cumparatorilor posibilitatea de a achizitiona o garantie suplimentara. La aceasta beneficiezi si de servicii suplimentare precum: ridicarea aparatului stricat- gratuit, de la tine de acasa, un timp mai scurt pentru solutionarea problemei, returtul hotei.
Instalarea si utilizare
In ce priveste instalarea, singurul sfat pe care il pot da este: sa citesti recomandarile producatorului. In cartea produsului, trebuie sa gasesti toate informatiile referitoare la modalitatea corecta de fixare / dimensiunile mobilierului, in care aparatul trebuie sa fie incorporat dar si distantele minime pana la punctele de caldura.
Utilizarea aparatului: hotele nu „ridica” multe probleme in ce priveste folosirea lor, majoritatea au un panou simplu de comanda.
INTRETINEREA HOTEI
Pentru a te putea bucura de aparat, intr-o stare cat mai buna, un timp indelungat, in manualul de utilizare al acestuia, vei gasi si cateva sfaturi despre intretinerea sa. Multe dintre ele sunt standard, referitoarea la cat de des trebuie sa cureti filtrele, dar si ce substante este bine sa folosesti pentru fiecare parte / material din care aparatul este confectionat.
De asemenea, este bine ca dupa fiecare utilizare a hotei (dupa o sedinta de gatit intens) sa cureti aparatul, pentru a nu lasa ca petele de grasime sa se usuce / intareasca- ceea ce o sa le faca mai greu de indepartat.
CONCLUZIE:
Sa alegi cea mai buna hota telescopica este o investitie atat de bani, dar si de timp- pentru a analiza si compara modelele existente. Mare atentie la instalarea acesteia, daca nu respecti recomandarile oferite de producatori, atunci vei pierde din performantele pe care le poti obtine de la aparat, iar in anumite cazuri- dreptul la garantie.
Pentru a facilita cautarea, recomand sa analizezi modelele existente pe interent. Multi furnizori ofera transportul gratuit si chiar returul, in cazul in care esti nemultumit de produs.
Mai jos vei gasi o comparatie a trei modele, pe care le recomand, sub eticheta cea mai buna hota telescopica:
(*pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel)
#2 |
#1 |
#3 |
Hota Telescopica TEKA CNL 1 9000, 90 cm, 3 Trepte Putere, Inox anti-pata |
Hota incorporabila telescopica Electrolux EFP60460OX, Putere 603 mc/h |
Hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50, Putere de absorbtie 400 mc/h |
Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 495 | Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 604 | Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 400 |
Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 191 | Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 224 | Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 190 |
Numar trepte: 3 | Numar trepte: da | Numar trepte: da |
Filtru: Matalic | Filtru: Carbon | Filtru: Filtru metalic de grasime |
Dimensiuni (IxLxA): 900 x 490 x 250 | Dimensiuni (IxLxA): 190 x 598 x 280 | Dimensiuni (IxLxA): 203 x 598 x 290 |
Nivel zgomot min-max (dB): 31 – 62 | Nivel zgomot min-max (dB): 48 – 66 | Nivel zgomot min-max (dB): 59 – 68 |
VEZI DETALII SI PRET | VEZI DETALII SI PRET | VEZI DETALII SI PRET |