Care este cea mai buna camera video? Ce caracteristici sa urmaresti la o camera video?

 

Cea mai buna camera video o sa iti fie de mare ajutor cand doresti sa imortalizezi momente alaturi de cei dragi. Inainte de a achizitiona o camera de filmat trebuie sa ai clar in minte motivul pentru care o achizitionezi ( ce tip de filme doresti sa faci: videoclip-uri, filme de familie, filme sport etc. ).

O camera video buna, destinata pentru a filma videoclip-uri spre a fi postate pe youtube (sau alte platforme) sau a filma momente dragi, are un pret ce porneste de la 700 lei si poate trece pragul de 4000 lei in functie de performanta sa.

Cea mai buna camera video de familei

 

Cum aleg cea mai buna camera video?

Cand alegi cea mai buna camera video, de familie, trebuie sa urmaresti: senzorul, captura video, zoom-ul si ce alte functii speciale iti pune la dispozitie. In continuare am sa detaliez fiecare aspect in parte.

 

1. Senzorul

Senzorul este cel mai important la o camera video buna. Pe suprafata acestuia se regasesc pixelii care dau rezolutia imaginii – mare atentie mai multi pixeli nu inseamna neaparat ca aparatul este mai bun. Calitatea imaginii din filmare este influentata de dimensiunea senzorului direct proportional. Daca senzolul este mic, automat suprafata de captare o sa fie mai mica.
Majoritatea senzorilor utilizati sunt CMOS si CCD. Diferenta cea mai notabila dintre CMOS si CCS este faptul ca primul model capteaza culorile mai viu, atunci cand faci filmulete. Alegerea unuia dintre cele doua tipuri de senzori este personala.
Majoritatea camerelor video au un singur senzor, insa sunt modele profesionale cu mai multi senzori, in special pentru a se adapta mai bine in diferite locatii.

 

2. Captura video

In cazul capturii video trebuie sa iei in considerare urmatoarele aspecte cand alegi cea mai buna camera video pentru tine:
iluminarea minima: se masoara in luxii si are rolul de a imbunatatii vizibilitatea imaginii atunci cand se filmeaza in locatii mai intunecate. Sunt modele ce au de la 1 lux si peste 15 lux. In medie un aparat cu 3 lux este ideal pentru a putea filma in casa, de exemplu la o petrecere surpriza, intr-o lumina slaba;
efecte digitale: cu cat vei putea accesa mai multe efecte cu atat editarea filmelor pe calculator o sa fie mai putin necesara;
balansul alb si compensare blacklight te vor ajuta sa mentii imaginea la o calitate constanta atunci cand filmezi dintr-o incapere in alta sau chiar de la exterior la interior.

cea mai buna camera video

 

3. Zoom-ul

Este foarte important in special daca doriti sa aveti un film de calitate de la serbarea copilului. Un zoom optic / digita bun poate face diferenta dintre a sta in locul din fata si cel din spate. Cea mai buna camera video iti va oferi un zoom optic intre 20 x si 40 x. Atentie insa la acele camere care ofera un zoom de este x80, diferenta de zoom poate sa fie digital, care afecteaza calitatea imaginii, aparand evident pixeli.

 

4. Functii speciale

Stabilizarea optica este esentiala in special daca ai de filmat o perioada indelungata si nu poti folosi un trepied. O camera video de filmat trebuie sa aiba un senzor modern, asezat pe un electromagnet, iar cand filmezi acesta sta in aer, nefiind afectat de miscarile aparatului daca, de exemplu – iti tremura mana.

Functia de Wi-Fi este mai nou incorporata destul de des in cazul camerelor performante, astfel poti filma dintr-o incapere si sa fie accesata filmarea direct de pe telefon sau tableta de catre alta persoana.

Cea mai buna camera video de familei

 

5. Alte caracteristici

• sistem audio:  alege o camera video cu sistem audio Dolby Digital pe 2 canale, calitatea sunetului este superioara in special daca ai acasa un sistem Home Cinema;
formatul video: cele mai cunoscute formate video sunt H.264, MP3, AVCHD, acestea sunt acceptate de majoritatea editoarelor video;
garantia / furnizorul: alege un model cu o garantie de minim 2 ani si de la un furnizor cunoscut care sa iti ofere si sa isi indeplineasca toate obligatiile de services in cazul in care aparatul se defecteaza.

 

Sper ca acest articol sa fie util atunci cand vei alege cea mai buna camera video pentru tine. Daca ai intrebari te invit sa imi lasi  mai jos intr-un mesaj.

 

Recomandari cea mai buna camera video:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Camera video JVC Quad-Proof RX GZ-RX515BEU 1Camera video JVC Quad-Proof RX GZ-RX515BEU, Full HD

Camera video Sony HDRCX405B, Full HD, Negru 3Camera video Sony HDRCX405B, Full HD, Negru

Camera video Sony HDRCX240EBCamera videoSony HDRCX240EB, Full HD, Negru

Rezolutie senzor (pixeli): 2.5 MPRezolutie senzor (pixeli): 9.2 MPRezolutie senzor (pixeli): 9.2MP
Mod inregistrare: 1920 x 1080Mod inregistrare: 1920 x 1080Mod inregistrare: 1920 x 1080
Zoom digital: 2000x 60x zoom extinsZoom digital: 350x zoom extinsZoom digital: 320x zoom extins
Zoom optic: 40xZoom optic: 30xZoom optic: 27x
Stabilizator de imagine: A.I.S (stabilizator de imagine avansat)Stabilizator de imagine: A.I.S (stabilizator de imagine avansat)Stabilizator de imagine: Stabilizare electrica SteadyShot cu mod Activ
Altele: detectarea fetei, functii Wi-FI, inregistrare de la distantaAltele: detectarea fetei, control luminozitate, declansare la zambetAltele: focalizare automata / manuala
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 30.05.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: