Accesorii pentru bicicleta – lista accesoriilor pentru bicicleta

 

Dupa alegerea celei mai bune biciclete pentru tine, mai ales pentru incepatori, recomand sa urmareasca si accesorii pentru bicicleta. Conform cu legislatia in vigoare:

„Art. 14. – In circulatia pe drumurile publice bicicleta trebuie sa fie:
a) prevazuta cu dispozitiv de franare eficace;
b) prevazuta cu un sistem adecvat, functional, de directie;
c) dotata cu sistem de avertizare sonora; se interzic echiparea si folosirea sistemelor de avertizare sonora specifice autovehiculelor;
d) echipata in fata cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate cu lumina de culoare rosie si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeasi culoare;
e) echipata cu elemente sau dispozitive care, in miscare, formeaza un cerc continuu, fluorescent- reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor.

Art. 15. – Remorca atasata unei biciclete trebuie sa fie echipata, in partea din spate, cu un dispozitiv fluorescent- reflectorizant de culoare rosie, iar daca lumina din spate a bicicletei este obturata de remorca, aceasta trebuie sa fie echipata si cu o lumina de culoare rosie.”

Pretul unui set de accesorii pentru bicicleta porneste de la 100 lei si depaseste 500 lei ( in functie de necesitatea ta ).

1024px-Bicicleta_naranja_3

Sursa poza: http://www.flickr.com/photos/jglsongs/ (http://www.flickr.com/photos/jglsongs/2227593328/) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons (poza modificata fata de original)

 

Cum alegi cele mai bune accesorii pentru bicicleta?

Atunci cand alegi niste accesorii pentru bicicleta trebuie sa ti cont de tipul acestora ( in functie de locul unde circuli cu bicicleta, nivelul tau de experienta etc. ).

1. accesorii pentru bicicleta – de siguranta:

• casca, manusi, set cotiere si genunchiere: acestea sunt utile, mai ales daca esti la inceput si sunt esentiale pentru copii;
• ochelari impotriva prafului sau a insectelor: mai ales daca ai sa circuli pe distante mai mari;
• oglinda, vesta reflectorizanta si lumini pentru circulat noaptea, dar si pe drumuri;
• trusa de prim ajutor: plasturi de diferite marimi, fasa, foarfeca, desifectant ( gasesti seturi micute, ce le poti avea mereu la tine);
• soneria.

2. accesorii pentru bicicleta – practice:

• protectie lant, cric,  aparatori, cosulet, portbagaj, bidon de apa (impreuna cu suportul), pantaloni cu pernuta pentru sezut ( in special daca doresti sa folosesti foarte des bicicleta), un ciclocomputer ( pentru a putea analiza performantele, mai multe detalii gasesti aici ), pompa, mini trusa, suport de brat pentru telefon, pelerina de ploaie, camera video pentru ciclism ( mai ales daca urmaresti sa te deplasezi cu bicicleta pentru a merge zilnic la birou, poti alege o camera de tip GoPro), manusi pentru bicicleta, casti audio ciclism ( special proiectate pentru a putea fi in acelasi timp atent la trafic).

3. accesorii pentru bicicleta – tehnice/ service:

• petice pentru reparat pana, camera de schimb (uneori camera este taiata pe lungime si nu o poti repara cu petic), set de leviere pentru cauciuc, multi-unealta cu: inbusuri, chei, surubelnite.

4. accesorii pentru bicicleta – atunci cand te plimbi cu cel mic:

• poti opta pentru un scaun de bicicleta ( pentru copii ) – ce se monteaza pe bicicleta ( gasesti la magazinele online diferite modele, ce se instaleaza in fata, pe mijloc sau chiar in spate ).

5. accesorii pentru bicicleta – in apartament / casa:

• pentru a mai salva din spatiul destinat depozitarii, poti opta pentru un suport de perete pentru bicicleta.

 

Mai multe accesorii pentru biciclete, poti gasi la magazine de specialitate precum urmatoarele:

Accesorii pentru bicicleta - recomandariAccesorii pentru bicicleta - vezi oferta sportaddict.roAccesorii pentru bicicleta - vezi oferta sportisima.ro
• Accesorii pentru bicicleta: aparatori si pretectii, bidoane si suporturi, rusacuri, portbagaje si genti, suporturi, scule si intretinere, lumini si reflectorizante, pompe, antifutrturi, cricuri, ciclocomputere, oglinzi• Accesorii pentru bicicleta: aparatori so kilometraje, bidoane si suporti, antifurt, lumini, pompe, portbagaje, scaune copii, sonerii si oglinzi, suporti pentru sprijin, scule, intretinere• Accesorii pentru bicicleta: antifurt, aripi si protectii, articole intretinere, bidoane si suporti, camera video ciclism, ciclocomputere, cricuri si pompe, lumini, manusi pentru bicicleta, portbagaje, cosuri si genti, scule, sonerii, casti si protectii
VEZI OFERTA SI PRETURILE LA eMAGVEZI OFERTA SPORTADDICTVEZI OFERTA SPORTISIMA

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: