Care este cea mai buna camera video sport? Cum alegi o camera video sport?

 

Cea mai buna camera video sport te va ajuta sa obtii inregistrari si poze clare indiferent de activitatile sportive ce le practici. Acest tip de camera este asemanatoare la performante cu camerele normale, insa este special proiectata pentru a filma imagini in actiune, avand focus, zoom si stabilizator superioare. Doua alte avantaje sunt faptul ca: pot fi folosite la filmari in apa si au dimensiuni mici.

O camera video sport – action cam, performanta poate costa incepand cu 700 lei si depasi  4000 lei, in functie de performante.

Cea mai buna camera video sport2

 

Cum aleg cea mai buna camera video sport?

Cand alegi o camera video sport, trebuie sa urmaresti: calitatea foto/video, zoom-ul si ce alte functii / caracteristici speciale iti pune la dispozitie. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Calitatea foto/video

Camerele video sport pot inregistra video HD  si fotografia la o calitate superioara. Calitatea foto/video este influentata direct de dimensiunea senzorului. Daca senzolul este mic, automat suprafata de captare o sa fie mai mica. Practic pe suprafata senzorului sunt pixelii care ofera rezolutia imaginii. Atentie insa, mai multi pixeli nu inseamna neaparat ca aparatul este mai bun. In cazul in care acesta are un senzor mic dar foarte multi pixeli, exista o mare posibilitate ca imaginea sa nu iasa bine, acest lucru este bine cunoscut de producatori de renume.

Majoritatea camerelor video sport au un singur senzor, in special cele destinate pentru uz personal, sunt insa modele profesionale cu mai multi senzori, dar acestea costa multi bani.

 cea mai buna camera video sport

 

2. Zoom-ul

Este foarte important in special daca doresti sa ai un film de calitate de la distante mari. Un zoom optic / digital bun poate face diferenta. Cea mai buna camera video sport iti va oferi un zoom optic intre 10 x si 20 x. Atentie insa la acele camere care ofera un zoom de peste x40,  s-ar putea doar 1/4 sa fie zoom optic, restul diferentei: digital – care afecteaza calitatea imaginii, aparand evident pixeli la distante foarte mari.

  cea mai buna camera video sport

 

3. Functii speciale

Stabilizarea optica este esentiala mai ales daca ai de filmat o perioada indelungata. O camera video de filmat trebuie sa fie dotata cu un senzor modern, asezat pe un electromagnet, iar cand filmezi acesta sta in aer, nefiind afectat de miscarile aparatului — chiar daca iti tremura mana sau esti in miscare.

Functia de Wi-Fi este mai nou regasita destul de des in cazul aparatelor performante, astfel poti sa filmezi intr-un loc cu acces la internet, iar filmarea sa fie vizualizata de alta persoana direct de pe telefon sau tableta.

 

4. Alte caracteristici:

dimensiunea — majoritatea camerelor video sport au dimensiuni reduse pentru a putea fi usor prinse de bicicleta sau tinute in mana atunci cand filmezi;
sisteme de prindere — la achizitionarea celei mai bune camere video sport trebuie sa fii atent ca aceasta sa vina cu accesoriile de prindere speciale pentru a putea indeplini cu usurinta scopul pentru care o cumperi;
garantie — alege un model cu o garantie de minim 2 ani si de la un furnizor recunoscut pentru calitatea serviciilor sale.

 

Sper ca aceste informatii sa iti fie de ajutor, daca ai nevoie de mai multe informatii te invit sa lasi un mesaj.

 

Recomand urmatoarele produse, dintre care ai sa gasesti cea mai buna camere video sport pentru tine:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Camera video sport Ultra HD GoPro Hero 4 Black Adventure Edition

Camera video sport Ultra HD GoPro Hero 4 Black Adventure

Camera Video Sport Midland XTC-400, Full HD, BlackCamera Video Sport Midland XTC-400, Full HD, Black

Camera video sport Kitvision Rush HD100W, SilverCamera video sport Kitvision Rush HD100W, Silver

Full HD: DaFull HD: DaFull HD: Da
Rezolutie senzor (pixeli): 12 MPRezolutie senzor (pixeli): 12 MPRezolutie senzor (pixeli): 5 MP
Numar senzori: 1Numar senzori: 1Numar senzori: 1
Balans alb: DaBalans alb: DaBalans alb: Da
Fotografiere continua:10fps120 fps cu rezolutie 480P170 ultra wide-angle lens
Accesorii incluse: Carcasa rezistenta la apa, Skeleton Backdoor, Acumulator reincarcabill. PrinderiAltele: Submersibila pana la 85 m, accesorii pentru ciclism, auto, sport de iarna etc.Rezistenta subacvatica : 10 metri, Conectivitate: HDMI, USB, WiFi, Autorotatie (G-sensor)
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizare: 27.07.2016)

 

Recommend to friends
 • gplus
 • pinterest

Mesaj

 1. Marius
  28.07.2016 at 17:05

  Buna ziua!
  Ce camera video ma sfatuiti sa achizitionez pentru a filma aventuri (mtb)?
  Eu m.am gandit la un xiaomi yi!
  Bugetul ar fi 500 max 600 lei!
  Va multumesc

 2. Alex
  28.07.2016 at 23:59

  Eu am acasa Camera Video Sport Midland XTC-400, Full HD, Black si sunt multumit. Tot pentru mbt. Depaseste putin bugetul, dar zic ca merita.

Mesaj: