Care este cea mai buna hota rustica? Ce caracteristici are cea mai buna hota rustica?

 

Fiecare ne dorim sa avem o bucatarie cu un design care sa ne reprezinte. Prin urmare daca esti in cautarea unui stil unic, ce iese din tiparele moderne, insa sa pastreze imbunatatirile tehnologice, poti cauta cateva modele de electrocasnice rustice, precum: o hota rustica, un aragaz sau chiar un cuptor cu microunde rustic. Electrocasnicele cu un design inspirat din modelele anilor 50′, au un aspect vizual placut, cu multe detalii ce ofera personalitate oricarui spatiu.

Pretul pentru o hota rustica porneste de la 500 lei, iar in functie de: caracteristici tehnice si producator, costul depaseste 1000 lei.

cea mai buna hota rustica

Sursa poza: www.leroymerlin.pl

 

Cum alegi cea mai buna hota rustica?

Cand alegi o hota rustica buna, pe langa aspectul ei – sa fie potrivita cu stilul din bucataria ta, trebuie respectate o serie de caracteristici tehnice (tipul hotei, puterea de absorbtie, tipul filtrelor) care sa raspunda nevoilor tale.

 

1. Tipul hotei

Hotele sunt de trei tipuri: cu extractie, recirculare sau mixte. Hotele cu extractie absorb mirosurilor si retin vaporii in filtre, eliminand aerul extras din bucatarie in afara printr-o teava de ventilare – este necesar sa faci o gura de aerisire speciala. Momentan acestea sunt modelele recomandate pentru bucatariile mari, si in care se gateste des – mai ales mancaruri grele.

Hotele de recirculare pe de alta parte atrag aerul din incapere, il filtreaza si apoi il „returneaza” in camera. Instalarea acestora se face extrem de usor, nu este nevoie sa spargi peretele – pentru o gura de aerisire separata. Hotele cu recirculare folosesc filtre de carbune ce curata aerul.

Hotele mixte pot fi folosite atat pentru a extrage aerul si a-l elimina la exterior, cat si pentru recirculare.

 

2. Puterea de absorbtie si treptele de putere

Puterea de absorbtie a hotei trebuie sa fie de cel putin 10 ori mai mare fata de volumul bucatarie, astfel incat sa faca fata. De asemenea aceasta trebuie sa aiba o suprafata de absorbtie mai mare decat plita aragazului sau cel putin egala.

Un alt aspect important este controlul hotei. Alege un model cu trepte de putere reglabile, 2 – 3 trepte, astfel incat sa setezi puterea de absorbtie in functie de necesitate.

Atentie: cu cat hota are o putere de absorbtie mai mare cu atat este mai galagioasa. Este recomandat, in cazul acestor electrocasncie, sa optezi pentru un model care sa nu depaseasca un nivel al zgomotului de peste 80 db.

 

3. Tipul filtrelor

Filtrele vor influenta foarte mult performanta hotei. Majoritatea modelelor folosesc filtre metalice, ce trebuie curatate dupa un interval de 2 – 3 luni. Alte tipuri de filtre sunt: de carbon – in cazul hotelor cu recirculare, de hartie – trebuie schimbate destul de des, sau din diferite materiale – ce necesita spalarea dupa 2 – 3 luni in functie de cat de des folosesti hota.

cea mai buna hora rustica 6

 

4. Garantia

Un producator bun, o sa ofere pentru produsul sau cel putin o garantie de 2 ani. Atentie insa cum instalezi hota, in functie de producator se recomanda un interval de inaltime fata de aragaz la care sa fie atasata de perete. De asemenea trebuie respectata perioada la care filtrele sunt spalate/inlocuite.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari, referitoare la cea mai buna hota rustica, te invita sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei hote rustice performante:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Hota incorporabila decorativa rustica Beko CWB6410CR, Putere de absorbtieHota incorporabila decorativa rustica Beko CWB6410CR, Putere de absorbtie 480 mc/h

Hota incorporabila decorativa rustica Whirlpool AKR 551 JA, putere de absorbtieHota incorporabila decorativa rustica Whirlpool AKR 551 JA, putere 380 mc/h

Hota Elica CORALINE T.GREZZO, cu montare pe perete, stil rusticHota Elica CORALINE WH/A/60 T.GREZZO, stil rustic, putere de absorbtie 440 mc/h

Tip hota: Hota rustica Tip hota: Hota rustica Tip hota: Hota rustica
Numar motoare: 1 Numar motoare: 1 Numar motoare: 1
Putere de absorbtie: 480 mc/h Putere de absorbtie: 380 mc/h Putere de absorbtie: 440 mc/h
Altele: 3 trepte de viteza Altele: 3 trepte de viteza Altele: 3 trepte de viteza
Filtru:2 filtre pentru grasime Filtru:2 filtre pentru grasime Filtru: filtre din aluminiu si carbune activ
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET
(ultima actualizare: 24.05.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: