Care este cel mai bun cuptor incorporabil retro? Ce caracteristici are un cuptor incorporabil retro bun?

 

In ultima perioada, moda retro a reinviat si tot mai multe aparate electronice si electrocasnice ce se gasesc in piata, sunt inspirate din acest stil. Cei care isi doresc o bucatarie creata dupa design-ul anilor 50’, vor gasi diferite combinatii, ideale pentru a organiza spatiul dorit, cu ajutorul unui: cuptor incorporabil retro, al unui frigider retro sau chiar unui aparat cu microunde retro.

Tot mai multi producatori incerca sa imbine stilul anilor 50’ cu tehnologia din prezent, iar acest lucru se poate observa si la cuptoarele incorporabile retro, ce au programe moderne, cu ajutorul carora poti controla usor temperatura, fluxul de aer si chiar utiliza autocuratarea.

Pretul pentru un cuptor incorporabil retro porneste de la 1200 lei, iar in functie de caracteristicile de care dispune ajunge la 2500 lei.

cel mai bun cuptro incorporabil retro 1

 

 

Cum alegi cel mai bun cuptor incorporabil retro?

In stilul retro există o varietate de finisaje precise si culori (cum ar fi rosu, albastru, roz, galben dar si multe alte nuante pastelate). Acest stil poate fi considerat indraznet sau chiar armonios – dupa gusturile fiecaruia. Cand alegi un cuptor incorporabil retro trebuie sa cauti un model care sa imbine o paleta de culori, ce te atrage, potrivita cu restul mobilierului, dar care sa aiba o serie de caracteristici moderne: programe pentru pregatirea mancarii, autocuratare etc..

 

1. Puterea si numarul de programe

Puterea unui cuptor influenteaza cat de repede o sa fie transformata energia electrica in caldura, pentru a incalzi cuptorul. Un cuptor bun are o putere de peste 3000 W. Numarul de programe este un alt aspect ce trebuie sa il iei in considerare, in special daca gatesti des si diversificat. Cateva exemple de functii si programe esentiale: functie aer fierbinte, grill cu convectie aer, incalzire inferioara, incalzire intensiva, incalzire superioara.

Avand in vedere faptul ca un cuptor electric atinge temperaturi mari, foarte repede, alege un model cu sistem de protectie precum: blocare acces copii, auto-blocare atunci cand este pornit programul pentru curatare ( o curatare rapida se face la o temperatura ce depaseste 230 grade C, in interior – aceasta variaza insa, de la un model la altul in funtie de tipul de autocuratare ).

 

2. Capacitatea si dimensiunea

Capacitatea si dimensiunea sunt doua caracteristici esentiale, direct proportionale. Cu cat iti doresti un model cu o capacitatea mai mare, cu atat vei avea nevoie de un spatiu mai mare unde sa il amplasezi. De regula dimensiunile standard sunt de 59,5 x 59,7 x 54,7 cm, la o capacitate a cuptorului de 60 L. Ai sa gasesti modele ce ofera o capacitate de pana la 150 L, pentru care o sa fie nevoie sa sacrifici mai mult loc in bucataria ta.

Cel mai bun cuptor incorporabil retro

 

3. Alte caracteristici

sistem autocuratare: curatarea cuptorului este o sarcina destul de dificila, in special ca resturile din interior sa usuca foarte repede. Pentru a scapa de astfel de probleme alege un model cu autocuratare catalitica, piroliza, startclean, ecoclean etc.;

control cuptor: frumusetea unui cuptor retro consta atat in cromatica sa, cat si in simplitatea comenzilor, prin urmare majoritatea aparatelor au control mecanic;

timer: avem multe de facut in fiecare zi, prin urmare ne este necesar sa primim cat mai mult ajutor in bucatarie, iar un timer o sa ne anunte cand este gata mancarea, tot ce trebuie sa faci este sa setezi  cronometrul ( sunt modele care se opresc automat aparatul, dupa scurgerea timpului programat ).

 

4. Garantia

In functie de producator poti beneficia de o garantie de 2 ani – 7 ani. Atentie insa la instalare, pentru a beneficia de garantie, trebuie sa respecti recomandarile din manualul tehnic al produsului.

 

Sper sa iti fie de folos aceste informatii, daca mai ai intrebari referitoare la cum alegi un cuptor incorporabil retro, te invit sa lasi un mesaj in formularul de la finalul articolului.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand trei modele de cuptoare, foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Cuptor incorporabil Gorenje Retro BO73CLI, Electric, Multifunctional, Grill,Cuptor incorporabil retro Gorenje Retro BO73CLI, Electric, Multifunctional, Grill, Putere 3300W, Clasa A

Cuptor incorporabil Gorenje Retro BO53CLI, Electric, Multifunctional, Grill,Pachet promo: Cuptor incorporabil retro Gorenje BO53CLI + Plita incorporabila Gorenje Old Time

Cuptor incorporabil Gorenje BO73CLB, Electric, Multifunctional, GrillCuptor incorporabil Gorenje BO73CLB, Electric, Multifunctional, Putere 3300 W, Grill, Clasa A, Negru

Tip alimentare: ElectricTip alimentare: ElectricTip alimentare: Electric
Putere (W): 3300Putere (W): 2700Putere (W): 3300
Capacitate (l): 67Capacitate (l): 67Capacitate (l): 67
Control cuptor: MecanicControl cuptor: MecanicControl cuptor: Mecanic
Timer: DaTimer: DaTimer: Da
Grill: DaGrill: DaGrill: Da
Numar functii: 9Numar functii: 9Numar functii: < 9
Ventilator: DaVentilator: DaVentilator: Da
Alte functii: Sistem mecanic de asigurare a inchiderii usii , Racire dinamică cuptor plus DC +Alte functii: Sistem mecanic de asigurare a inchiderii usii , Racire dinamică cuptor plus DC +Alte functii: Sistem mecanic de asigurare a inchiderii usii , Racire dinamică cuptor plus DC +
Altele: Ghidaje de sarma, Sistem de curatare AquaCleanAltele: Ghidaje de sarma, Sistem de curatare hidrolitic, plita inclusa in pachetAltele: Ghidaje de sarma, Sistem de curatare AquaClean
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 18.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: