Care este cea mai buna hota? Care sunt caracteristicile ce trebuie sa aiba o hota buna?

( Cea mai buna hota de bucatarie | Recomandari )

 

Daca doresti sa scapi de mirosurile puternice, de caldura sau de aburii care creeaza condens in bucatarie ai nevoie de cea mai buna hota. In functie de necesitatea ta gasesti in piata diverse modele, incepand cu pretul de 150 lei si chiar peste 15000 lei.  Diferenta de pret este mare, pe masura performantei dar si a design-ului.

O prima recomandare este: sa nu te multumesti cu o hota ieftina, intrucat acestea se uzeaza repede si de cele mai multe ori nu face fata necesitatilor tale.

Cea mai buna hota de bucatarie 2

Cum aleg cea mai buna hota de bucatarie?

Pentru a gasi cea mai buna hota de bucatarie trebuie sa fii atent la o serie de caracteristici, precum: tipul hotei si dimensiunea, puterea de aspirare, zgomotul, numarul de motoare, tipul filtrelor si garantia. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Tipul hotei si dimensiunea

Actual gasesti in piata hote tip: clasic de perete, hote de colt, hote incorporabile, hote decorative, hote tip insula, hote telescopice sau cel mai nou model aparut: hote incorporabile in blat. Pentru a lua o decizie buna, trebuie sa analizezi spatiul de care dispui – deasupra aragazului, design-ul mobilei din bucatarie si tine cont de preferintele personale.

Un alt criteriu de clasificare este in functie de modul de operare, astfel deosebim hote cu recirculare – sunt aparate care absorb aerul din incapere, il „curata” si apoi il reintroduc in incapere (avantaje: se intaleaza usor, nu necesita o gura de aerisire; dezavantaje: nu sunt foarte puternice, filtrele se inlocuiesc des) si modele cu extractie – majoritatea absorb aerul din incapere si il elimina la exterior (avantaje: sunt mai puternice, filtrele nu trebuie schimbate des; dezavantaje: necesita o gura de aerisire la exteriorul – pentru a elimina aerul).

Referitor la dimensiunea hotei, aceasta trebuie sa fie cel putin la fel de lata ca plita aragazului, de preferat chiar mai lata cu 10 centrimetri in fiecare parte.

Cea mai buna hota de bucatarie

 

2. Puterea de aspirare mc/h

Daca obisnuiesti sa gatesti des, iti recomand sa te orientezi spre o hota cu o putere de aspirare a aburilor de cel putin 200 mc/h, insa daca gatesti mai rar, o hota cu putere de aspirare sub 200 mc/h este suficienta, iar in cazul in care gatesti foarte rar si putin, o hora de 125 mc/h este de ajuns. Un ultim aspect, important, referitor la aceasta caracteristica, ce trebuie sa il iei in calcul, este: marimea bucatariei. In situatia in care ai o bucatarie de dimensiune peste medie, recomand sa te orientezi catre o hota cu o putere de aspirare mai mare – regula de calcul este: h x l x L bucatarie x 10 = capacitatea necesara a hotei.

Treptele de putere sunt un aspect de luat in calcul, intrucat nu gatesti mereu la fel de mult si nici acelasi tip de mancare, ex: in cazul prajelilor este recomandat sa folosesti treapta superioara a aparatului, iar in cazul mancarurilor ce necesita fierbere – treapta inferioara. Daca hota are mai mult de 3 trepte atunci cu atat mai bine.

 

3. Zgomotul hotei 

Majoritatea hotelor sunt destul de galagioase, in functie de viteza la care sunt utilizate. Atunci cand te uiti la specificatii sa iei in calcul nivelul de zgomot minim / maxim. Momentan exista hote cu un sistem denumit ”Deep Silent” – prin acesta fluxul de aer este directionat catre motor, nepermitand acestuia sa se loveasca de peretii laterali, reducand zgomotul.

In piata sunt multe modele cu unul sau doua motoare. Tine cont de faptul ca doua motoare sunt mai galagioase, iar recomandarea mea este sa achizitionezi o hota cu un singur motor puternic, mai putin zgomotos.

 

4. Tipul filtrelor utilizate

Nu in ultimul rand trebuie sa verifici tipul filtrelor de grasime, daca sunt: filtre lavabile, filtre metalice (aluminiu sau inox), filtre cu carbune activ  sau filtre de unica folosinta / din hartie, plastic sau alte materiale sintetice ce sunt consumabile si trebuie sau nu inlocuite periodic.

Cea mai buna hota de bucatarie 3

 

5. Clasa energetica

In cazul hotelor clasa energetica este un criteriu mai putin important, majoritatea se incadreaza in clasa E, F sau G, iar consumul este in medie de 150kW. Prin urmare incerca sa nu alegi o hota doar pentru ca are o clasa energetica superioara, important este sa fie o hota performanta care sa raspunda nevoilor tale.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii cand alegi cea mai buna hota.

 

Tinand cont de criteriile de mai sus, iti recomand in continuare cateva modele, ce consider ca merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

hota-decorativa-pyramis-silver-3283-putere-de-absorbtie-537mc-hHota decorativa Pyramis SILVER 3283, putere 537mc/h

hota-decorativa-de-colt-pyramis-ka142-putere-de-absorbtie-645mc-hHota decorativa de colt Pyramis KA142, putere 645mc/h

Cea mai buna hota de bucatarie

Hota decorativa Studio Casa, Napoli, Putere: 400 mc /h

Tip hota: Decorativa Tip hota: Decorativa Tip hota: Decorativa
Putere (W): 210 Putere (W): 400 Putere (W): 240
Numar motoare: 1 Numar motoare: 1 Numar motoare: 1
Dimensiuni (IxLxA cm): 76 x 90 x 46 Dimensiuni (IxLxA cm): 90 x 90 x 90 Dimensiuni (IxLxA cm): 6 / 47 / 90 x 90 x 50
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET
(actualizare: 18.11.2016)

 

Sfaturi utile - despre cea mai buna hota:
• dupa ce achizitionezi hota – trebuie sa cumperi un burlan, de regula burlanul se cumpara separat si are diametrul de 120 mm, insa trebuie consultat manualul produsului;
• instalarea hotei se face conform cu intructiunile din cartea tehnica, ce trebuie sa il primesti cand achizitionezi produsul;
• in functie de model si conform cu cele scrise in manual, este recomandat sa pornesti hota cu cel putin 10 minute inainte de a incepe sa gatesti.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: