Top masini de spalat rufe slim – care sunt cele mai bune masini de spalat? Ce caracteristici are o masina de spalat rufe slim?

( Top masini de spalat rufe slim | Recomandari si Pret )

 

O masina de spalat rufe este o achizitie pe care doresti sa o faci pe termen lung. Este important sa alegi un model care sa se preteze pe nevoia ta si care sa functioneze fara probleme. Prin urmare este necesar sa faci o selectie in cunostinta de cauza – sa ai toate informatiile necesare. In acest articol doresc sa iti prezint care sunt caracteristicile ce definesc o masina de spalat buna si chiar sa te ajut cu cateva recomandari din top masini de spalat rufe slim – 2015.

Avantajele unei masini de spalat slim tin de: tipul de incarcare al hainelor, spatiului ocupat si de capacitatea mare. Prin urmare, in situatia in care nu dispui de mult spatiu in baie, hol sau chiar bucatarie si ai nevoie de un aparat care fie cat mai mic, dar in care se poti spala cantitati mari de haine, recomand achizitionarea unui model slim.

Pretul pentru o maisna de spalat cu incarcare verticala porneste de la 1200 lei, iar in functie de performante, marca si tehnologie depaseste 3000 lei.

Top masini de spalat rufe slim

 

Cum alegi un model de masina de spalat rufe slim?

Alegerea corecta a unei masini de spalat slim consta in informarea in prealabil si analizarea modelelor care se preteaza cel mai bine pe nevoia ta. Pentru a face parte din top masini de spalat rufe, trebuie sa fie respectate o serie de indicatori care dicteaza performanta precum: puterea masinii de spalat, capacitatea, numarul de programe, consumul de apa si de electricitate, functii suplimentare si garantia.

 

1. Capacitatea

Diversitatea modelelor ofera posibilitatea sa alegi dintre masini de spalat tinand cont de numarul persoanelor ce o vor utiliza. Astfel ai posibilitatea sa optezi pentru o masina cu o capacitate de incarcare de la 3,5 kg pana la 8 kg.

Fiecare model este special conceput pentru a se potrivi atat famililor mici cat si celor numeroase.  Masinile de spalat rufe cu o capacitate de 3,5 kg si pana la 5 kg sunt ideale pentru 2 – 3 persoane ce locuiesc in aceasi casa. Acestea sunt micute si pot spala cantitati mici si medii de haine. In cazul in care sunteti 4 persoane atunci aveti nevoie de o masina cu capacitatea de 6 – 8 kg. Peste 9 kg sunt aparatele de spalat destinate utilizarii pentru familii numeroase, de peste 6 persoane, si pentru care se recomanda masini de spalat cu incarcare orizontala.

Top masini de spalat rufe slim - 2015

 

2. Numarul de programe si viteza de centrifugare

O masina de spalat rufe buna trebuie sa spele hainele fara a le deteriora, in functie de material. Prin urmare in piata sunt electrocasnice ce ofera de la 8 programe si pana la 25 de programe. Desigur cu cat sunt mai multe programe cu atat aceasta o sa acopere o paleta mai mare de tesaturi. Cele mai fregvente programe sunt: baby care intensive, program sintetice, program delicate, program mix, program pentru bumbac, program pentru lana, program sport, dar si speciale pentru spalari rapide, prespalari, clatire, centrifugare.

Setarea vitezei de centrifugare este un aspect ce trebuie sa il iei in considerare, intrucat sunt rufe ce pot fi cetrifugate la o viteaza de pana la 1200, insa si materiale delicate pentru care nu se recomanda centrifugare. Prin urmare posibilitatea de a seta manual viteza de centrifugare este un plus al unei masini de spalat bune, precum si posibilitatea de seta temperatura independent de program.

Top masini de spalat rufe slim

 

3. Consumul de apa si energie

In ce priveste consumul de energie si eficienta spalarii, trebuie sa ne orientam spre o masina de spalat rufe din clasa A++ sau A+++.  Atentie insa cand achizitionezi o masina de spalat rufe este bine sa verifici clasa energetica de cetrifugare, ideal alege un model de tip B sau A.

Daca doresti o masina de spalat rufe economica cauta un model cu functia Eco, prin care consumul energetic si de apa este potrivit, datorita unui sistem de reglare automat.


4. Functii suplimentare si alte caracteristici

Detectare automata a greutatii – aceasta functie este perfecta intrucat te ajuta sa ai un consum optim de apa respectiv de electricitate, lasand la alegerea aparatului setarea cantitatilor ce trebuie consumate pentru ca hainele tale sa iasa impecabil;

Nivelul de zgomot – orice aparat trebuie sa nu depaseasca un nivel al zgomotului mai mare de 80 dB, chiar folosit la viteza de centrifugare maxima. Un model silentios iti ofera libertate din punct de vedere al timpului si vei putea spala haine seara tarziu – fara a deranja vecinii.

 

5. Garantia

O masina de spalat rufe are o garantie de minim 2 ani, avand in vedere ca este un eletrocasnic ce il achizitionezi pentru o perioada mai mare de timp este recomadat sa investesti sumplimentar – inclusiv in achizitionarea unei extra garantii, astfel incat sa beneficiezi in total de 4 ani linistiti.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca ai nevoie de mai multe informatii, te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Luand in considerare cele scrise anterior, in continuare iti prezint trei modele ce intra in top masini de spalat rufe slim – 2015:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Indesit ITW A 61052 WMasina de spalat rufe cu incarcare verticala Indesit ITW A 61052 W

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool AWE 55711 RMasina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool AWE 55711 R

6th Sense Colours Whirlpool WTLS 66912 1Masina de spalat rufe 6th Sense Colours Whirlpool WTLS 66912

Capacitate de incarcare (kg): 6Capacitate de incarcare (kg): 5.5Capacitate de incarcare (kg): 6
Viteza de centrifugare (rpm): 1000Viteza de centrifugare (rpm): 1100Viteza de centrifugare (rpm): 1200
Numarul de programe: 18Numarul de programe: daNumarul de programe: da
Sistem detectare spuma: DaSistem detectare spuma: DaSistem detectare spuma: Da
Programare intarziata: DaFunctii speciale: Controlul balansuluiSistem siguranta copii:Da
Consum anual de apa (l): 8500Consum anual de apa (l): 8000Consum anual de apa (l): 9000
Nivel de zgomot max dB(A):76Nivel de zgomot max dB(A):74Nivel de zgomot max dB(A):76
Clasa de eficienta energetica: A++Clasa de eficienta energetica: A++Clasa de eficienta energetica: A++
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 09.06.2016)

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: