Top cuptoare electrice incorporabile

 

Cuptorul este unul dintre electrocasnicele ce il achizitionezi pentru casa ta, pe termen lung – chiar mai mult de 10 ani. Prin urmare este foarte important sa alegi un model care sa se preteze pe nevoia ta si mai ales care sa functioneze fara probleme. In acest articol doresc sa iti prezint caracteristicile ce definesc un cuptor si chiar sa te ajut cu cateva recomandari din lista: top cuptoare electrice incorporabile.

Pretul pentru un cuptor electric incorporabil porneste de la 700 lei si depaseste 2000 lei ( in functie de caracteristici si producator ).

Top cuptoare electrice incorporabile

 

Ce criterii au fost urmarite cand a fost elaborat un top cuptoare electrice incorporabile?

 

Pentru a face parte din top cuptoare electrice incorporabile, trebuie sa fie respectate o serie de indicatori care dicteaza performanta precum: tipul cuptorului, puterea, capacitatea si dimensiunea, consumul de electricitate, functii suplimentare si garantia. Alegerea corecta a unui cuptor electric consta in informarea prelabila si analizarea modelelor care se preteaza cel mai bine pe nevoia ta.

 

1. Tipul cuptorului

In functie de tehnologia de la baza modelului ai de ales intre cuptoare conventionale, multifunctionale si cu abur. Fiecare vine cu o serie de avantaje, percum:

  • cuptoarele conventionale – sau modele clasice – acestea sunt cele mai des intalnite si ofera posibilitatea incalzirii superioare si inferioare a cuptorului, astfel incat mancarea sa fie gatita atat de la suprafata cat si din partea inferioara;
  • cuptoarele multifunctionale – dispun de un ventilator, a carui rol este sa asigure o circulatie a aerului cald, pentru o rumenire uniforma – astfel poti beneficia de functii suplimentare precum: grill, dezghetare sau viteze turbo;
  • cuptoarele cu abur – folosesc aburul in combinatie cu caldura – sunt modele mai noi.

Top cuptoare electrice incorporabile 2

 

2. Puterea cuptorului

Avand in vedere ca discutam de un cuptor electric, este necesar sa urmaresti si acest aspect. Cu cat puterea cuptorului este mai mare cu atat acesta se va incalzi mai repede, adica vei putea sa prepari mancarea mai rapid sau diferite preparate ce necesita o temperatura mai mare.

Puterea cuptorului trebuie sa fie usor de setat din panou si mai ales de supravegheat – cu ajutorul unei functii de monitorizare a temperaturii.

 

3. Dimensiunea si capacitatea

Dimnesiunea este influentata de capacitate. Daca iti doresti un model care sa deserveasca pentru 1 – 2 persoane poti opta pentru un cuptor cu o capacitatea de 35 – 43 litri, pentru 3 – 4 persoane este suficient un mode de 44 – 70 litri, tot ce este peste 70 L sunt considerate modele mari – speciale pentru mai mult de 4 persoane.

Atentie: cand alegi un electrocasnic incorporabil – trebuie sa masori luand in considerare si intervalele de dimensiuni speciale al decupajului, lungime cordon alimentare etc..

 

 

4. Functii suplimentare si consum

• Autocuratarea – daca te-ai saturat sa iti bati capul curatand cuptorul alege un mode cu autocuratare ( catalitica – are panouri catalitice ce retin si elimina depunerile de grasime; piroliza – sunt arse toate resturile de mancare; selfclean – interiorul este acoperit cu un strat de email ce se curata usor; ecoclean – peretii sunt acoperiti cu un strat de ceramic – ce ajuta la descompunerea resturilor). De regula procesul de autocuratare al cuptorului poate dura intre 30 minute si pana la 2 ore in functie de model;

• Programe – este necesar sa urmaresti programele aparatului acesta pot fi: automate pentru gatit (pentru prajituri, diferite aluaturi, macaruri pretentioase), pentru: grill, rotisor, convectie aer fierbinte (ajuta la distributia optima a caldurii), programe eco (speciale pentru un consum minim de energie – in cazul cuptoarelor electrice), incalzie inferioara / intensiva / superioara, dezghetare. Recomandarea este sa alegi un cuptor care sa indeplineasca acele functii ce iti sunt necesare in bucatarie.

• Timer – chiar daca reprezinta un standard la majoritatea modelelor este recomandat sa te asiguri ca modelul ales de tine poate sa fie programat sa emita o advertizare sonora sau chiar sa inchida cuptorul cand timpul setat a expirat.

• Consumul – cuptorul electric trebuie sa fie legat la o priza cu impamantare (foarte important). Un consum ideal de electricitate pentru un cuptor electric este de pana in 0.90 kW/h.

 

5. Garantia

Garantia pentru un cuptor electric incorporabil este de 2 ani – sunt furnizori ce ofera contra cost o extindere de garantie  – ce este bine venita – in special ca asteptarea fiecaruia dintre noi este sa nu intampinam probleme cu aparatul.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari referitoare la modele din top cuptoare electrice incorporabile, te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand trei modele din top cuptoare electrice incoporabile – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

cuptor-incorporabil-bosch-hbn539s5-electric-67-lCuptor incorporabil Bosch HBN539S5, Electric, 67 l

cuptor-incorporabil-whirlpool-new-premium-akp-237-ix-05Cuptor incorporabil Whirlpool New Premium AKP 237/IX/05

cuptor-incorporabil-beko-bim32400xps-electricCuptor incorporabil Beko BIM32400XPS, capacitate 82 l

Putere (W): 2900Putere (W): 2500Putere (W):
Capacitate (L): 67Capacitate (L): 53Capacitate (L): 82
Clasa eficienta energetica: A-20%Clasa eficienta energetica: AClasa eficienta energetica: A
Numar functii: 8Numar functii: 5Numar functii: 8
Tip afisaj: LEDTip afisaj: LEDTip afisaj: LED
Timer, grill, ventilator, geam de protectieIndicator caldura reziduala, Semnal sonor, Oprire automataTimer, grill, ventilator, geam de protectie
Autocuratare: CataliticAutocuratare:Autocuratare: Piroliza
Consum de energie (kW/h): 0.79Consum de energie (kW/h):Consum de energie (kW/h):
Dimensiuni (I x L x A) (cm): 59.5 x 59.5 x 54.8Dimensiuni (I x L x A) (cm): 59.5 x 59.5 x 56.4Dimensiuni (I x L x A) (cm): 59.5 x 59.4 x 56.7
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 23.10.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: