Top aparate aer conditionat 2016

| Subiect: Top aparate aer conditionat 2016 | Recomandari, Pareri si Pret |

 

Mereu sunt intrebat cand o sa public un top aparate aer conditionat, mai ales ca este sezonul lor. Zapuseala din ultimele zile ne-a indispus pe toti, fiecare cautand mijloace alternative de a crea un mediu confortabil.

Daca esti in cautarea unui sistem de racire eficient, atunci recomand aparatul de aer conditionat. Da, acesta reprezinta o investitie destul de mare: achizitionarea aparatului, montarea acestuia si chiar mentenanta ( dupa o perioada de timp ). Insa fata de alte sisteme ( precum ventilatoarele, aerotermele ), acestea aduc cel mai mare beneficiu.

Pretul pentru un aparat de aer conditionat porneste de la 1000 lei si depaseste 5000 lei, la care se mai adauga si instalarea ( 300 – 500 lei, daca exista sau nu kit-ul de instalare in pachet ).

Daca achizitia unui aparat de aer conditionat nu te incanta, poti opta pentru un ventilator fara elice, o aeroterma cu aer rece, ( pentru bugete mici ) un ventilator clasic, tun, cu pulverizare sau ceva mai apropiat ca performante un racitor de aer rece portabil.

Ce inseamna inverter la aer conditionat abcTop 2 - top aparate aer conditionat

 

Revenind la top aparate aer conditionat

Acest top aparate de aer conditionat a fost efectuat luand in consideare raportul calitate, pret si opiniile cumparatorilor. Desigur oricare dintre aparatele prezentate mai jos poate sau nu sa fie potrivit si pentru tine. Prin urmare, voi trece in revista care sunt caracteristicile ce trebuie sa le urmaresti pentru a face alegerea aparatului potrivit.

 

1. Tipul de aparat

In functie de tipul de aparat poti opta pentru varianta portabila ( o singura unitate de executie ), split ( doua unitati – una interna si a doua externa ) sau multi-split ( unitatea externa poate sa deserveasca mai multe sisteme interne ).

portabil: acestea sunt aparate ce le recomand persoanelor care se muta des ( fie stau la camin, in chirie sau chiar au nevoie de un model pentru birou ). Principalele avantaje: pot fi mutate in orice incapere ( de regula au o greutate pana in 30 kg ), nu este necesara instalarea lor si au un pret mic. Dezavantaje: eficienta scazuta ( este necesar sa stai cu greamul deschis pentru furtunul de evacuare ) si sunt mai zgomotoase.

split: cele mai apreciate sisteme de climatizare. Unitatea externa ( unde se afla compresorul si agentul de racire ) are rolul de a pune in miscare aerul si sa scada din temperatura acestuia, iar unitatea interna de a elibera aerul in incapere. Aparatul necesita montare ( prin urmare o sa fie cazul sa faci un mic santier in casa ), insa pe termen lung este o solutie practica.

multi-split: o unitate externa poate deservi peste 2 unitati interne. Prin urmare mai diminuezi din deranjul de instalare si chiar mai poti salva din spatiul compromis de la exterior. Mai multe detalii gasesti aici.

 

2. Tipul de compresor

Tipul de compresor este important, acesta are o influenta majora in ce priveste consumul aparatului.

rotativ: acesta asigura functionarea continua a motorului compresorului la capacitate maxima, prin faptul ca ii comanda acestuia, pornirea / oprirea frecventa. Datorita variatiilor de temperatura, tot procesul duce la un consum mai putin eficient din punct de vedere al energiei electrice.

inverter: motorul functioneaza la capacitatea maxima, pana in momentul in care se ajunge la temperatua setata, ulterior puterea acestuia scade la minim, cu scopul de a mentine temperatura constanata. Rezultatul: mai putin curent electric consumat.

Aparat de aer conditionat Samsung AR12KSWSBWKNZE abcTop4

 

3. Calculator BTU

Cum calculezi de cati BTU ai nevoie? Aceasta este cea mai importanta caracteristica pe care trebuie sa o urmaresti a viitorul model. Unul dintre cele mai simple calcule este sa inmultesti volumul spatiului, unde urmeaza sa instalezi aparatul, cu 150. In situatia in care doresti sa racesti mai multe incaperi ( deci sa stai cu usile deschise ) trebuie sa iei in considerare tot volumul. Altii factori pentru care s-ar putea sa ai nevoie de o capacitatea de racire mai mare sunt:
• cat de bine este izolata incaperea / locuinta;
• daca camerele sunt indreptate direct spre soare ( mai adaugi 10% );
• cate persoane folosesc camera;
• daca exista alte surse de caldura ( TV, calculator).

Atentie: in situatia in care achizitionezi un aparat prea slab, atunci nu vrei putea beneficia de termperatura dorita, decat foarte greu si cu un consum mare de energie. La pol opus, inseamna bani aruncati pe fereastra pentru un aparat prea puternic.

Tot referitor la BTU, nu uita sa iei in considerare si daca doresti sau nu sa folosesti aparatul ca mijloc alternativ de incalzire in zilele racoroase de toamna.

 

4. Tipul de filtre

Ce tipuri de filtre te pot ajuta pentru a putea imbunatatii calitatea aerului ce il respiri?

• de plastic:  sunt primele filtre intalnite, au rolul de a retine firele de praful. Majoritatea producatorilor recomanda curatarea mai deasa a acestora si uscarea intr-un loc ferit de soare;
• din carbune activ: carbunele activ granulat, are rolul de a elimina mirosurile din aer;
electrostatic:  opreste alergenii sa ajunga in aer, prin urmare pentru cei care sufera des de alergii, acesta reprezinta o optiune buna;
• din catechin: are rolul sa purifice aerul;
• de ionizare: acesta retine praful si germenii din aer;
• anti-fungus: neutralizeaza bacteriile daunatoare ce se pot forma pe circuitele de scurgere ale aparatului.

 

5. Functii de baza

Functiile iti vor aduce un plus in folosirea aparatului si vor asigura un nivel mai mare de confort.

• racire: dupa cum ziceam mai sus, trebuie sa urmaresti atent capacitatea de racire a aparatului pentru a te asigura ca face fata spatiului tau. De regula in manualul produsului, primesti si o recomandare cu privire la volumul maxim pe care il poate raci;

• incalzire: capacitatea de incalzire este diferita de cea de racire. In functie de model poate sa fie mai mica sau mai mare. Atentie, aparatele ce au aceasta functie pot incalzi temperatura pana la o anumita valoare, in functie de cat de frig este afara. Cu cat la exterior este mai rece, cu atat performanta sistemului scade.

• ventilare: aerul din incapere poate sa fie ventilat independent de functia de incalzie, racire;

• dezumidificare: daca ai probleme cu umiditatea in apartament, atunci un aparat de aer conditionat cu functie de dezumidificare este perfect. Majoritatea pot functiona pe aceasta functie independent de restul;

• purificare: in situatia in care sunt persoane in locuinta care au probleme cu alergiile, poti opta pentru un model cu functie de purificare, astfel incat sa poti elimina usor factorii ce produc alergii;

• mod turo: daca abia ai ajuns acasa, insa ai uitat sa programezi aparatul cand sa porneasca ( sau nu poti programa ), atunci functia turbo o sa iti vina in ajutor, racind rapid incaperea;

• eco: la pol opus, mentine aparatul in functiune la un nivel care sa consume mai putin curent electric;

• auto: setezi aparatul sa functioneze pana la o anumite temperatura, iar acesta o sa aleaga modul de lucru;

• sleep / night: poti sa programezi aparatul sa se inchida dupa un anumit interval de timp sau chiar sa functioneze la o capacitate mai putin zgomotoasa, atunci cand doresti sa te relaxezi;

• timer: sunt modele ce poti sa le programezi cand sa porneasca pe toata saptamana, desigur in functie de programul tau.

Aparat de aer conditionat Samsung AR12KSWSBWKNZE abcTop3

 

6. Functii performante

In cazul aparatelor de aer conditionat cu functii performante, este necesar sa scoti ceva mai multi bani din buzunar.

• senzori – in functie de locul unde pui telecomanda, aparatul intreapta fanta astfel incat aerul sa nu bata direct in zona respectiva;

• Wi-Fi – poti transforma dispozitivul tau mobil intr-o telecomanda de la distanta pentru sistemul de climatizare. Anumite modele, prin aplicatia lor, pun la dispozitie si un raport in ce priveste consumul aparatului;

• autodiagnoza – este normal ca lucrurile sa se defecteze ( desigur dupa o utilizare indelungata ). Un aparat cu autodiagnoza o sa iti indice care este problema sistemului, astfel incat tu sa poti actiona ( daca poti sa rezolvi singur sau este necesar sa chemi o persoana de specialitate );

• autocuratare – igena aparatului trebuie facuta conform celor scrise in cartea tehnica. Modelele cu autocuratare, sunt insa ceva mai eficiente, acest lucru se intampla automat.

 

7. Consum si clasa de eficienta

Cat consuma un aparat de aer conditionat – este o intrebare clasica. Raspunsul cel mai des dat este: in functie de consumul mentionat de producator si cat il lasi pornit. Daca esti in cautarea unui aparat care sa nu te usuce la factura, atunci cel mai probabil vei avea nevoie de un aparat de categoria A (chiar A+, A++, A+++). Atentie insa, pentru racire si incalzire sunt indicatori diferiti.

Tot pentru eficienta consumului este necesar sa iei in calcul coeficientul de racire si cel de incalzire, ce iti vor indica cat de benefic converteste aparatul energia electrica in putere pentru a raci sau incalzi aerul.

 

8. Nivel zgomot

Aparatele de aer conditionat din prezent nu sunt foarte zgomotoase. Majoritatea au pana in 55 dB nivelul de zgomot propagat.

Daca ai insa un somn usor, ia in considerare acest aspect sau iti recomand sa te orientezi catre un model care sa aiba functie eco sau de functionare silentioasa.

In general aparatul cu cat lucreaza la o capacitate mai mare, cu atat o sa propage mai mult zgomot.

 

9. Garantie, instalare, mentenanta

Garantia aparatelor de aer conditionat este de regula de 2 ani. Avand in vedere ca este o investitie destul de mare, recomand sa te orientezi catre achizitionarea si a unui pachet de extra garantie, ce reprezinta prelungirea ei cu 1 – 2 ani. eMAG-ul iti pune la dispozitie si alte servicii pentru achizitionarea acesteia ( curier gratuit care sa ridice produsul de la tine de acasa, un termen de solutionare al problemei mai mic).

Mare atentie la instalare – mergi doar pe mana unor firme autorizate. De asemenea anumite aparate vin si cu kit-ul de instalare in pachet. In situatia in care acesta nu este inclus, o sa fie nevoie sa platesti suplimentar ( 100 – 200 lei ).

Mentenanta – respecta indicatiile producatorului, iar inainte de a pune aparatul in functiune citeste manualul de utilizare al produsului.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti prezint cate un top aparate aer conditionat, in functie de buget:

*pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

• Top aparate aer conditionat ce au un pret sub medie:

Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-12BIN, Inverter, 12000 BTU, Clasa A++Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-12BIN, Inverter, 12000 BTU, Clasa A++

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter, 12000 BTUAparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter, 12000 BTU, Clasa A+

Aparat de aer conditionat Beko BXEU090 InverterAparat de aer conditionat Beko BXEU090 Inverter, 9000 BTU

Capacitate racire (BTU): 12000 Capacitate racire (BTU): 12000 Capacitate racire (BTU): 7849
Dimensiuni unitate exterioara (mm):853 x 320 x 565 Dimensiuni unitate exterioara (mm):660 x 482 x 240 Dimensiuni unitate exterioara (mm):780 x 245 x 540
Dimensiuni unitate interioara (mm):790 x 195 x 275 Dimensiuni unitate interioara (mm):818 x 270 x 217 Dimensiuni unitate interioara (mm):795 x 187 x 265
Zgomot unitate interioara: 53 dB Zgomot unitate interioara: 55 dB Zgomot unitate interioara: 53 dB
Functii: dezumidificare,  timer, autorestart, sleep/night mode, autodiagnoza Functii: dezumidificare, functie Jet, timer, autocuratare, dezghetare automata, sleep/night mode Functii: dezumidificare, timer, sleep/night mode, super silent
Clasa de energie incalzire: A+ Clasa de energie incalzire: A+ Clasa de energie incalzire: A
Clasa de energie racire: A++ Clasa de energie racire: A+ Clasa de energie racire: A
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

• Top  aparate aer conditionat ce au un pret peste medie:

Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DM35VAAparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DM35VA, 12000 BTU/h

Aparat de aer conditionat Daikin FTXB60C-RXB60C Inverter 21000 BTUAparat de aer conditionat Daikin FTXB60C-RXB60C Inverter 21000 BTU

Electrolux EXI12HD1W ,Inverter , 12000 BTU , Clasa A++ , Display LCDElectrolux EXI12HD1W, Inverter, 12000 BTU , Clasa A++, Control Box WI-FI

Capacitate de racire (BTU): 11942 Capacitate de racire (BTU): 21000 Capacitate de racire (BTU): 12000
Capacitate incalzire (BTU): 13989 Capacitate incalzire (BTU): 21837 Capacitate incalzire (BTU): 12000
Clasa de energie incalzire: A+ Clasa de energie incalzire: A+ Clasa de energie incalzire: A+
Clasa de energie racire: A+ Clasa de energie racire: A+ Clasa de energie racire: A++
Tip filtru: antialergic Tip filtru: anti-alergeni, anti-bacterian, anti-praf, deodorizant Tip filtru: Carbon activ, Filtru Praf, Hepa
Inverter: da Inverter: da Inverter: da
Functii: Auto-restart, Dezumidificare, Purificare, Autocuratare Functii: Auto-restart, Dezumidificare, Purificare, Autocuratare Functii: Auto-restart, Dezumidificare, Purificare, Autocuratare, Functie Jet
Nivel zgomot max(dB): 22, 31, 37, 45 Nivel zgomot max(dB): 30-40 Nivel zgomot max(dB): 38
Altele: WI-FI Ready, Econo Cool Altele: Inverter Altele: Wi-Fi, Autodiagnosticare, Dezghetare automata
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

Top aparate aer conditionat – mentiune acest top aparate aer conditionat a fost intocmit avand in vedere raportul calitate – pret, parerile expertilor si ale celor ce le-au cumparat ( ce au detaliat experienta pe forumuri sau site-urile magazinelor online ).

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: