Care sunt cele mai bune televizoare LED? Ce caracteristici au cele mai bune televizoare LED?                  

 

Avand unul dintre cele mai bune televizoare LED poti beneficia de numeroase avantaje, incepand de la o calitate superioara a imaginii si pana la o varietate ampla de divertisment. In prezent televizoarele sunt foarte avansate din punct de vedere tehnologic. Prin urmare poti alege sa te uiti la eminisiunea ta preferata, sa vezi un film, sa te relaxezi jucand – jocul tau favorit sau sa navighezi pe internet, toate cu ajutorul telecomenzii sau chiar a unor gesturi – cum este cazul modelelor cu Motion Control.

Pretul pentru un televizor LED bun porneste de la 1000 lei, iar in functie de tehnologia incorporata, marca dar si diagonala, pretul sare de 5000 lei. Daca doresti sa achizitionezi un televizor performant cu functie pentru vizionari 3D  sau un Smart TV cu Motion Control atunci trebuie sa te pregatesti cu un buget mai mare, ce poate chiar sa treaca pragul de 9000 lei.

cele mai bune televizoare LED

 

Cum alegi unul dintre cele mai bune televizoare LED?

Televizoarele LCD au pierdut foarte mult din teren in favoarea modelelor cu LED. Modelele cu LED dupa cum reiese si din denumire folosesc LED-uri pentru iluminare ce sunt mult mai avantajoase din punct de vedere al consumului, performantei si al procesului de productie, fata de tuburile fluorescente CCFL ca in cazul televizoarelor LCD.

In prezent sunt doua tipuri de iluminare LED a ecranului: din spate – sunt inlocuite tuburile CCFL cu LED-uri, sau lateral – au LED-uri dispuse pe marginea ecranului si distribuie uniform cu ajutorul unor filtre de  lumina. Majoritatea producatorilor folosesc al doilea tip de tehnologie – LED-uri laterale datorita faptului ca sunt mult mai usor de fabricat, sunt folosite mai putine LED-uri, prin urmare consumul de energie este redus, televizoarele pot fi produse mult mai usor si chiar mai subtiri.

De asemenea ce mai trebuie sa stii este faptul ca televizoarele se impart in “RGB-LED” – ofera o varietate mai mare de culori, mai apropiate de realitate, intrucat afiseaza culori de baza reale sau “WHITE-LED” – cu lumina alba, ce au avantajul de a fi mai ieftine.

Atunci cand alegi unul dintre cele mai bune televizoare LED sunt cateva aspecte ce te intereseaza precum: calitatea imaginii, a sunetului, conectivitatea, functiile, setarile dar si garantia. In continuare am sa prezint fiecare aspect in parte, astfel incat sa iei o decizie informata.

cele mai bune televizoare LED

 

1. Caracteristici video si de sunet

Caracteristici de imagine – dupa cum te tine buzunarul poti opta pentru un model HD – 1366 x 768 px ce ofera o calitate a imaginii buna, fullHD – 1920 x 1080 px , 4k – 3840 x 2160 px , sau chiar un model 3D. In imaginea de mai jos ai prezentate care sunt diferentele:

cele mai bune televizoare LED

Dimensiune – diagonala este un factor ce poate influenta mult pretul dar mai ales experienta ta. De regula achizitia unui televizor este o investitie pe termen lung de 5 – 7 ani, prin urmare merita sa investesti intr-un model care sa iti aduca o experienta asemanatoare cinematografelor la tine acasa.

Claritatea sunetului – calitatea sunetului iti poate crea senzatia ca esti la cinema, de regula cele mai bune televizoare LED folosesc sisteme de tip Dolby pentru redarea sunetului.

 

2. Functii

Functiile unui televizor iti pot imbunatatii semnificativ utilizarea televizorului. Spre exemplu un model ce se poate sincroniza cu dispozitivele mobile din casa te va scapa de efortul de a folosi clasicul cablu. Sunt modele care iti ofera o intrefata pentru acces la divertisment prin care poti asculta muzica preferata sau juca jocurile ce te relaxeaza, in cazul Smart TV-urilor.

Desigur mai exista multe alte functii speciale ce iti vor incanta simturile, insa depinde in mare masura de cat doresti sa investesti in viitorul aparat.

cele mai bune televizoare LED

 

3. Garantia

Majoritatea televizoarelor au o garantie oferita de producator de cel putin doi ani. Daca insa achizitionezi de la un furnizor consacrat, pe langa beneficiul de a primi ajutor prompt atunci cand ai nevoie, poti beneficia contra-cost de extinderea garantiei cu inca 2 ani, ceea ce este in avantajul tau, in special ca un televizor este o achizitie pe termen lung.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare doresc sa recomand trei modele de televizoare LED, ce au o diagonala de 152 cm, ce te vor incanta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Televizor Smart 3D LED Samsung 60H6200, 152 cm, Full HDTelevizor Smart 3D LED Samsung 60H6200, 152 cm, Full HD

Televizor Smart 3D LED Sharp, 152 cm, LC60LE652E, Full HDTelevizor Smart 3D LED Sharp, 152 cm, LC60LE652E, Full HD

Televizor LED Smart 3D Samsung, 152 cm, 60H7000, Full HDTelevizor LED Smart 3D Samsung, 152 cm, 60H7000, Full HD

Diagonala ecran (cm): 152Diagonala ecran (cm): 152Diagonala ecran (cm): 152
Smart TV: Smart TV 3DSmart TV: Smart TV 3DSmart TV: Smart TV 3D – Interactiv
Sistem audio: Down Firing + Full RangeSistem audio: Down Firing + Full RangeSistem audio: 2.0Ch Down Firing
Player multimedia integrat: DaPlayer multimedia integrat: DaPlayer multimedia integrat: Da
Conexiune retea: RJ-45, Wi-Fi IntegratConexiune retea: RJ-45, Wi-Fi ReadyConexiune retea: RJ-45, Wi-Fi Integrat
Conexiuni: Slot CI+, HDMI, RF In, SCARTConexiuni: Slot CI+, HDMI, AV In, SCART, D-SUBConexiuni: Slot CI+, HDMI, RF In, SCART
Altele: Smart HUB, Skype, MirroringAltele: AQUOS NET+, Stocare video, HbbTVAltele: Smart HUB, Skype, Mirroring, 3D Converter, Sharing
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 09.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: