Care sunt cele mai bune dezumidificatoare? Ce caracteristici are un aparat bun pentru dezumidificare?

 

Dezumidificatoare de aer - Stadler Form Albert Little 1Umezeala din locuinta este un mediu propice pentru dezvoltarea bacterilor, microbilor sau a mucegaiul. Unul dintre cele mai bune dezumidificatoare o sa te ajute sa scapi de acesta problema, aparatul fiind proiectat sa extraga umezeala care este in exces. Un dezumidificator este ideal si pentru a fi utilizat in anexele casei tale precum: beciul, garajul sau pivnita.

Folosirea unui aparat pentru dezumidificare, favorizeaza conservarea peretilor, mobilei precum si a altor obiecte din casa, inclusiv a electronicelor si electrocasnicelor – umezeala in cantitati mari produce condens, ceea ce ar putea afecta aparatele.

Un dezumidificator bun are un pret ce porneste de la 150 lei si depaseste 2000 lei, in functie de performantele sale.

 

Cum alegi unul dintre cele mai bune dezumidificatoare?

Alegerea unui dezumidificator potrivit trebuie facuta luand in considerare: capacitatea aparatului, posibilitatea de ajustare a umiditatii, capacitatea de colectare, nivelul zgomotului dar si ce alte functii / beneficii aduce modelul. In continuare voi detalia pe scurt, fiecare aspect in parte, astfel incat sa iei o decizie mai usor

 

1. Capacitatea dezumidificare

Un dezumidificator casnic este de regula mai slab decat un model industrial, avand si o capacitate de colectare redusa, intre 7 l/zi – peste 20 l/zi. Prin urmare pentru a te bucura de eficienta unui dezumidificator pentru locuinta ta, trebuie sa alegi un model care sa fie suficient de puternic pentru a face fata incaperilor – din punct de vedere al dimensiuni.

Pentru o mai buna informare cauta exact care este capacitatea de colectare (l/z) si suprafata acoperita de model, intrucat ai sa gasesti atat aparate foarte bune pentru incaperi mici – sub 10 mp, dar si pentru spatii mari sau chiar incaperi deschise.

Cele mai bune dezumidificatoare casnice

 

2. Capacitatea recipientului de stocare

Majoritatea dezumidificatoarelor au un recipient de stocare de 2L, pentru a nu avea surprize – alege un model cu o capacitate de stocare peste 1,5 L. Cel mai bun aparat insa va avea functia de oprire automata atunci cand recipientul este plin – dezumidificatorul se inchide. Insa astfel de modele sunt ceva mai scumpe.

Daca ai o locuinta din care trebuie extras un nivel mare de umiditate, peste 70 %, atunci un dezumidificator cu sistem de drenaj continuu este varianta cea mai buna. Acestea au nevoie de un furtun prin care apa sa fie eliminata permanent.

 

3. Posibilitatea de ajustare a umiditatii – viteze

Un higrostat incorporat in aparat o sa iti fie util, intrucat vei putea programa in functie de incapare. Nivelul optim al umiditatii relative din incaperile inchise trebuie sa fie intre 30% si 50%, astfel vei putea impiedica aparitia diverselor bacterilor, a microbilor sau chiar a mucegaiului, care genereaza alergii si afectiuni ale cailor respiratorii.

Cele mai bune dezumidificatoare casnice

 

4. Nivelul de zgomot si tipul de filtre

Alege un model care sa aiba un nivel al zgomotului cat mai mic, de preferat pana in 50 dB – in cazul utilizarii aparatului la treapta superioara. De asemenea sunt dezumidificatoare speciale ce au o treapta inferioara silentioasa, acestea sunt perfecte atunci cand doresti sa te odihnesti sau ai nevoie de liniste pentru a lucra.

Cele mai bune dezumidificatoare vor avea filtre antibacteriene ce pot fi usor de inlocuit sau chiar spalate la masina de rufe. Sunt modele ce necesita  pastile sau alte solutii care trebuie schimbate la o anumita perioada de timp, prin urmare citeste cu atentie descrierea produsului.

 

5. Alte functii

Alte functii speciale o sa aduca un plus de satisfactie in alegerea facuta, prin urmare voi descrie cateva extra-beneficii intalnite:
functionare continua – este necesara in special daca ai probleme cu umiditatea permanent in locuinta ta sau in anexele acesteia;
purificare – sunt multe aparate ce au functie de purificare a aerului, iar cu ajutorul unor filtre speciale vor elimina din aerul ce il respiri toti agentii alergeni precum: praful si polentul;
uscare rufe – este o functie interesanta, cu ajutorul careia aerul este difuzat mai repede, intr-o singura directie si prin urmare rufele se vor usca rapid, in timp ce aparatul colecteaza umezeala.

 

6. Garantia

Alege un model cu o garantie de minim 2 ani, si de la un furnizor care sa te ajute daca aparatul se defecteaza – oferind servicii prompte si de calitate in a rezolva problema.

 

Sper sa te ajute acest articol, sa alegi cel mai bun produs pentru tine.

 

In continuare iti prezint o lista cu top cele mai bune dezumidificatoare existente in piata si care merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Dezumidificator de aer ARGO DRY 11

Dezumidificator de aer ARGO DRY 11

Cele mai bune dezumidificatoare casnice

Dezumidificator Trotec TTK 51 E

Stadler Form Albert Little alb

Dezumidificator de aer Stadler Form Albert

Tip: Dezumidificator de aerTip: Dezumidificator de aerTip: Dezumidificator de aer
Consum (W): 190Consum (W): 410Consum (W): 184
Nivele filtrare: 1Nivele filtrare: 1Nivele filtrare: 3
Functii: Higrostat incorporatSistem filtrare: daSistem filtrare: Lavabil
Recipient apa: 3 lRecipient apa: 2.3 lRecipient apa: 2 l
Nivel de zgomot (dB): 43Nivel de zgomot (dB): 43Nivel de zgomot (dB): 43
Greutate (Kg): 11Greutate (Kg): 13.8Greutate (Kg): 10.2
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
( actualizat: 2.06.2016 )

 

Recommend to friends
 • gplus
 • pinterest

Mesaj

 1. Stefan
  15.02.2016 at 10:59

  Pff, daca nu se inventeaza mai repede masina care nu se strica niciodata, nu are nevoie de carburanti si nu prezinta riscuri. Mai e de asteptat ceva timp…

 2. Camelia
  17.04.2016 at 15:00

  Am mai aflat ceva parcurgand aceste informatii.

 3. Firme de curatenie
  29.04.2016 at 23:39

  Ce bine ca am gasit acest site. 🙂

 4. Silvian
  01.07.2017 at 21:03

  Detalii de interes. Multumim pentru impartasirea acestora.

Mesaj: