Care sunt cele mai bune casti pentru telefon? Ce caracteristici are un set bun de casti pentru telefon?

 

cele mai bune casti pentru telefonCastile cu microfon pentru telefon sunt o necesitate, indiferent daca te afli la volan, esti in casa sau la birou. Practic cele mai bune casti pentru telefon o sa iti ofere confortul necesar pentru a purta discutii indelungate, in timp ce poti lucra in continuare la altceva.

In prezent fiecare telefon achizitionat vine cu un set specific de casti, care de cele mai multe ori se pierde ori se poate defecta – dupa o anumita perioada de timp. Un alt motiv pentru care este nevoie sa iti cumperi un set de casti cu microfon bun este pentru a putea auzi mai bine discutia.

In general castile pentru telefon ieftine nu sunt fiabile, intrucat pentru a putea oferi pretul cel mai mic se face rabat semnificativ de la calitate, iar microfonul sau chiar componente din casti se defecteaza destul de des dupa o perioada de timp.

Pretul pentru un set de casti bun porneste de la 100 lei, iar in functie de performante sau chiar tehnologia incorporata depasesc 400 lei.

 

Cum sa alegi cele mai bune casti pentru telefon?

Cand alegi cele mai bune casti pentru telefon trebuie sa fii atent la caracteristicile prezentate de producator, de la compatibilitatea sistemului de operare – in special pentru butoanele de comanda si pana la design-ul produsului. In continuare iti voi prezenta cateva aspecte dupa care sa te ghidezi.

 

1. Tipul castilor

cele mai bune casti pentru telefonTipul castilor reprezinta o alegere personala – in functie de motivul principal pentru care doresti sa le achizitionezi. Prin urmare daca vrei casti pentru a asculta mai mult muzica de pe dispozitivul tau mobil, poti opta pentru un set de tip Dj, care sunt foarte populare in prezent, mai ales printre cei tineri. Dezavantajul este ca sunt voluminoase. Castile clasice de tip In-Ear raman insa in top, cand discutam de casti cu microfon pentru telefon datorita dimensiunii lor si a greutatii putand fi usor transportate in buzunar. Un alt model destul de popular este tip Clip On, intalnite la castile Bluetooth speciale pentru convorbiri de lunga durata, ce au avantajul de a fi foarte comode si se poarta intr-o singura ureche.

 

2. Tehnologie

Casti cu fir sau fara fir? Sunt multe persoane ce inclina sa achizitioneze casti fara fir datorita confortului oferit, dar mai ales pentru faptul ca nu trebuie sa piarda timp incercand sa desfaca cablul.

Avantajul castilor cu fir surclaseaza avantajele castilor fara fir – sunt mult mai usor de intretinut – practic nu trebuie sa iti faci griji ca este necesar sa le incarci, sunt mai usoare si au un pret mai mic. Castile fara fir pe de alta parte iti ofera o libertate mai mare de miscare, iar conexinea se poate face simplu prin Bluetooth sau NFC.

In cazul castilor fara fir trebuie sa ai in vedere autonomia duratei convorbirilor. Un set de casti bun trebuie sa iti asigure o autonomie de 6 – 8 ore, si o durata de incarcare cat mai mica, pana in 2,5 ore. Daca doresti sa folosesti setul in autoturism este recomandat sa achizitionezi si un adaptor auto potrivit.

cele mai bune casti pentru telefon

 

3. Alte caracteristici

cele mai bune casti pentru telefonFrecventa de raspuns – o persoana percepe sunete de la o fregvenat joasa pornind de la 20 dB. Practic frecventa de raspuns masoara puterea sunetului pe care castile o pot reda. Avand in vedere ca discutam de cele mai bune casti pentru telefon nu este nevoie de o frecventa de raspuns inalta;

Lungimea cablului –  1 m este de regula suficient in cazul castilor cu fir pentru a putea beneficia de flexibilitate, desigur daca nu optezi pentru un model fara fir;

Control simplu cu o singura mana  a preluarii/terminarii unui apel si a ajustarii volumului este necesara, impreuna cu adaptivitatea volumului: ajustare automata de volum pentru optimizarea convorbirilor;

 

4. Garantia

Orice produs ce il achizitionezi trebuie sa vina cu un certificat de garantie. La set bun de casti pentru telefon trebuie sa ai asigurata o perioada de minim 2 ani de functionare, din partea producatorului, iar pentru mai putine batai de cap este recomandat ca in situatia in care produsul se defecteaza in perioada de garantie sa iti fie asigurata reparatia si chiar serviciul cu ridicare de acasa.

 

Daca mai ai intrebari referitoare la care sunt cele mai bune casti pentru telefon te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele prezentate, in continuare iti recomand doua modele de casti pentru telefon cu fir foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Casti audio In-ear AKG Y16A, NegruCasti audio In-ear AKG Y16A, NegruCasti audio In-ear Philips CitiScape

Casti audio In-ear Philips CitiScape

Design: In-EarDesign: In-Ear
Segment: casti cu control pentru telefonSegment: casti cu control pentru telefon
Tehnologie: cu firTehnologie: cu fir
Frecventa de raspuns (Hz): 17 – 23000Frecventa de raspuns (Hz): 19 – 21000
Conectare: Jack 3.5 mmConectare: Jack 3.5 mm
Sensibilitate: 93 dBSensibilitate: 107 dB
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 06.06.2016)

Cele mai bune casti pentru telefon fara fir pentru business sau sport:

Casca Bluetooth Sennheiser EZX 80, Negru 2Casca Bluetooth Sennheiser EZX 80, Negru

Casti audio in-ear Sony MDRAS600, Wireless, AlbCasti audio in-ear Sony MDRAS600, Wireless, Alb

Design: Clip onDesign: In-Ear
Segment: casti cu control pentru telefonSegment: casti cu control pentru telefon
Tehnologie: fara firTehnologie: fara fir
Frecventa de raspuns (Hz): 300 – 3400Frecventa de raspuns (Hz): 20 – 20000
Conectare: BluetoothConectare: Bluetooth
Altele: businessAltele: pentru sport
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 06.06.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: