Care este cel mai bun storcator de portocale si de alte citrice? Ce caracteristici trebuie sa urmaresc la un storcator de citrice?

 

Achizitionarea unui storcator de portocale si pentru alte citrice este cea mai ieftina si rapida varianta sa le prepari celor dragi sucuri naturale in casa. Citricele sunt surse importante de vitamine ( in special vitamina C – care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra, aceasta asigura un nivel ridicat al imunitatii, prin urmare riscul de infectii scade considerabil).

Desigur pentru a obtine sucuri proaspete poti apela si la un storcator de fructe si legume sau chiar la unul cu melc – atat vreme cat ai un buget mai mare.

Pretul pentru un storcator de portocale porneste de la 100 lei, iar in functie de caracteristici depaseste 300 lei.

cel mai bun storcator manual de citrice si fructe 5 - Cel mai bun storcator de portocale si alte citrice

 

Cum alegi cel mai bun storcator de portocale si alte citrice?

Cand alegi un storcator de portocale, trebuie sa iei in considerare: tipul aparatului, puterea sa (in cazul modelelor electrice), tipul de accesorii puse la dispozitie, garantia.

 

1. Tipul aparatului

In functie de tipul de aparat, poti alege dintre un model electric si unul manual. Modelele electrice sunt de regula preferate, intrucat nu presupun un efort fizic.

O alta diferenta dintre aparate tine de existenta sau nu a unui container pentru a scurge sucul. Sunt modele cu un vas special de colectarea sucului si aparate fara – in cazul acestor poti folosi direct paharul sau un alt recipient.

 

2. Puterea si sistemele de siguranta

Un storcator de citrice bun trebuie sa aiba o putere de cel putin 85 W, care sa asigure rotirea constanta a conului. Multe storcatoare se rotesc in ambele sensuri, astfel inca citricele se fie stoarse mai bine.

Foarte importante sunt si sistemele de siguranta precum: picioruse pentru o fixare sigura sau auto-oprirea in situatia in care aparatul s-a supra-incalzit, astfel incat motorul sa fie protejat.

cel mai bun storcator manual de citrice si fructe 3- Cel mai bun storcator de portocale si alte citrice

 

3. Tipul de accesorii

• Alege un model care iti pune la dispozitie cel putin doua tipuri de conuri, unul pentru citrice mici – precum lamaile si altul mai mare pentru fructe precum grefele.

Sita reglabila – multe modele iti pun la dispozitie posibilitatea sa separi pulpa de suc sau daca doresti sa o pastrezi intr-o cantitate mai mica sau mai mare.

• Un alt acesoriu important este capactul de protectie, care sa mentina conul curat si departe de praf.

 

4. Alti factori de luat in considerate

• Un alt lucru ce trebuie sa il iei in considerare este  materialul – plastic sau metal. Se recomanda modelele cu acceorii din metal (ex: sita ) intrucat sunt mult mai rezistente, atunci cand folosesti aparatul aplici si putina forta pentru a stoarece fructul;

Dimensiunea – daca ai o bucatarie mica, trebuie sa iei in considerare si acest aspect, prin urmare iti recomand un aparat fara bol, intrucat sunt ceva mai mici;

Nivelul de zgomot – chiar daca nu sunt aparate zgomotoase, stocatoarele de citrice ajung la 20 – 40 db;

Atentie: pentru a nu depunde eforturi mari, spre a mentine aparatul curat, cel mai bine este sa il speli imediat dupa ce l-ai folosit sau sa alegi un model a carui componente sunt compatibile cu masina de spalat vase.

cel mai bun storcator manual de citrice si fructe 1

 

5. Garantia

Un storcator de portocale si alte citrice, are o garantie de minim 2 ani, perioada in care producatorul trebuie sa iti ofere servicii gratuite in situatia in care aparatul se defecteaza din motive independente de tine.

 

Tinand cont de cele scrise mai sus, in continuare iti recomand trei modele ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Storcator de citrice Heinner Citrus 850S, 85 W, 0.25 l, 1 Viteza, InoxStorcator de citrice Heinner Citrus 850S, 85 W, 0.25 l, 1 Viteza, Inox

Storcator de citrice Zelmer CP2100, 85 W, 1 Viteza, Doua conuriStorcator de citrice Zelmer CP2100, 85 W, 1 Viteza, Doua conuri

Storcator de citrice Philips Pure Essentials Collection HR2752 90Storcator de citrice Philips Pure Essentials Collection HR2752/90

Tip aparat: Storcator de citriceTip aparat: Storcator de citriceTip aparat: Storcator de citrice
Putere (W): 85Putere (W): 85Putere (W): 85
Capacitate recipient suc: 0.25 lCapacitate recipient suc: –Capacitate recipient suc: –
Trepte viteze: 1Trepte viteze: 1Trepte viteze: 1
Sistem anti-picurare: daSistem anti-picurare: daSistem anti-picurare: da
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 26.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: