Care este cel mai bun sistem racire cu ceata? Cum alegi cel mai bun sistem de racire cu ceata?

 

Un sistem racire cu ceata este necesar in zilele toride, pentru exteriorul locuintei. De multe ori iarna doresti cu ardoare sa vina vara, si din cand in cand uitam cu ce “vine”. Cumva, scapi mereu de o serie de probleme, dar ulterior dai de altele, si tot asa, caci ceea ce incalzesti iarna, trebuie sa racoresti vara.

Ofertele din comert pentru sisteme de racire sunt multe si variate. Tehnologiile se imbunatatesc, se perfectioneaza, cantitatea de informatii te sufoca /ameteste si esti dezorientat in unele situatii. Necesitatile si dorintele sunt multiple, insa, esti limitat la un anumit buget si la alte probleme, pe care daca nu le rezolvi devin istorice. Totusi e vara, cald, zapuseala, trebuie facut ceva.

Pana la urma orice sistem de racorire este mai bun decat nici unul.

In continure voi incerca sa-ti ofer posibilitatea de a-ti stabili singur, varianta optima de racorire a spatiului extern, prin a-ti recomanda fie achizitionarea unui ventilator cu pulverizare de apa ( mai multe detalii aici ) sau a unui sistem racire cu ceata.

Daca este sa ne raportam la ofertele ventilatoarelor, la unii comercianti, acestea mai apar sub denumirea: ventilatoare cu apa, ventilatoare cu particule de apa, ventilatoare cu umidificare ( in special la ventilatoarele de interior ) etc.. Acestea au o serie de avantaje: sunt eficiente, usor de folosit, iar anumite modele pot fi „comandate” de la distanta cu ajutorul unei telecomenzi. Dezavantajul: pretul care este destul de maricel, pentru exterior nu acopera o suprafata mare.

In cazul sistemelor de racire cu ceata, acestea sunt ideale pentru a putea racori cu cateva grade terasa, balconul sau un alt spatiu extern, delimitat. Pentru un local, care are un spatiu mai mare, in vederea atragerii de clienti, ca patron, trebuie sa le asiguri acestora un minim de confort, adica o temperatura suportabila. Vara din pacate acest lucru este destul de greu, mai ales in zilele consecutive in care temperatura trece de 35 grade Celsius. Avantajele unui sistem de racire cu ceata sunt: se instaleaza pe toata lungimea spatiului, are un cost relativ mic, raportat la beneficiu. Dezavantaje: sunt destul de greu de gasit ( sunt putine sisteme in piata sau chiar firme specializate ).

Ca sa nu fie doar o singura problema, voi face si o scurta referire la cel mai bun sistem de racorire cu perdele de vapori de apa ( perdea de ceata ) pentru mediul exterior, pe care il poti alege pentru locuinta si/sau pentru terasa, foisor sau alt loc pe care ti-l propui.

Cel mai bun sistem racire cu ceata - abcTop 3

 

Cum alegi cel mai bun sistem racire cu ceata ?

Fata de metodele de racorire, prezentate anterior in alte articole, pentru mediul exterior ( restaurante, terase etc. ) este mai greu de ales un aparat potrivit. In ultimii ani au inceput sa fie folosite si sisteme cu perdele de vapori de apa ( perdele de ceata ) / duze de pulverizare pe langa ventilatoare. Aceste sisteme functioneaza pe principiul generari unui numar foarte mare de particulele de apa, foarte fine (sub 35 de micron° printr-o serie de duze, dispuse pe sisteme de furtunuri sau tevi), ca agent termic de racorire. Prin evaporarea apei se produce si absortia caldurii din mediu si astfel obtii un confortul ambiental placut.

Sistemele de racorire cu perdele de vapori de apa ( perdele de ceata ) pentru spatii exterioare au in compunere duze individuale sau grupuri de duze, pe un furtun sau teava, pe una sau mai multe laturi ale suprafetei de racorit.

Sistemele de joasa presiune, pot functiona cu apa de la reteaua ta ( 3 – 4 atmosfere ). Sistemele mai performante, de inalta presiune, genereaza o presiune de peste 70 atmosfere pentru pulverizarea fina a perdelelor de apa.

Constructiv, acestea au doua sisteme integrate, cel de alimentare ( cu apa ) si distribuire vapori, care pot lucra la diferite presiuni.

Cel mai bun sistem racire cu ceata - abcTop 1

Alegerea celui mai bun sistem de perdele cu apa este bine sa fie facuta impreuna cu un specialist ( in cazul spatiilor foarte mari ). Cele mai performante, sunt sistemele cu presiune inalta, care sunt mai scumpe. Instalarea si exploatarea nu pun probleme deosebite, cand produsul a fost facut de o firma cu traditie in domeniu.

Cand alegi un sistem racire cu ceata, trebuie sa iei in considerare urmatoarele:

presiunea de operare: dupa cum ziceam mai sus, presiunea de operare difera de tipul de sistem, cele pentru uz casnic au o presiunea de la 3 atmosfere, iar cele profesionale de peste 70 atmosfere. ;

debitul de apa: inainte sa achizitionezi, verifica daca debitul de apa al instalatiei la care doresti racordarea este suficient de puternic pentru sistemul dorit. Aceste informatii le gasesti in cartea tehnica a produsului

dimensiunea picaturilor de apa: se recomanda ca picaturile de apa sa aiba intre 35 – 10 microni, astfel incat acestea sa fie evaporate rapid, imediat ce au iesit;

lungimea furtunului si numarul duzelor: in functie de spatiul unde doresti sa instalezi noul sistem, trebuie sa te asiguri ca lungimea furtunului este suficienta si numarul duzelor acopera toata suprafata dorita;

continutul pachetului: nu uita sa verifici in pachet daca exista ( sau nu ) kit-ul de instalare, prin acesta fac referire la: clestisori de sustinere si clips de inchidere, sau chiar un adaptor pentru instalare rapida;

sistem antipicurare: sistemele produse pentru foisoare, terase mici ( altfel spus – pentru uz casnic ) nu sunt dotate cu un sistem antipicurare, prin urmare este posibil ca in jurul duzelor sa se formeze mici balti, care da, se vor evapora dar vor afecta aspectul curtii. Daca acest aspect nu te deranjeaza atunci poti opta pentru un model mai ieftin. Totusi, pentru spatii mai mari, trebuie sa te asiguri ca sistemul pe care il achizitionezi este dotat si cu un sistem antipicurare;

garantia: de regula astfel de produse au o garantie de cateva luni. Recomand ca imediat ce ai cumparat un sistem racire cu ceata sa il testezi, pentru a te asigura ca functioneaza si ca iti poate oferi necesarul de confort dorit;

Folosirea sistemului in spatiu public ( terase, restaurante etc. ) necesita masuri de securitate specifice fiecarui loc ( protectie la lovire, prindere etc. ).

Pentru sistemul achizitionat de inalta presiune, 70 atmosfere, este obligatoriu ca mentenanta si verificarile periodice sa fie facute de specialisti autorizati, conform instructiunilor din manualul tehnic.

 

Sper sa iti fie util acest articol, in continuare iti recomand urmatorul produs, ce il poti achizitiona simplu – online si este pentru uz casnic:

Sistem racire cu ceata, King Flow, 15m

CCel mai bun sistem racire cu ceata - abcTop 2ontinut pachet:

• 1buc – Furtun 15m
• 1buc – Racord furtun/robinet
• 1buc – Adaptor pentru conectare rapida
• 7buc – Duza intermediara
• 1buc – Duza finala
• 8buc – Clestisor de sustinere
• 8buc – Clips de inchidere

VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: