Care este cel mai bun sistem de boxe 2.1 ? Ce caracteristici sa urmaresc la un sistem de boxe 2.1?

 

Cel mai bun sistem de boxe 2.1 o sa iti ofere o calitate superioara a sunetului, pentru ca tu sa te poti bucura de filmul ce il vizionezi sau muzica ce o asculti.  Notatia 2.1 sugereaza faptul ca in componenta sistemului sunt doua boxe si un subwoofer.

Boxele 2.1 sunt recomandate de regula pentru PC intrucat ocupa putin spatiu, sunt suficient de puternice pentru a reda sunete de calitate, indiferent daca este vorba de vizionarea unui film, daca asculti muzica sau te joci si  un alt avantaj este faptul ca pot fi conectate la televizor.

Pretul pentru un sistem de boxe 2.1 porneste de la 300 lei, iar in functie de performantele ce le ofera depaseste 700 lei.

cel mai bun sistem de boxe 2.1

 

Cum alegi cel mai bun sistem de boxe 2.1?

La achizitionarea unui sistem de boxe 2.1, trebuie sa fii atent la puterea RMS, impedanta, sensibilitatea, conectivitatea si garantia. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Caracteristici de sunet:

cel mai bun sistem de boxe 2.1Puterea RMS – root mean square – este un indicator al fortei efective a boxei, ce sugereaza capacitatea pe care difuzorul o poate transforma in sunet – luand in considerare si pierderile, mai ales cele care genereaza caldura. In situatia in care aplici o putere RMS mai mare, vei obtine distorsiuni sonore, si o pierdere mai mare de energie ce se transforma in caldura.  Pentru un sistem puternic trebuie sa te orientezi spre un model cu o putere RMS de peste 100 W.

Un alt indicator la care trebuie sa fii atent este impedanta ce are efect asupra amperajului boxei. Pe masura ce impedanta este mai mare – cu atat amperajul din boxe este mai mic, insa cu avantajele urmatoare: consumul mic de energie electrica, o rezistenta mai mare in cazul in care dai boxele la vomul puternic si un bass insesizabil, pentru majoritatea, redus. Pe de alta parte impedanta mica reprezinta sensibilitate slaba, adica ai un surplus usor de bass, insa cu un consum mai mare de energie, intrucat va fi necesar de cel putin 2 ori mai mult curent sa treaca prin circuitul cu rezistenta mica.

cel mai bun sistem de boxe 2.1Sensibilitatea – masurata in dB – este un indicator care iti „prezinta” cat de eficient converteste sistemul – puterea in volum. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat volumul o sa fie pe masura. Spre exemplu daca urmaresti sa achizitionezi un sistem de boxe 2.1 cu scopul de a-l folosi chiar si la petreceri, atunci recomand un model cu o sensibilitatea de 88 – 91 dB.

Desigur tot pentru petreceri vei avea nevoie de un sistem care sa ofere o frecventa superioara de 30000 Hz – 40000 Hz. Altfel pentru filme si jocuri este suficient un model cu o frecventa maxima de 25000 Hz. Raspunsul in frecventa al unui sistem de boxe iti va indicat cat de scurte sau inalte sunt undele sonore ce le propaga.

 

cel mai bun sistem de boxe 2.12. Alte caracteristici

Conectivitate –majoritatea modelelor folosesc jack 3.5mm, fiind cel mai popular, insa ai sa gasesti si sisteme cu conectori USB;

Functii suplimentare – sunet de 360 – chiar daca un sistem de boxe 2.1 nu se compara cu unul 5.1 ce ofera un sunet apropiat de cel din cinematograf, sunt producatori ce au incercat sa dezvolte tehnologii similare, astfel incat sunetul sa fie propagat egal din toate zonele.

 

3. Garantia

Un sistem de boxe bun, indiferent de tipul sau, trebuie sa aiba o garantie din partea producatorului de cel putin 2 ani, timp in care sa beneficiezi de services gratuit in eventualitatea aparitiei unei disfunctionalitati a produsului.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai nevoie de detalii suplimentare, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele de boxe 2.1 care sunt foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Boxe 2.1 Logitech Z323 1Boxe 2.1 Logitech Z323, 30W, Negru

Boxe 2.1 Logitech Z-523, 40W RMSBoxe 2.1 Logitech Z-523, 40W RMS, negru

Boxe Logitech 2.1 Z623, 200W RMS, Negru 3Boxe Logitech 2.1 Z623, 200W RMS, Negru

Tip boxa: Boxe multimediaTip boxa: Boxe multimediaTip boxa: Boxe multimedia
Tip sistem: 2.1Tip sistem: 2.1Tip sistem: 2.1
Banda de frecventa: 40 – 20000 HzBanda de frecventa: 35 – 20000 HzBanda de frecventa: 30 – 20000 Hz
Amplificare: IntegrataAmplificare: IntegrataAmplificare: Integrata
Subwoofer: 18 WPutere RMS (W): 40Putere RMS (W): 200
Sunet la 360 de grade
Jack 3.5 mm
Sunet la 360 de grade
1 x Intrare 3.5 mm
Certificare THX
2 x 3.5 mm in, 1 x RCA
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 10.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: