Care este cel mai bun scaun de birou ergonomic? Ce caracteristici are un scaun de birou ergonomic?

 

cel mai bun scaun de birou ergonomicPentru multi oameni biroul reprezinta o a doua casa,  iar scanul este locul in care isi petrec cel mai mult timp. Statul pe scaun perioade indelungate este necesar in special pentru muncile de birou, insa acesta poate aduce o serie de riscuri. Cel mai bun scaun de birou o sa iti asigure o pozitie corecta a corpului si chiar relaxanta. In categoria scaunelor de birou intra inclusiv cele din locuinta ta, ce le folosesti cand esti la calculator.

Este important pentru sanatatea ta sa investesti mai mult intr-un scaun de birou bun, de preferat care sa fie ergonomic.

 

Ce inseamna ergonomic?

Scaunele ergonomice sunt special proiectate pentru a sustine corect greutatea corpului, oferind suport lombar, reglaj personalizat al: inaltimii, unghiului de inclinare ideal. Acestea sunt cateva lucruri minime ce le poti „cere” de la un scaun bun.

Practic un scaun ergonomic este perfect adaptabil formei copului, iar acest lucru face munca mai confortabila.

cel mai bun scaun de birou ergonomic

 

Cum alegi cel mai bun scaun ergonomic?

Dupa cum am precizat mai sus un scaun ergonomic trebuie sa se adapteze formei corpului tau, deci primele aspecte la care trebuie sa fii atent atunci cand achizitionezi cel mai bun scaun ergonomic este posibilitatea de a face ajutarile necesare pentru un confort sporit, intrucat pozitia corecta pe scaun este foarte importanta in special pentru persoanele ce petrec mult timp stand jos.

 

1. Ajustarea – pozitia corecta la birou

cel mai bun scaun de birou ergonomicMulte scaune de birou ofera suport lombar, in partea de jos a spatelui, acest fapt ajuta la reducerea durerilor. Diferentele dintre noi presupun ca scaunul sa ofere suport la grade distincte, unele persoane avand nevoie de suport ferm, iar altele au nevoie de un suport maleabil.  Prin urmare este necesar sa cauti un scaun care sa iti ofere un suport lombar ajustabil pe inaltime si adancime – in special daca nu ai posibilitatea sa il testezi inainte si care sa urmeze natural curbura coloanei vertebrale in zona lombara. In general scaunele care ofera suport lombar ajustabil sunt ceva mai scumpe, insa trebuie sa ai in vedere ca achizitionarea unui scaun perfect este o investitie pe termen lung in sanatatea ta.

Reglarea inaltimii fata de podea, este necesar la cel mai bun scaun de birou, iar producatorii ofera la majoritatea produselor aceasta facilitate. Pentru o perioada indelungata in care stai pe scaun, este important ca inaltimea sa iti asigure o pozitie pe scaun corecta, adica soldurile sa fie la aceasi inaltime cu genunchii. In cazul in care genunchii sunt prea jos, corpul are o tendinta de a se serpui, ceea ce afecteaza musculatura spatelui si poate provoca dureri ulterior.

Reglarea unghiului de inclinare a scaunului are un efect semnificativ asupra posturii. Cand stai mai multe ore la birou este necesar ca spatarul sa fie in pozitie verticala, pentru a sustine spatele, in pozitie corecta – adica cat mai drept. Sunt insa persoane ce prefera o pozitie mai relaxata, pe spate. Cel mai bun scaun de birou se va bloca in unghiul care iti este confortabil, insa preferabil este ca o parte din timpul petrecut la birou – coloana sa stea in pozitie dreapta, formand un unghi de 90 grade cu picioarele.

Pentru a nu intampina dureri de gat sau in partea superioara a spatelui este necesar sa achizitionezi un scaun a carei reglari a inaltimii spatarului si a tetierei sa fie facuta de tine. Aceaste functii din pacate sunt rar intalnite, intrucat majoritatea scaunelor au spatar „dintr-o bucata”.

Cel mai bun scaun de birou trebuie sa iti ofere si o pozitie corecta a coatelor, prin urmare reglarea manerelor la inaltimea si latimea potrivite.

cel mai bun scaun de birou ergonomic 

 

2. Greutatea maxima suportata

Greutatea maxima suportata de multa ori este ignorata, ceea ce poate duce la uzura fizica rapida sau chiar stricarea pirtonului – prin comprimarea sa in cazul in care o persoana de 120 kg se aseaza pe un scaun ce suporta o greutatea de 100 kg.

 

cel mai bun scaun de birou ergonomic3. Materialul

Materialul dar si buretele cu care este invelit scaunul sunt foarte importante pentru a obtine acel confort ce il doresti. De regula sunt recomandate materiale texitile sau chiar piele. Avantajul unui scaun din piele este faptul ca se curata mult mai usor, si pastreaza o temperatura normala a corpului. Scaunele care sunt din piele artificiala nu sunt recomandate, intrucat se deterioreaza rapid si nu permit pielii sa respire.

Un ultim aspect referitor material – este sa alegi un model a carui spatar sa fie perforat, astfel incat sa patrunda aerul, pentru a permite  spatelui sa „respire”, in special ca vei petrece mult timp la birou.

 

4. Garantia

Chiar daca pare un lucru banal, nu uita sa verfici garantia. Scaunele de birou au o garantia de cateva luni si maxim pana la 2 ani. Preferabil este sa alegi un model cu o garantie pe o perioada mai mare de timp.

 

Daca mai ai intrebari, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus in continuare iti prezint 3 modele care sunt foarte bune – atunci cand ai de ales cel mai bun scaun pentru birou:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Scaun de birou ergonomic Kring Fit, Mesh NegruScaun de birou ergonomic Kring Fit

Scaun de birou Kring Edison, PU

Scaun de birou Kring Edison, PU

Scaun 1970 Syn Marilyn, Negru piele ecologica, cu brate AR08 1

Scaun 1970 Syn Marilyn, Negru 

Dimensiune: baza (cm): 61.5
Latime scaun (cm): 62.5
Latime spatar (cm): 53
Adancime sezut (cm): 62.5
Inaltime: 107 – 117 cm
Diametrul bazei: 320 mm
Greutate scaun: 10.7 kg
Dimensiune: baza (cm): 66
Latime scaun (cm): 68
Latime spatar (cm): 51
Adancime sezut (cm): 47-52
Inaltime maxima sezut (cm): 54
Inaltime totala (cm): 110-130
Greutate (kg): 23
Dimensiune: baza (cm): 69
Latime scaun (cm): 60
Latime spatar (cm): 47
Inaltime minima sezut (cm): 52
Inaltime maxima sezut (cm):61
Inaltime totala (cm): 132-141
Volum cutie (m3): 0.213
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 06.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Paun mihaela
    04.06.2016 at 17:34

    Buna ziua,
    Va rog mult sa ma sfatuiti cu privire la alegerea scaunului de birou pentru fetița mea. As vrea sa nu aibă pe viitor probleme cu coloana vertebrală din cauza nestiintei mele. Va multumesc.

Mesaj: