Care este cel mai bun racitor de vin de dimensiuni mici? Ce caracteristici trebuie sa aiba un racitor bun de vin?

 

Un pahar de vin este cel mai bun mod de-a te rasfata sau a te relaxa dupa o saptamana obositoare. Dupa cum se recomanda, vinul trebuie pastrat la o temperatura constanta, optima in functie de tip si in anumite conditii de mediu. Doar o crama sau cel mai bun racitor de vin te pot ajuta sa creezi conditiile ideale pentru a pastra vinul corespunzator.

Avantajul ce il aduce un racitor de vin bun este tocmai posibilitatea de a pastra mai mult timp bautura, la temperatura si umiditatea adecvata, astfel incat sa nu se strice. De asemenea un racitor de vin este un electrocasnic decorativ placut pentru casa ta, mai ales daca in interior sa afla vin de calitate. Un alt avantaj este faptul ca racitoarele au diferite marimi si indiferent de spatiul de care dispui vei gasi un model ideal, chiar daca ai nevoie de depozitarea doar a 15 sticle sau a peste 200 de sticle.

Pretul pentru un racitor de vin bun porneste de la 900 lei, iar in functie de performantele sale dar si de capacitate depaseste 9000 lei.

cel mai bun racitor de vin de dimensiuni mici

 

Cum alegi cel mai bun racitor de vin mic?

Cand alegi cel mai bun racitor de vin trebuie sa fii atent la caracteristicile acestuia, incepand cu volumul si pana la nivelul de zgomot ce il propaga. In continuare am sa prezint principalele specificatii tehnice la care trebuie sa fii atent.

 

1. Capacitatea si numarul de rafturi

Dupa cum precizam mai sus, in piata ai sa gasesti modele ce au o capacitate de la 15 sticle, adica racitoare de vin de dimensiuni foarte mici, si pana la modele ce pot depozita peste 200 sticle. Principalul aspect ce trebuie sa il iei in considerare este locul unde vei amplasa noul aparat.

Desigur utilitatea spatiului din interiorul racitorului este direct influentata de numarul rafturilor si de posibilitatea de a le ajusta inaltimea dupa nevoie.  Sunt modele special concepute cu un sertar in care poti depozita diverse produse, precum ciocolata. Sfat cand alegi un model cauta ca materialul din care rafturile sunt produse sa fie lemnul, nelacuit pentru a nu afecta procesul de maturare a vinului sau a-i influenta negativ gustul.

cel mai bun racitor de vin de dimensiuni mici

 

2. Tipul racitorului

Racitoarele de vin sunt de doua tipuri: cu compresor – de regula mai scumpe, functioneaza pe acelasi principiu precum frigiderele pentru uz casnic, sau cu celula termoelectrica – care sunt mai ieftine. De regula modele profesionale au incorporat un compresor ce ajuta inclusiv la setarea usoara a programului pentru maturarea vinului, pe cand racitoarele termoelectrice folosesc lichid de racire.

 

3. Functii si sisteme

Functiile si sistemele unui racitor de vin bun iti pot influenta pozitiv experienta. Spre exemplu majoritatea modelelor din piata au display cu touch pentru o setare usoara a temperaturii sau a functiilor racitorului. Acest aspect este un plus mai ales din punct de vedere al design-ului dar si a interactiunii tale cu aparatul. Comenzile electronice asigura depozitarea la temperaturi adecvate si chiar a umiditatii optime care trebuie sa fie in intervalul 60% – 75% pentru vinurile rosii, albe sau spumante

Un racitor de vin reprezinta inca un aparat de care trebuie sa ai grija si pe care trebuie sa il cureti. Prin urmare pentru a scapa de o bataie de cap alege un model cu functie de dezghetare automata astfel incat sa nu fii nevoit ca la anumite intervale de timp sa cureti aparatul.

Daca esti nehotarat si nu stii exact unde o sa fie amplasat noul aparat sau vei sa il faci cadou, atunci alege un model care sa aiba usile reversibile, iar in functie de nevoie sa poti deschide fie din stanga sau dreapta aparatul.

Functie multizone  – sunt aparate ce ofera posibilitatea de a seta temperatura frigiderului de vin pe mai multe zone – in functie de tipul bauturii din interior. Dupa cum bine se stie, vinurile rosii se recomanda a fii depozitate la temperaturi de sub 18 grade C, iar cele albe sub 10 grade C. Aparatele cu multizone sunt mai scumpe.

cel mai bun racitor de vin de dimensiuni mici

 

4. Clasa energetica si nivelul de zgomot

Fiind inca un electrocasnic care o sa functioneze in permanenta este recomandat sa alegi un model din clasa energetica A si care sa nu te deranjeze atunci cand este in functiune, adica sa propage un nivel de zgomot mai mic de 45dB.

 

5. Garantia

Un racitor de vin bun are o garantie din partea producatorului de minim 2 ani. In functie de furnizorul de la care il achizitionezi poti  opta pentru a extinde aceasta garantie cu inca 2 ani, contra cost.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, cand alegi cea mai buna vitrina pentru vinuri. Daca mai ai intrebari te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele ce merita a fi luate in considerare:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Vitrina de vinuri Electrolux ERW1170AO, 110 l, 32 Sticle, Clasa A, H 85 cmVitrina de vinuri Electrolux ERW1170AO, 110 l, 32 Sticle

Vitrina pentru vin Liebherr WKb 1812, 134 L, clasa AVitrina pentru vin Liebherr WKb 1812, 134 L, clasa A

Vitrina pentru vin Liebherr Wkes 653Vitrina pentru vin Liebherr Wkes 653, 38 L, clasa A+

Volum net (l): 110Volum net (l): 134Volum net: 38 sticle
Numar de rafturi: 3Numar de rafturi: 2Numar de rafturi: 3
Sistem dezghetare: AutomatSistem dezghetare: –Sistem dezghetare: Automat
Usi reversibile: DaUsi reversibile: –Usi reversibile: Da
Dimensiuni (IxLxA cm): 85 x 50 x 55.2Dimensiuni (IxLxA cm): 89 x 60 x 61.3Dimensiuni (IxLxA cm): 61.2 x 42.5 x 47.8
Nivel de zgomot (dB): 40Nivel de zgomot (dB): 38Nivel de zgomot (dB): 40
Consum energetic (kWh/an): 144Consum energetic (kWh/an): 146Consum energetic (kWh/an): 103
Clasa de eficienta energetica: AClasa de eficienta energetica: AClasa de eficienta energetica: A+
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 10.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: