Care este cel mai bun proiector laser? Ce caracteristici are un proiector laser?

 

Am tot observant in ultima vreme faptul ca multa lume a achizitionat un proiector laser. Mi se pare o idee foarte interesanta sa ai un asemenea aparat in casa (indiferent daca alegi un model de outdoor sau indoor) intrucat la petreceri poate aduce o atmosfera mai intensa, sau daca ai copii – acestea vor avea o placere mare sa se joace cu luminitele (nici nu o sa mai pomenesc de caini / pisici, care probabil o sa le fugareasca prin casa).

Pretul pentru un proiector laser nu este mare, porneste de la 100 lei, iar in functie de preferintele tale (modele mai performante, mai multe jocuri de lumini) depaseste 200 lei.

Proiector laser stele miscatoare si joc de lumini 7

 

Cum alegi cel mai bun proiector laser?

Cand alegi cel mai bun proiector laser sunt 4 caracteristici mari ce trebuie sa le ai in vedere: tipul de utilizare (indoor / outodoor), tipul luminilor ( modelul si jocul lor ), cat de puternica este proiectia, tipul de alimentare (la retea – sunt modele mai puternice,  pe baterii – de regula modelele indoor sau ambele variante) .

 

1. Tipul de utilizare

Tipul de utilizare este foarte important – daca doresti un proiector laser pentru outdoor – sunt modele mult mai puternice si rezistente, ce au o lungime si o inaltime de proiectare mult mai mare, de regula necesita a fi conectate la retea. La pol opus un model de indoor – ce poate proiecta pe peretii din apropiere (aprox 10 m) si poate fi conectat la retea / functioneaza pe baterie sau pe ambele cai.

Tot in functie de utilizare poti opta pentru un aparat cu senzori de sunet, ce permite jocului de lumini sa urmeze ritmul muzicii ambientale. Aceste proiectoare laser suporta dispozitive conectate prin port USB (stick, mp3 player, etc) si / sau carduri SD.

 

2. Tip lumina si model

Majoritatea proiectoarelor redau jocuri de lumini – de tip stea, care se pot „misca” in functie de anumite jocuri presetate sau chiar pe un anumit ritm muzical (in cazul aparatelor cu senzori).

Cu ocazia Sarbatorilor, au aparut si modele care au figurine de Craciun, ceea ce poate sa reprezinte o placere pentru cei mici, in special daca doresti sa le faci o surpriza placuta.

Un alt aspect de luat in considerare sunt culorile, modele ce vor oferi jocuri de lumini in doua culori verde / rosu, dar si aparate mai performante, ce pot reda RGB multicolor (pornind de la culorile rosu, verde, albastru – restul nuantelor).

Proiector laser stele miscatoare si joc de lumini

 

3. Proiectia si tipul de alimentare

In cazul modelelor ce doresti sa le folosesti in aer liber, proiectia va avea o lungime de unda mult mai mare, astfel incat aparatul sa poate fi pus chiar la o distanta suficienta si sa „afiseze” puncte de lumina pe cladiri. Modele pentru interior, sunt mult mai slabe, insa multe ofera functii speciale (precum: senzori de sunet, posibilitatea de a seta din telecomanda jocul de lumini etc.).

Alimentarea este de trei feluri: la retea, pe baterie sau modele ce pot fi conectate atat de la retea cat si sa functioneze cu ajutorul bateriilor. Depinde de nevoia ta – sa alegi aparatul care raspunde cel mai bine dorintelor tale.

 

4. Garantie

Un proiector laser are o garantie de 12 luni, in medie, insa sunt producatori ce iti ofera pana la 24 luni, sau chiar altii ce nu ofera garantie – mai mare de 2 – 3 luni. Este foarte important, pentru a te bucura o perioada mai mare de timp de produs fara probleme, sa respecti recomandarile producatorului.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca doresti sa imi lasi un mesaj, referitor la cel mai bun proiector laser, te invit sa folosesti formularul de la finalul paginii.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand trei modele foarte apreciate:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Proiector laser figurine luminoase pentru CraciunProiector laser figurine luminoase pentru Craciun

Proiector laser stele miscatoare si joc de lumini 1Proiector laser stele miscatoare si joc de lumini miscare

Proiector joc de lumini cu difuzor 1Proiector joc de lumini cu difuzor pentru camera

Tip produs: Proiector laserTip produs: Proiector laserTip produs: Proiector laser
Pentru: Indoor / OutdoorPentru: Indoor / OutdoorPentru: Indoor
Model lumina: Figurine de CraciunModel lumina: Lumina laser / steleModel lumina: Joc lumina
Tip lumina: ColorataTip lumina: Bicolor (rosu si verde)Tip lumina: Colorata
Lungime: 130 mmLungime: – mmLungime: – mm
Inaltime: 90 mmInaltime: – mmInaltime: – mm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 20.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Coconu Tudor
    25.10.2017 at 11:16

    buna ziua! doresc sa cumpar un proiector laser în aer liber . Am vazut ca majoritatea sunt de 110w ,va rog sa-mi spuneti daca il pot folosi la o priza de 220w ?

Mesaj: