Care este cel mai bun mouse Bluetooth? Ce caracteristici sa urmaresti la un mouse Bluetooth ?

( Cel mai bun mouse Bluetooth | Pret, recomandari si pareri )

 

De multe ori nu acordam suficienta atentie atunci cand cumparam un mouse. Mereu ne aducem aminte de importanta sa, atunci cand intampinam dificultati tehnice, precum: curosul nu mai raspunde la actiuni sau are un „comportament neadecvat”. De ce zic toate acestea: pentru ca trebuie sa iei in considerare rolul esential pe care acest device il are. Anume: reprezinta o extensie digitala a mainii tale, cu ajutorul caruia poti selecta, copia, lipii, sublinia, desena si mult alte comenzi – vitale atunci cand „comunici” cu calculatorul tau / laptop-ul.

De asemenea in functie de necesitate poti apela la un mouse simplu / standard ( cu 3 butoane ) si pana la mai mult de 10 ( cum sunt cele de gaming ). Intr-o alta tipologie ( cea a modelele fara fir ) sunt si mouse-urile ce folosesc Bluetooth. Acestea in loc sa trimita semnale printr-un fir ( care e conectat la un port USB ) „comunica” cu ajutorul wirelessului prin tehnologia Bluetooth. Rezultat: fara cablu, ai mult mai multa mobilitate si chiar biroul tau capata un aspect mult mai organizat.

Pretul pentru un mouse Bluetooth porneste de la 50 lei ( un mouse Bluetooth ieftin ), si pana la 300 lei ( modele ceva mai performante ). Daca este sa discutam despre brand-uri, printre cele ce le recomand, enumar: Microsoft, OMEGA, Logitech, HP, Razer, Dell, Apple. Desigur, acestea sunt cateva exemple.

 

Bluetooth vs Radio Frecventa

Dupa cum stii, sunt doua tipuri de mouse-uri ce folosesc tehnologia wireless: Bluetooth si prin frecventa radio. Din punct de vedere functional, ambele tehnologii trimit semnale prin frecventa 2.4 GHz. Diferenta mare este insa data de faptul ca al doilea model foloseste un dongle pentru a comunica cu calculatorul. Avantajul este dat ca acestea pot sa fie utilizate la orice calculator ce are port USB. La pol opus mouse-urile cu Bluetooth pot fi folosite doar la calculatoare ce au aceasta tehnologie. Din fericire, multe laptop-uri au si Bluetooth.

Din punct de vedere al „instalarii” nu exista diferente mari. Avantajul insa in cazul unui mouse Bluetooth este ca nu trebuie sa iti faci griji daca ai sau nu la tine receiver-ul – care se poate pierde destul de usor.

 

Cum alegi cel mai bun mouse Bluetooth ?

Cand alegi un mouse sunt o serie de caracteristici ce trebuie sa le iei in considerare, porninde de la acuratetea raspunsului cursorului, design-ul si alte cateva aspecte. In continuare voi prezenta o lista succinta a lucrurilor ce trebuie sa le ai in vedere.

 

Acuratetea cursorului si functionalitatea

Un mouse Bluetooth este bun doar daca raspunsul cursorului este pe masura comenzilor tale. Acestea insa depinde de senzorul optic care citeste suprafata pe care lucrezi. Avand in vedere ca portabilitatea reprezinta un avantaj al acestor dispozitive, este bine sa iei in considerare ca o sa lucrezi cu ele pe mai multe suprafete. Prin urmare, indiferent daca le folosesti pe material textil, plastic, lemn – ar trebui sa lucrezi bine.

Urmatorul aspect de luat in considerare este functionalitatea mouse-ului. Este suficient de mic cat sa fie portabil? Un model portabil poatet sa intre usor in buzunar. Ce fel de comenzi / functii astepti ca acesta sa indeplineasca la un click distanta? De regula un mouse are doua butoane si o rotita. Daca ai nevoie de mai multe butoane, ai sa gasesti in piata, astfel incat sa poti beneficia de mai multi senzori care sa iti permita sa dai inainte sau inapoi, in sus / jos sau alte actiuni. De asemenea in situatia in care ai nevoie de comenzi speciale, poate este cazul sa te gandesti la un mouse programabil.

 Cel mai bun mouse Bluetooth 2017 - abcTop.ro

 

Stilul / Grip-ul

Design-ul mouse-ului este important intrucat in functie de acestea poti sa iti simti mana confortabila sau nu. Aspectul acesta nu este de neglijat, mai ales daca lucrezi mult la calculator. Confortul este insa ceva subiectiv, intrucat fiecare avem o alta masura a mainii. Este destul de greu sa gasesti un mouse care sa fie universal din acest punct de vedere.

Sunt trei tipuri diferite, ce pot sustine o anumita parte a mainii: Palm Grip, Claw Grip si Fingertip Grip.

• Palm Grip: acest tip ofera suport intregii palme dar si a degetelor, in timp ce folosesti mouse-ul. Mouse-ul are o forma mai arcuita;

Cel mai bun mouse Bluetooth 2017 - abcTop.ro

• Claw Grip: are o forma mai putin arcuita – fata de primul model, special pentru a oferi suport bazei palmei dar si degetelor;

 

• Fingertip Grip: ofera suport degetelor – si are o forma mai plana.

 

Baterie

Majoritatea mouse-urilor Bluetooth folosesc baterii standard AA sau AAA. Acestea au de regula o durata de viata de 6 luni. Oricum ar fi poti lua in considerare si posibilitatea unui model reincarcabile. Dezavantajul este ca trebuie sa fie incarcate o data pe saptamana. Partea buna este ca atunci cand sunt descarcate le poti incarca la laptop sau la PC print-un port USB.

 

Ajustarea rezolutiei

Sensibilitatea unui mouse depinde de rezolutia optica a laserului. Cu cat aceasta este mai mare cu atat cursorul raspunde mai bine. Prin urmare poate sa fie folosit pentru miscari ce necesita atentie la detalii, precum cele de design grafic. De asemenea aceasta poate sa fie utila si atunci cand ai nevoie sa misti rapid cursorul pe ecran.

Cel mai bun mouse Bluetooth 2017 - abcTop.ro

 

Programarea butoanelor

Anumite modele au butoane suplimentare care pot sa fie programate sa „faca” anumite comenzi. Aceste butoane pot sa fie folosite in a da inainte sau inapoi atunci cand de exemplu navighezi pe internet. In multe cazuri poti programa aceste butoane sa faca chiar mai mult.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii, daca mai ai intrebari, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de care iti vor atrage atentia:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Mouse Microsoft Sculpt Comfort, BluetoothMouse Microsoft Sculpt Comfort, Bluetooth

Mouse Microsoft Mobile 3600, BluetoothMouse Microsoft Mobile 3600, Bluetooth

Mouse Logitech M535, Bluetooth, BlueMouse Logitech M535, Bluetooth, Blue

Tip: StandardTip: StandardTip: Standard
Rezolutie (dpi): 1000Rezolutie (dpi): 1000Rezolutie (dpi): 1000
Butoane/rotite: 6/1Butoane/rotite: 3/1Butoane/rotite: 3/1
Tehnologie: Fara firTehnologie: Fara firTehnologie: Fara fir
Dimensiuni (D x H x W mm): 111 x 68.5 x 36.5Windows 10 / 8.1 / 8.Dimensiuni (D x H x W mm): 33 x 61.1 x 100.5
2.4 GHz Wireless
Bluetooth 3.0
BluetoothIndicator baterie
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: