Care este cel mai bun microfon cu USB? Cum alegi un microfon cu USB?

( Cel mai bun microfon cu USB | Pret, Pareri si Recomandari )

 

Majoritatea laptop-urilor au un webcam si un microfon de tip “buit-in”. Insa, acestea doua, de regula sunt potrivite doar pentru activitati ce nu cer sunet si imagini impecabile. Daca urmaresti totusi sa creezi un podcast, sa faci o inregistrare in timp ce comentezi un joc video sau sa lucrezi la un demo vocal, vei avea nevoi de un microfon calitativ care sa “livreze”.

Acest fapt, il poti observa si cand vei urmari clipurile „de top”, dintr-un anumit segment pe youtube. Pe langa “flerul” persoanei ce vorbeste, sunetul si imaginea au o caliatate peste medie.

La pol opus, de ce am zis mai sus, sunt insa si persoane ce considera ca ai nevoie de echipamente foarte scumpe, pentru a reusi sa incopresti ceva profesional. Da, exista si alte variante, precum: sa cheltui o avere sau sa inchiriezi echipamentul. Insa, pentru inceput poti obtine rezultatele dorite cu un microfon achizitinat la un cost mediu.

Da, pretul pentru un microfon porneste de la 100 lei ( in cazul unui microfon ieftin ) si sare de 1000 lei. Deferenta mare este data atat de caracteristicile produsului cat si de brand. Daca tot e sa vorbim despre brand, printre cele ce le recomand enumer: Blue, Audio Technica, Superlux si t.bone.

Cel mai bun microfon cu USB - abcTop.ro

 

Ce caracterisitici sa urmaresti cand alegi un microfon cu USB?

 

Cand compari un microfon pentru PC-ul / laptop-ul tau, recomand sa nu te axezi foarte mult pe pret – ca un factor principal de diferentiere. Calitatea fiecarui microfon este variabila, exceland in anumite caracteristici ce pot aduce un plus unei activitati specifice, precum: podcast, muzica sau discutii. In timp ce te uiti la specificatiile fiecarui aparat, modalitatea recomandata – prin care sa alegi cel mai bun microfon, este: a le incerca.

Am avut placerea de a testa cateva modele si pot zice ca am gasit trei microfoane ( un fel de top microfoane), care sa ma multumeasca.

Dintre principalele criterii de luat in considerare, enumar:

 

CALITATEA SUNETULUI

In cazul in care, optezi pentru varianta de a cumpara un microfon online, este destul de greu sa il testezi, inainte de a ajunge acasa. Prin urmare, tot ce poti face este sa urmaresti niste cifre, din care sa deduci daca modelul este sau nu potrivit pentru tine.

• Frecventa de raspuns: urechea umana in medie aude sunete ce au o frecventa intre 20Hz si 20kHz. De regula, microfoanele au o frecventa mai mare de acest interval, au tendinta de a distruge sunetele mai inalte si chiar mai joase, prin urmare vor produce un efect nenatural.

• Rata de esantionare: microfoanele au o rate intre 16 si 44.1kHz. Cu cat rata este mai mare cu atat fisierul o sa ocupe mai mult spatiu, insa sunetul o sa aiba o calitate superioara.

• Caracteristica polara: are rolul de a indica directia ( unghiul ) din care sunetul este inregistrat mai bine. Cele mai intalnite sunt unidirectionale (cardioidale) urmate de omnidirectionale si bidirectionale. Ce inseamna fiecare:

unidirectional: captarea sunetului se face preponderent din fata – ceea ce inseamna ca pe parti sau lateral, acesta „scapa”. Sunt preponderente cand vine vorba de un microfon cu USB pentru PC sau laptop;

Cel mai bun microfon cu USB - abcTop.ro

omnidirectionale: sunetul este captat din mai multe unghiuri. Acestea sunt folosite de regula in cazul scenelor largi;

bidirectionale: inregistreaza din fata si din spate. Este recomandat pentru transmisiuni live – daca se iau interviuri – de exemplu.

 

PERFORMANTE

De regula ce gasesti prin magazinele online ( ex: eMAG, Cel.ro ) sunt de baza. Prin urmare:

• Conectivitatea este standard – cu ajutorului unui cablu XLR, ce iti permite sa beneficiezi de performante bune ale sunetului.

• Filtre interne – sunt des folosite pentru a bloca anumite zgomote pe fundal.

• Control knobs – care sa permita ajustarea manuala a mixului si a gain-ului.

 

USURINTA IN A FI FOLOSIT

Cel mai bun microfon pentru tine, trebuie sa fie usor de folosit. Aici ma refer atat in ce priveste instalarea sa la PC-ul tau, dar si in momentul in care vorbesti la el. In ce priveste instalarea, multe – da, sunt de tipul “plug-and-play” compatibile cu sistemele de operare pentru PC si MAC.

Atentie insa si la aplicatia de editare ( daca, este la pachet cu aparatul ) sa fie compatibila si sitemul de operare.

Cat despre usurinta in a vorbi la el, recomand sa gasesti un model care sa se ajusteze atat pe dimensiune dar si ca pozitionare.

Cel mai bun microfon cu USB - abcTop.ro

 

GARANTIA

Garatia este un subiect deja cunoscut. In cazul anumitor produse, poate sa fie intre 1 ani si 2 ani. Totusi daca urmaresti sa cumperi un microfon mai scump ( peste 1000 lei ) iti recomand sa platesti pentru o extra garantie. Aceasta o sa iti fie benefica, mai ales ca investitia si asteptarile unei functionari “ ca la carte “ sunt pe masura.

 

CONCLUZIA

Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi cel mai bun microfon este scopul pentru care urmeaza sa il utilizezi. Prin urmare, recomandarea mea este sa te uiti la un model, care se preteaza cel mai bine pentru tipul de inregistrare ce iti este necesar. Astfel o sa iti fie mult mai usor sa alegi un model cu o calitate a sunetului potrivita – fara a chetuii o avere.

De asemenea, important este sa vina si cu un program de editare voce, care sa functioneze pe sistemul tau de operare.

 

 

Bun, dupa cum ziceam si in articol, am analizat cateva microfoane cu USB. Dintre cele ce mi-au placut mai mult, prezint:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Microfon Studio USB Blue Microphones Spark Digital

Microfon USB de Studio Audio Technica AT2020USB+

Microfon Studio USB Blue Microphones Nessie

Tip: Microfon studioTip: Microfon studioTip: Microfon studio
Caracteristica polara: CardiodCaracteristica polara: CardiodCaracteristica polara: Cardiod
Frecventa: 26 Hz – 20000 HzFrecventa: 26 Hz – 20000 HzFrecventa: 26 Hz – 20000 Hz
Conectori: USB, Lightning, Jack 3.5mmConectori: USB, Jack 3.5mmConectori: USB, Jack 3.5mm
Sensibilitate: 28 mV/PaRata de esantionare: 44.1/48 kHzImpedanta: 18 ohmi
Altele: Plug and play pentru iPad, Mac si PC, Focus ControlAltele: Control de volum, mixajului, controlul volumului pentru castiAltele: 3 moduri de inregistrare, Pop filtru, Shock mount, Buton de mute
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: