Care este cel mai bun DVD RW extern? Ce caracteristici sa urmaresti la cel mai bun DVD RW extern?

( Cel mai bun DVD RW extern | Pret, pareri, recomadari )

 

Un DVD RW extern ( DVD writer extern / DVD burner / R-RW extern ) este un dispozitiv portabil, care are aceleasi functii precum un model built-in din PC sau laptop. Totusi, primele aduc un prim avantaj, prin posibilitatea de a fi folosite la mai multe dispozitive, fiind pretabile pentru laptop-urile sau mini PC-urile ce nu au device-ul necesar de a scrie / citi un CD sau DVD. Un al doilea avantaj: portabilitatea lor. Le poti transporta mereu cu tine, intrucat sunt usoare si nu ocupa foarte mult spatiu.

In functie de software-ul de la baza, poti scrie CD/DVD-uri cu poze, fisiere audio, filme, poti face copie back-up la media library, sa folosesti un disc re-writable si multe altele.

Pretul pentru un DVD RW extern porneste de la 120 lei si depaseste 300 lei in functie de performante si brand. Daca tot am adus in discutie, cativa producatori ce imi vin in minte sunt: Apple, HP, Asus, LG, Samsung, Dell si Verbatim.

Cel mai bun DVD RW extern - abcTop.ro

 

Cum alegi cel mai bun DVD RW extern?

Cand alegi un DVD RW extern, sunt multe aspecte de luat in considerare, pornind de la compatibilitate cu sistemul de operare al dispozitivului tau si pana la porturi. De exemplu majoritatea laptop-urilor ce sunt in piata, folosesc porturi USB 2.0 ( si tot mai des USB3.0 – care este mai rapid). De asemenea este important sa stii si cu ce tip de CD-uri / DVD-uri este capabil viitorul dispozitiv sa lucreze.

In analiza mea, de a alege cele mai bune trei DVD writer extern, am luat in considerare urmatoarele aspecte importante: compatibilitatea, performanta / viteza de scriere-citiere, caracteristici speciale si usurinta de instalare / suportul oferit.

 

Compatibilitatea cu sistemul de operare

Compatibilitatea, cu sistemul de operare pe care il ai pe dispozitivul tau, poate de multe ori sa iti aduca probleme. Chiar si intre sisteme compatibile, mai intalnim erori de conexiune. Prin urmare, acesta este un prim aspect ce ar trebui sa il iei in considerare: ce sistem de operare ai pe laptop-urile/ calculatoarele pentru care cumperi DVD-ul rw extern.

 

Scriere/citire

Viteza sa scriere / citire este importanta in cazul unui DVD burner. Aceasta este insa influentata de tipul de CD / DVD cu care dispozitivul lucreaza. De exemplu pentru un DVD+R DL o viteza de scriere buna este 6x insa pentru un CD-R de 24x.

Un aspect ce doresc sa il punctez este sa urmaresti si mediile pe care aparatul pe poate scrie / citii: DVD+R DL, DVD-R DL, DVD-RW, DVD+R, DVD-ROM, CD-RW, CD-R, CD-ROM.

Cel mai bun DVD RW extern - abcTop.ro

 

Dimensiuni si greutate

In cazul in care laptopul tau sau PC-ul tau nu au deja un DVD RW, atunci probabil esti mai interesat doar sa satisfaci necesitatea de a scrie / citii DVD-uri/ CD-uri. Totusi, daca ai nevoie de un dispoztiv pe care sa il folosesti la mai multe calculatoare sau laptop-uri, atunci o sa fii direct interesat si de dimensiune, respectiv greutatea viitorului aparat, in special daca doresti sa calatoresti.

Dupa cum ziceam mai sus, acesta este si unul dintre principalele avantaje ale unui DVD rw extern – portabilitatea sa. Majoritatea modelelor din piata au dimensiuni reduse si o greutate mica.

 

Caracteristici speciale

Sunt o serie de caracteristici speciale ce te pot interesa sau nu la viitorul DVD rw extern, precum:

• posibilitatea de a scrie „fata-verso”:  un CD sau DVD;

• daca include sau nu programe de scriere, precum: suita de software Nero Burn & Archive;

• cat de prietenoasa este interfata;

• daca pachetul are toate cablurile de conectare ce iti sunt necesare.

Cel mai bun DVD RW extern - abcTop.ro

 

Usurinta instalarii si suport

Chiar daca pare ceva ce mai putin ne intereseza, suportul oferit de producator, dupa achizitionarea unui produs din gama sa este relevant. De multe ori achizitionam de la diversi furnizori, ce nu ne pot ajuta mereu cu toate informatiile ce sunt necesare.

 

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de DVD RW extern – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

>DVD Writer extern Apple SuperDrive, Slim, Argintiu, RetailDVD Writer extern Apple SuperDrive, Slim, Argintiu, Retail

DVD Writer extern ASUS SDRW-08D2S-ULITE/BL, Slim, Negru, RetailDVD Writer extern ASUS SDRW-08D2S-ULITE/BL, Slim, Negru, Retail

DVD-RW extern Verbatim Slimline 98938, USB 2.0, NegruDVD-RW extern Verbatim Slimline 98938, USB 2.0, Negru

Sistem de operare: Mac OS X 10.5Sistem de operare: Microsoft Windows Vista
Microsoft Windows XP
Microsoft Windows 7
Microsoft Windows Server 2003
Microsoft Windows Server 2008
Mac OS X 10.5
Sistem de operare: Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8.1
Windows 10
Mac OS X 10.6 sau ulterior
Interfata: USB 2.0Interfata: USB 2.0Interfata: USB 2.0
Viteza de scriere DVD+R DL: 6xViteza de scriere DVD+R DL: 6xViteza de scriere DVD+R DL: 6x
Viteza de scriere DVD-R DL: 6xViteza de scriere DVD-R DL: 6xViteza de scriere DVD-R DL: 6x
Viteza de rescriere DVD-RW: 6x / 8xViteza de rescriere DVD-RW: 8xViteza de rescriere DVD-RW: 8x
Viteza de scriere DVD+R: 8xViteza de scriere DVD+R: 8xViteza de scriere DVD+R: 8x
Viteza de citire DVD-ROM: 8xViteza de citire DVD-ROM: 8xViteza de citire DVD-ROM: 8x
Dimensiuni (D x H x W mm): 139 x 17 x 139Dimensiuni (D x H x W mm): 142 x 142 x 20Dimensiuni (D x H x W mm): 141.2 x 16 x 134.9
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: