Care este cel mai bun cuptor rotund electric? Ce caracteristici trebuie sa urmaresc la un cuptor rotund electric?

 

Am tot auzit pareri de la un prieten, referitoare la utilizarea unui cuptor rotund electric turcesc, iar zilele acestea chiar m-am interesat mai mult, special pentru acest articol. Din ce am discutat cu persoane care folosesc deja un astfel de electrocasnic – majoritatea sunt extrem de multumite, intrucat mancarea este preparata mult mai repede ( de la pizza si pana la placinte – in functie de programul pentru care optezi, acestea sunt gata in 10- 20 minute).

Un cuptor electric este de un real ajutor, mai ales daca in casa ai doar un cuptor pe gaz si iti doresti sa ai un control mai bun asupra temperaturii – astfel incat prajiturile sa aiba conditiile necesare pentru a se coace pe toate partile la fel.

Pretul pentru un cuptor rotund electric este un alt avantaj: acesta porneste de la 150 lei si depaseste putin peste 300 lei, desigur in functie de model / producator.

cel mai bun cuptor rotund electric2

 

Cum alegi cel mai bun cuptor rotund electric?

 

La fel ca in cazul unui cuptor electric, cand alegi un model de tipul celui rotund trebuie sa ai in vedere: puterea, capacitatea / dimensiunea si ce alte beneficii iti poate aduce.

 

1. Puterea

Puterea este un indicator important – cu cat acesta este mai mare, cu atat aparatul o sa fie mai repede pregatit de utilizare. Fata de modelele clasice, cuptoarele rotunde turcesti au o putere ce variaza de la 600 W si depaseste 1500 W.

Tine cont: trebuie sa alegi un aparat a carei putere sa fie direct proportionala cu marimea.

 

2. Capacitatea si dimensiunea

Capacitatea si dimensiunea sunt doua caracteristici ce trebuie sa raspunda: pe de o parte nevoilor tale din bucatarie – cata mancare trebuie sa prepari pentru cei dragi si pe de alta parte – cat de mult spatiu ai pentru depozitarea aparatului.

Un cuptor turcesc are o capacitate cuprinsa intre 20 L si 50 L. Sunt insa modele ceva mai inalte care ofera posibilitatea sa prepari in acelasi timp doua tavi de mancare / prajituri.

cel mai bun cuptor rotund electric33

 

3. Alte caracteristici

Oprire automata – este un element de siguranta care nu trebuie sa lipseasca de la electrocasnic;

Timer – ni se intampla sa mai lasam mancarea in cuptor, prin urmare un model cu timer o sa ne atentioneze ca s-a terminat timpul si putem scoate tava;

Termostat – daca doresti sa achizitionezi un modele care sa te ajute sa pregatesti celor dragi prajiturile perferate, atunci vei avea nevoie de un model cu ajutorul caruia sa controlezi usor temperatura;

Garantia – la fel ca in cazul altor electrocasnice – cuptoarele electrice turcesti au o garantie de 2 ani. Atentie la intructiunile de utilizare – inainte sa folosesti aparatul, dar si la cele pentru curatarea sa.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari referitoare la cel mai bun cuptor rotund, imi poti lasa mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand doua modele ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Cuptor electric cilindric ABT-103, Orgaz, Geam rezitent la actiuni mecanice si temperaturi inalteCuptor electric cilindric ABT-103, Orgaz, Geam rezitent, 20 L 

Cuptor Electric rotund Zilan ZLN0315, 1300W, 320 de grade, 40LCuptor Electric rotund Zilan ZLN0315, 1300W, 320 de grade, 40L

Putere (W): 600Putere (W): 1300
Capacitate (l): 20Capacitate (l): 40
Temperatura maxima (°C): 300Temperatura maxima (°C): 250
Numar trepte temperatura: 1Numar trepte temperatura: 2
Greutate (kg): 6.2Greutate (kg): 4
Culoare: RosuCuloare: Visiniu
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 25.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: