Top – cele mai bune cuptoare cu microunde 2017

( Cel mai bun cuptor cu microunde | Pret, Pareri si Recomandari )

 

Cuptoarele cu microunde sunt electrocasnice necesare atunci cand ai un ritm de viata alert. Sunt o serie de roluri pe care acest electrocasnic le indeplineste, salvand foarte mult timp. Printre aestea enumar: incalzirea in cateva secunde a unei portii de mancare ( cu mult mai repede decat daca ai incalzi pe aragaz sau in cuptor ), dezghetarea rapida a alimentelor congelate si chiar grill usor de manevrat. Acestea sunt 3 functii de baza, ce recomand in principal sa nu lipseasca de la nici un cuptor cu microunde.

In prezent, modelele ce le poti gasi in piata, „fac” mult mai mult lucruri – comparativ cu cele de acum 5 ani. Prin urmare, primul pas pentru a alege cel mai bun cuptor cu microunde, este sa te informezi, pentru a putea gasi modelul potrivit tie.

Pret

Pretul este un aspect controversat in cazul oricarui aparat pe care doresti sa il achizitionezi. Daca vrei calitate, performante si confort, atunci este necesar sa faci o investitie pe masura. Desigur, poti gasi si un cuptor cu microunde ieftin ( care sa indeplineasca corespunzator cele 3 functii de baza ). La pol opus, daca doresti un model incorporabil, cu autocuratare, functii ce iti ofera multipele posibilitati sa gatesti, display de tip touch, atunci trebuie sa scoti ceva mai multi bani din buzunar.

Brand

Daca este sa discutam despre producatori sau ce brand de cuptor cu microunde recomand, ce brand sa alegi sau care dintre producatori este mai serios – aici, din nou, discutia se poate lungi mult. Din ce am observat la noi in tara se vand foarte bine cuptoarele cu microunde de la Samsung. Aceast lucru nu indica neaparat ca ei sunt producatorii celor mai bune cuptoare, ci doar faptul ca au pe piata electroasnice bune si fiabile ( desigur, conteaza si modelul, anul ). Alte branduri, ce le recomand sunt: Miele, Daewoo, Panasonic, Bosch, Whirlpool, Gorenje. Desigur, lista mai poate continua si cu Beko, dar in ultima perioada ( la modelele noi ), foarte multi cumparatori au inceput sa conteste calitatea lor.

Marci de cuptoare cu microunde ieftine sunt: Heinner, Sharp (aparatele de tip stand-alone),  Candy ( ce nu le-as recomanda )

 

Cel mai bun cuptor cu microunde 2017

 

Cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde?

 

Cand alegi cel mai bun cuptor cu microunde sunt multe aspecte ce trebuie sa le iei in considerare, de la tipul de aparat, care sunt caracteristicile generale, ce functii iti ofera, cu ce accesorii vine „la pachet”, caracteristici tehnice si desigur garantia, intretinerea si utilizarea.

In continuare voi prezenta cateva randuri pentru fiecare aspect, astfel incat sa poti lua o decizie mult mai usor.

 

Tipul

Cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde – recomandarea mea este ca in primul rand sa te decizi asupra tipului de electrocasnic pe care il doresti. Un cuptor cu microunde clasic ( de tip stand alone ) sau un cuptor cu microunde incorporabil?

• Cuptor cu microunde standard

Cuptoarele cu microunde standard ( de tip stand alone ), au o serie de avantaje, cel mai notabil fiind pretul mic de achizitie. Acestea sunt electrocasnice destul de ieftine insa majoritatea ofera doar functiile de baza. Avantajul mai este ca il poti muta in orice loc din bucatarie, iar in cazul in care nu ai spatiu sa optezi pentru un suport de perete, pe care sa il asezi.

Cele mai bune cuptoare cu microunde ( modele de tipul stand-alone )

#2

#1

#3

Cuptor cu microunde Panasonic NN-DF383BEPG, 23 l, 1000 W, Grill, Digital, Inverter

Cuptor cu microunde Panasonic NN-DF383BEPG, 23 l, 1000 W, Grill, Digital, Inverter

Cuptor cu microunde Daewoo KOC-9N8V, 29 l, 900 W, Digital, Grill, Convectie

Cuptor cu microunde Daewoo KOC-9N8V, 29 l, 900 W, Digital, Grill, Convectie

Cuptor cu microunde Samsung GE109MST, 900 W, 28 l, Grill, Digital, Negru / inox

Cuptor cu microunde Samsung GE109MST, 900 W, 28 l, Grill, Digital, Negru / inox

Capacitate (l): 23Capacitate (l): 29Capacitate (l): 28
Putere cuptor (W): 1000Putere cuptor (W): 900Putere cuptor (W): 900
Panou comanda: ElectronicPanou comanda: DigitalPanou comanda: Digital
Numar programe: 16Numar programe: 5Numar programe: 4
Dezghetare: daDezghetare: daDezghetare: da
Altele: nivel de putere 6, protectie copiiAltele: convectie, nivel de putere 10Altele: nivel de putere 6, protectie copii
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

• Cuptor cu microunde incorporabile

Acestea sunt electrocasnice ce pot sa fie incastrate in mobilier. Da, din punct de vedere al aspectului sunt cu mult peste modelul de tip stand-alone si ofera mult mai multe functii. Prin urmare este de asteptat ca pretul sa fie pe masura. Un alt dezavantaj, pe langa cost, este ca, mai greu le poti muta ( le repozitionezi cu tot cu mobila  ). Daca iti doresti insa un aparat modern, care sa iti ofere performante, mai multe posibilitati sa gatesti, atunci acesta este modelul pentru tine.

Cele mai bune cuptoare cu microunde ( modele de tipul stand alone )

#2

#1

#3

Cuptor cu microunde incorporabil Bosch BFL634GS1, 21 l, 900 W, 7 Programe

Cuptor cu microunde incorporabil Bosch BFL634GS1, 21 l, 900 W, 7 Programe

Cuptor cu microunde incorporabil Whirlpool AMW 730 IX, 6th Sense, design Absolute

Cuptor cu microunde incorporabil Whirlpool AMW 730 IX, 6th Sense, Absolute

Cuptor cu microunde incorporabil Samsung FG87SST, 23 l, 800 W, Grill

Cuptor cu microunde incorporabil Samsung FG87SST, 23 l, 800 W, Grill

Capacitate (l): 21Capacitate (l): 31Capacitate (l): 23
Putere cuptor (W): 900Putere cuptor (W): 1000Putere cuptor (W): 800
Panou comanda: ElectronicPanou comanda: ElectronicPanou comanda: Electronic
Numar programe: 7Numar programe: daNumar programe: da
Dezghetare: daDezghetare: daDezghetare: da
Dimensiuni (W x D x H): 594 x 318 x 382 mmDimensiuni (W x D x H): 595 x 468 x 385 mmDimensiuni (W x D x H): 489 x 392 x 275 mm
Altele: nivel de putere 5, protectie copiiAltele: Sistem 3D de distributie a microundelor, CrispAltele: Element incalzire gratar
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

 

 

Ce caracteristici sa urmaresti cand alegi cel mai bun cuptor cu microunde?

 

Dupa ce ai stabilit, care este cel mai bun cuptor cu microunde dintre cele doua tipuri – pe care le gasesti in piata, este timpul sa discutam si despre caracteristici generale, functii, caracteristici thenice, garantia, ultizarea si mentenanta.

 

CARACTERISTICI GENERALE

La caracteristici generale, ale celui mai bun cuptor cu microunde, sunt de luat in considerare: capacitatea, puterea cuptorului, puterea grill, panoul de comanda si tipul de afisare.

• Capacitate

Capacitatea cuptorului cu microunde se masoara in litri ( la fel cum este si in cazul frigiderelor, cuptoarelor si a altor electrocasnice ). Aceasta este o alegere personala, in functie de numarul membrilor din familie, pentru care trebuie sa pregatesti mancarea. Cum plaja este mare, poti alege dintre cuptoare cu microunde ce au o capacitate de la 17 L ( modele mici ) sau care depasesc 30 L. Personal, un model ce are o capacitatea de 22 – 25 L este suficient pentru 3 – 4 persoane. In cazul in care iti doresti un aparat mai spatios, ia in considerare ca o sa fie necesar sa ii aloci un spatiu mai mare pentru depozitare.

• Putere cuptor / grill

Puterea cuptorului si puterea grillului sunt doi parametrii diferiti ai aparatului. Ambi se masoara in wati (W) si reprezinta canitatea de energie ce este emisa de cuptor. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat tipul pentru incalzire, dezghetare, gatit este mai mic ( desigur depinde si cantitatea de alimente intorduse respectiv de dimensiunea aparatului ). In piata, majoritatea modelelor au o putere cuprinsa in intervalul 700  – 900 W, insa gasesti si aparate puternice peste 1000 W. Am zis la inceput ca puterea cuptorului cu microunde este precizata separat de cea a grillului intrucat, pentru a incalzi mancarea electrocasnicul are nevoie de o putere mai mica. Ca un sumar, cel mai bun cuptor cu microunde trebuie sa aiba un raport bun capacitate – putere.

• Panou de comanda

Panoul de comanda este important – caci reprezinta modalitatea de a comunica cu aparatul. Aici ai de ales intre panoul de comanda mecanic ( este de regula reprezentat prin 2 – 3 butoane rotative pentru a selecta puterea si timer-ul ) sau panoul de comanda electronic ( cu butoane ). Recomandarea este alegerea unui cuptor cu microunde care sa aiba panou de comanda electronic, fiind mult mai usor de folosit.

• Tip afisare

Sunt cuptoare cu microunde care nu au un dispaly, pentru a afisa timpul ramas, pana la finalizarea programului. Acestea sunt de regula cele mecanice – in functie de cum se roteste butonul, iti dai seama cam cate secunde au mai ramas. Din punctul de vedere al expertilor, cel mai bun cuptor cu microunde trebuie sa aiba un display, pe care sa afiseze macar secundele ramase. Desigur exista si modele mai complexe ( in special cele cu touch ), care iti afiseaza mult mai multe informatii ( tipul de program selectat, cantitate alimente, timpul ramas si chiar un avertisment daca apare o eroare ). Da, tipul de afisare este in principal un aspect ce tine de conforul pe care viitorul aparat poate sa ti-l ofere.

• Timer

In prezent toate cuptoarele cu microunde au timer ( fie ca il poti urmari pe butonul roativ sau pe display ). Dupa cum am zis mai sus, pentru confortul tau, este bine sa alegi un cuptor cu microunde care as aiba afisat timer-ul. Majoritatea aparatelor au si un semnal sonor care sa te avertizeze cand programul s-a terminat.

 

FUNCTII

Dintre functiile pe care le poate avea cel mai bun cuptor cu microunde, voi detalia: numarul de programe, programe dedicate sau chiar ce pot fi setate de tine, nivelul de putere, grill-ul, dezghetarea, convectie, sistemul 3 D de distribuire a microundelor, crips/rumenire, quick start, combigrill si autocuratarea.

• Numar programe

Numarul de programe poate sa fie diferit de la un aparat la altul. Aici fac referire la posibilitatea de a seta: puterea, tipul de functionare ( incalzire, grill, dezghetare, convectie, aburi etc.) si pana la butoane speciale, dedicate unor tipuri de alimente. In cazul cuptoarelor cu microunde mai scumpe, acestea chiar pot fi setate de tine si salvate la anumiti parametrii.

• Programe dedicate / automate sau programabile

Cuptoarele cu microunde, ce au un pret mediu, pot avea butoane specifice pe panoul de control pentru diferite alimente. De exemplu, daca doresti sa incalzesti cartofi este suficient sa setezi cantitatea si sa apesi butonul. Aparatul o sa stie automat care este timpul necesar pentru a-i incalzi. In cazul cuptoarelor scumpe, exista posibilitatea de a salva anumiti parametrii ( putere, cantitate, timp etc.) pe un singur program. La simpla apasare a butonului, cuptorul o sa livreze in cel mai scurt timp posibil rezultate.

• Nivel putere

In functie de preparatul alimentar este bine sa ai posibilitatea de a seta aparatul. Multe cuptoare cu microunde au la panoul de comanda butoane de control pentru putere. Astfel poti sa utilizezi aparatul la o putere mai mare, medie sau mica. Cuptoarele scumpe cu microunde, display si panou electronic iti pot oferi o flexibilitate mai mare.

• Grill

Daca esti un amator al alimentelor facute grill atunci aceasta functie trebuie sa existe la viitorul aparat. Majoritatea cuptoarele au acest program, atentie insa la puterea sa. Daca doresti sa simti gustul apropiat de cel facut la gratar, atunci iti recomand un aparat cu o putere grill de minim 900 W.

• Combigrill

Functia combigrill ( intalnita de exemplu la Hansa ), permite sa gatesti si alte preparate folosind atat grill-ul in combinatie cu microundele. Este utila pentru a prepara: orez, tocana, cartofi copti sau carne. Rezultat: mancarea este gata rapid, bine incalzita, patrunsa si cu o crusta crocanta.

• Dezghetare

Functia de dezghetare este utila si de nelipsit la cel mai bun cuptor cu microunde. De regula, cand uiti sa scoti carnea din frigider, pentru a se dezgheta natural, procesul dureaza pana la 12 ore. Daca ai uitat, cuptorul cu microunde poate sa fie un aliat bun, pentru ca tu sa te apuci de preparatele tale in mai putin de 15 minute.

• Convectie aer 3D

Prin acceasta functie este asigurata distributia aerului fierbinte ( da, la fel ca in cazul cuptoarelor electrice ). Astfel este asigurata o incalzire optima, constanta a aerului fierbinte, nefiind necesare zone fierbinti.

• Sistem 3D de distributie a microundelor

Sistemul triplu de distribuire (3 D) asigura o mai buna distributie a undelor cuptorului. Prin urmare, toate alimentele, de la pizza la laptele cald sunt preparate mai repede si bine. In final te vei bucura de alimente preparate uniform si bine patrunse.

• Functie Crisp / rumenire

Functie Crisp ( ex: la Whirlpool ) sau rumenire, asigura ca ambele parti ale alimentului sa fie bine gatite, cu crusta, usor crocanta. Acest program este intalnit de regula in cazul aparatelor care au sistem de distributie a undelor 3D.

• Quick Start ( sau Quick defrost )

Daca esti in graba, atunci cel mai bun cuptor cu microunde trebuie sa aiba una dintre aceste doua programe. Cu ajutorul lor, vei porni la parametrii maximi aparatul pentru a incalzi / dezgheta preparatele.

• Gatire cu aburi

Pentru cei care doresc sa consume alimente preparete cat mai sanatos, recomand un cuptor cu microunde care sa aiba functia de gatire cu aburi. Dupa cum bine sti, gatitul la aburi ajuta la pastrarea mai multor vitamine, nurienti si a gustului natural. Din pacate, modelele cu aceast tip de program sunt destul de rare si mai scumpe.

• Curatare

Functia de autocuratare este acum intalnita si la cuptoarele cu microunde.  Majoritatea insa folosesc aburii pentru a descompune resturile, care sunt uscate. Prin urmare, dupa ce programul s-a terminat, tot ce mai trebuie sa faci este sa cureti cu o carpa umeda, resturile.

 

CARACTERISTICI TEHNICE

La caracteristici tehnice, voi detalia cateva aspecte, refritoare la: material, culoare, dimensiune, diametrul suport, greutate si lungimea cablului. Toate sunt caracteristici ce trebuie sa le urmaresti cand iti alegi cel mai bun cuptor cu microunde.

•Materiale

Multe cuptoare folosesc la interior otelul inoxidabil. Aceasta este un lucru bun, intrucat materialul este durabil. Mai putin placut este faptul ca se murdareste usor, iar mizeria intarita este greu inlaturata. Daca ai posibilitatea sa faci o investitie mai mare de bani, iti recomand sa alegi un model cu email ceramic pe interior. Materialul are proprietatile otelului, cu avantajul ca se poate curata mult mai usor.

• Culoare ( inox antiamprenta )

Este o alegere personala, poti opta pentru un model care sa fie retro ( aducand o pata de culoare in bucatarie ) sau sa mergi pe varianta clasica ( alb, negru sau inox ). Recomand daca alegi un model din inox sa fie antiamprenta.

• Dimensiuni

Cat spatiu ai, este bine sa il folosesti in totalitate. Dar, tine cont si de capacitate. Atentie – cand faci calculele, este necesar sa lasi o distanta intre aparat si perete ( sau alte electrocasnice / obiecte din apropiere ). Un alt aspect de luat in calcul – deschiderea usii fara sa blocheze sau sa fie blocata.

• Diametrul suportului

In functie de vase ( atentie sa fie recomandate pentru cuptorul cu microunde ), este bine sa alegi un model sau altul. Desigur diametrul suportului este in stransa legatura cu capacitatea aparatului.

• Greutate

Nu te influenteaza mult, dar daca ai de gand sa pui aparatul pe un suport, este bine sa ai in vedere.

• Lungime cablu

Chiar daca nu este un consumator foarte mare de curent electric, se recomanda sa fie conectat la o priza impamantat. De regula lungimea cablului este intre 1.2m si 2m. Depinde de la producator la producator.

 

SISTEME DE SIGURANTA

Sistemele de siguranta sunt foarte importante. Orice electrocanic trebuie sa aiba minim sistem de protectie copii si autoinchidere.

• Protectie copii

Daca ai copii, atunci esti direct interesat de protejarea lor. Cum mereu sunt in explorare, trebuie sa te asiguri ca electrocasnicele au sistem de blocare, oferind siguranta pentru cei mici.

• Autoinchidere

Este recomandat ca aparatul sa fie dotat cu senzori, care sa opreasca automat alimentarea cu curent electric, in situatia in care temperatura creste peste nivelul mediu de alerta.

 

GARANTIE SI UTILIZARE

Ultimele aspecte pe care doresc sa le trec in lista sunt: garantia, utilizarea si cum poti curata cuptorul cu microunde.

• Garantie

Garantia este in medie 2 ani. La acest aspect ai doua variante: sa verifici site-ul producatorului, daca ofera o extra-garantia ca urmare a unei promotii. A doua varianta este sa prelungesti garantia produsului ( eMAG are o serie de pachete interesante, ce cuprind mai multe servicii ).

• Utilizare

Citeste cu atentie manualul de utilizare al produsului. Stiu ca la fiecare „jucarie nou” ne dorim sa descoperim cat mai repede si singuri, insa aceasta etapa este necesara. Tot in specificatiile producatorului vei gasi recomandari referitoare la tipurile de vase ce pot fi folosite.

• Cum poti curata cuptorul cu microunde?

In cartea tehnica a produsului, vei observa ca producatorii recomanda curatarea aparatului dupa fiecare utilizare. Desigur, nu de fiecare data ne permitem acest lux de timp. Prin urmare, atunci cand doresti sa cureti cuptorul cu microunde, prima etapa este sa: il scoti din priza. Apoi scoti toate elementele detasabile (ex: suportul ). Suportul il poti curata cu apa si detergent de vase. Apoi cu o carpa ( fina ) usor imbibata cu apa si deterget speli interiorul aparatului, dar si exteriorul. Cu alta carpa curata clatesti si cu o a treia stergi resturile de apa. Desigur – acesta procedura este valabila in cazul in care nu ai un aparat cu autocuratare.

 

 

CONCLUZIE

Cel mai bun cuptor cu microunde pentru tine, trebuie sa imbine acele caracteristici / functii care sa se preteze pe stilul tau de viata. De exemplu in cazul in care preferi sa gatesti mai sanatos, atunci un model cu functie de gatire la abur o sa iti fie de mare ajutor. De asemenea, daca nu ai timp pentru a curata mereu aparatul, atunci iti recomand unul care are si functie de autocuratare.

Este destul de greu sa definesti care este cele mai bun cuptor cu microunde, intrucat fiecare dintre noi are anumite pretentii. Ce am incercat, mai sus sa fac, este sa creez o lista prin care sa treci, pentru a putea lua in considerare ce gasesti in piata, apoi piesa cu piesa- ca la un puzzle, sa iti compui aparatul ideal.

La eMAG, foarte folositoare este bara in dreapta, cu filtre, unde poti selecta: brand-ul, capacitatea, puterea, functii, tipul de panou de control si multe altele.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: