Ce este autocuratarea pirolitica? Care sunt avantajele si dezavantajele cuptoarelor cu autocuratare pirolitica?

 

cuptor cu autocuratare piroliticaCuratarea cuptorului este mereu o provocare, daca in prezent ai un cuptor / aragaz fara functie de autocuratare, presupun ca pentru a elimina murdaria si grasimea din interior te chinui mult – folosind substante toxice, ce iti distrug mainile si au un miros urat. Pentru a scapa de aceaste neplaceri, iti recomand – cu prietenie, sa achizitionezi un cuptor cu functie speciala de autocuratare (indiferent de tip: pirolitica, catalitica sau cu abur – mai multe detalii gasesti aici).

Avantajele unui model cu autocuratare sunt: ai mai mult timp pentru tine, nu trebuie sa folosesti diferiti detergenti nocivi – cuptorul „se curata” singur – tot ce mai ramane necesar din partea ta este sa stergi resturile cu o carpa umeda.

Dintre toate tipurile de autocuratare piroliza este cea mai simpla – practic la apasarea unui buton resturile din cuptor sunt transformate in cenusa. Pretul pentru un cuptor cu autocuratare pirolitica porneste de la 1600 lei si depaseste 3000 lei in functie de caracteristicile cuptorului.

 

Ce este atat de special la autocuratarea pirolitica?

Fata de restul metodelor de autocuratare aceasta nu implica costuri suplimentare – de exemplu in cazul autocuratarii catalitice trebuie sa inlocuiesti peretii dupa o anumita perioada de timp (6 luni – 1 an).

 

Cum functioneaza autocuratare pirolitica?

 

In general cuptoarele care folosec autocuratare de tip pirolitica sunt mai puternice, intrucat pentru aceasta functie temperatura din interior ajunge la aproximativ 500 grade Celsius, ce ajuta la arderea resturilor de grasime sau murdarie si le transforma in cenusa.

Dupa ce programul de autocuratare s-a terminat este recomandat sa stergi cuptorul cu o carpa umeda si sa aerisesti incaperea, pentru a elimina mirosurile neplacute, eliberate in timpul utilizarii functiei de curatare.

Cel mai bun cuptor cu autocuratare pirolitica

Programul de autocuratare pirolitica dureaza in medie 2 – 3 ore, in functie de model. Inainte sa folosesti acest program este indicat sa scoti din cuptor toate tavile, inclusiv grijlajul, intrucat temperatura mare poate sa il deterioreze.

De asemenea este bine sa te asiguri ca aparatul se inchide corect. Alege un model cu sisteme de siguranta – fie cu autoinchidere, fie cu inchidere manuala.

Autocuratarea pirolitica fata de cea catalitica este cu mult mai rapida, nu necesita investitii suplimentare, insa consuma mai mult curent electric. In functie de furnizorul de electricitate, dar si de consumul cuptorului, functia de autocuratare iti poate aduce un cost suplimentar la factura de electricitate de 1 – 3 lei (per sesiune).

Pentru a vedea cum functioneaza recomand acest videoclip:

 

cuptor cu autocuratare piroliticaCum cureti un cuptor incorporabil?

 

Autocuratarea pirolitica este foarte eficienta, insa este ideal folosirea acestei cat mai rar – maxim de doua ori pe luna.

Prin urmare pentru a mentine curat cuptorul este indicat sa stergi cu o carpa umeda cuva acestuia de fiecare data dupa ce il folosesesti – mai ales dupa ce prepari mancaruri mai „grele” – ex: sarmale.

 

Care este cel mai bun cuptor cu autocuratare pirolitica?

 

Pentru alegerea celui mai bun cuptor cu autocuratare pirolitica, trebuie sa fii atent si la restul caracteristicilor precum: putere, functiile speciale ( programe presetate, convectie aer, timer, grill, rotisor), capacitate, consumul, dimensiune / design-ul etc..

In continuare iti recomand cele mai bune cuptoare cu autocuratare prirolitica, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Cuptor incorporabil electric Bosch HBA63B251,multifunctional,grill,clasa A,inox

Cuptor incorporabil electric Bosch HBA63B251, Clasa A

Cuptor incorporabil Electrolux EOC5851AOX, Electric, Clasa A, Inox

Cuptor incorporabil Electrolux EOC5851AOX, Electric

Cuptor incorporabil Beko BIM32400XPS, Electric, Clasa A, Touch, Inox

Cuptor incorporabil Beko BIM32400XPS, Electric, Clasa A

Capacitate (l): 60Capacitate (l): 74Capacitate (l): 82
Tip afisaj: LCDTip afisaj: LCDTip afisaj: LCD
Numar functii: 6Numar functii: 19Numar functii: 14
Autocuratare: PirolizaAutocuratare: PirolizaAutocuratare: Piroliza
Convectie aer fierbinte: DaConvectie aer fierbinte: DaConvectie aer fierbinte: Grill
Incalzire inferioara / superioara: DaIncalzire inferioara / superioara: DaIncalzire inferioara / superioara: –
Putere (W): 3650Putere (W): 3500Putere (W): –
Consum de energie (kW/h): 0.89Consum de energie (kW/h): 0.89Consum de energie (kW/h): 0.89
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la 24.05.2016)

 

Daca ai intrebari – referitoare la care este cel mai bun cuptor cu autocuratare pirolitica, te invit sa imi lasi un mesaj, folosind formularul de la final.

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. CARP IRINA STEFANIA
    22.06.2017 at 10:58

    Buna ziua, as dori sa stiu daca exista si cuptoare pe gaz cu aceasta functie (de curatare). Multumesc, zi buna…Ma refer la cuptor incorporabil…

Mesaj: