Care este cel mai bun capsator electric? Ce caracteristici are cel mai bun capasator electric?

 

Pentru activitati de reparatii, constructii si bricolaje, un capsator electric este util, in special daca te raportezi la lucrari de sigilat lemn, plastic, materiale textile sau chiar mai dure etc..

In magazine gasesti multe modele, dintre care sa alegi cel mai bun capsator electric, pentru realizarea lucrarilor pe care ti le-ai planificat. Fata de modelele mecanice clasice, cele electrice ofera randament mai ridicat, o gama variata de posibilitati, sunt mult mai usor si sigur de folosit.

Cel mai bun capsator electric il poti folosi pentru: aplicare de mocheta, fixare de cabluri, tapitare, izolarea instalatilor, reconditionarea tapiteriei, a mobilei, alte reparatii prin casa sau afara. De asemenea poti asambla carton, placi facute din fibre dure sau elemente folosite in scop decorativ si este foarte folositor pentru impachetari si alte sarcini de complexitate moderata.

Dintre ofertele disponibile online, pretul pentru un astfel de aparat porneste de la 200 lei si depasind 400 lei.

Cel mai bun capsator electric - abcTop11

 

Cum alegi cel mai bun capsator electric?

Cele mai bune capsatoare electrice se apreciaza si achizitioneaza prin raportarea la proiectele de executat, frecventa si volumul lucrarilor pentru realizarea acestora, indiferent de tipul dispozitivului de capsat ( profesional, semiprofesional, hobby ).

Pentru alegerea celui mai bun capsator electric trebuie sa ai in vedere:

putere / randament: sunt doi indicatori foarte importanti, de regula modelele pentru proiecte prosesionale ( heavy duty – ce depasesc o putere de 1500 W ) sunt mai mari, grele si puternice si au un pret pe masura ( se conecteaza la retea ). Pentru repatii de dimensiune mica prin casa / gradina este suficient sa te orientezi spre un model semiprofesional sau hobby ( se alimenteaza cu baterii 3.6V sau la 220V la priza ) care o sa iti asigure un rapot calitate pret in favoare ta;

Cel mai bun capsator electric - abcTop2

modul de alimantare: alimentarea capsatorului se face in doua moduri, in functie de aparat: cu o conexiune continua la reteaua electrica, prin fir sau incorporand acumulatori reincarcabili ( de preferinta Li-Ion ). Profesionistilor / meseriasilor sau cei care lucreaza in constructii le este indicat sa achizitioneze un capsator cu fir, capabil sa perforeze materiale mai dure;

tipul consumabilelor utilizate, caracteristicile acestora: consumabilele folosite pentru executarea lucrarilor, in functie de capsatorul achizitionat pot fi: capse, cuie, stifturi si scoabe in forma de “U”, ale caror caracteristici sunt specifice genului de lucrari de executat si tipului de capsator achizitionat. Prin caracteristicile consumabilelor fac referire la tipul lor: fine ( adancimea picioarelor capsei pot varia intre 3 si 10mm iar lungimea coroanei adica: partea superioara a capsei variaza in intervalul 9 – 12.8 mm ), de grosime moderata ( adancimea picioarelor:  11 – 12.5 mm, lungimea coroanei adica: 13 si 40 mm ) sau robuste ( adancimea picioarelor:  11 – 26.5 mm, lungimea coroanei adica: 19 si 50 mm ).

frecventa capsarii – adica numarul de capse sau cuie ce poate insera aparatul in material intr-un singur minut. In functie de aceasta caracteristica vei gasi aparate cu un mod de lucru: incet ( modele hobby cu  20 – 30 de capsari pe minut), cu viteza moderata ( modele semiprofesionale 60 de capse pe minut ) sau cu tiraj avansat ( modele profesionale 100 de capse pe minut);

posibilitati multifunctionale: daca poti folosi diferite consumabile sau nu, daca are sau nu incorporat o rigla pentru a masura mai usor distantele, etc.;

reglarea percutiei si manevrare controlata;

producator, conditii de garantie, service etc.

Cel mai bun capsator electric - abcTop3

greutate, ergonomie, manevrabilitate: alege un model pe care sa il poti tine usor in mana. Prinderea folosind capse / cuie este deosebit de rezistenta, iar forta cu care sunt propulsate acestea este foarte mare, ceea ce implica atentie si precautii specifice de utilizare, deoarece se pot produce accidente;

• conditiile tehnice asigurate sigurantei prevazute in instructiunile de utilizare.

Pentru orice alte aplicatii, exemplu: capsat de afise, hartie, carton, panza, poti cumpara un dispozitiv simplu, cu baterii si cu o putere redusa.

Grantia si instructiuni de folosire

Utilizarea celui mai bun capsator electric, trebuie facuta dupa citirea cu atentie a instructiunilor de utilizare, intelegerea acestora si punerea lor in practica cu respectrea stricta a masurilor de siguranta si securitate a lucrului.

De regula producatorii ofera o garantie de minim 2 ani, timp in care se obliga sa iti puna la dispozitie services in situatia in care ai probleme cu masina. De asemenea trebuie sa acorzi atentie si de la ce furnizor achizitionezi produsul, verificand perioada de garantie, sevice garantie si postgarantie.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand urmatoarele modele de capsatoare electrice, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Capsator electric Bosch PTK 3,6 Li Capsator electric Bosch PTK 3,6 Li

Capsator electric Novus J-105 EADHGCapsator electric Novus J-105 EADHG

res_dc120920abc5812e89a78a6a298e5365_450x450_janoCapsator prenumatic cuie 13-38mm

Tip lucrare: Hobby / SemiprofesionalTip lucrare: HobbyTip lucrare: Profesional
Tip material de lucru: LemnTip material de lucru: –Tip material de lucru: Lemn, alte materiale
Tensiune (V): 3.6Tensiune (V): –Tensiune (V): 3.6
Altele: Indicator nivel incarcare / Maner soft gripAltele: Functie de lovire suplimentara / Maner soft gripAltele: Indicator nivel incarcare / Maner soft grip
Acumulator: Li-IonLungime cablu: peste 3mTip accesoriu: Cuie 13-38mm
Greutate (Kg): 0.8Greutate (Kg): 1.16Greutate (Kg): 3.25
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: