Care este cel mai bun cantar smart diagnostic? Ce caracteristici are cel mai bun cantar smart diagnostic?
Un cantar smart este o investitie buna, pe care o poti face in sanatatea ta. In prezent sunt multe aparate care ne pot ajuta atat sa ne imbunatatim capacitatea fizica dar si sa ne monitorizam sanatatea in de aproape. Un cantar cu analizator corporal, care masoara cu precizie greutatea, procentul de tesut adipos din organism, indicele masei corporale (BMI), masa osoasa si masa musculara, ne poate oferi o imagine completa a tendintelor privind numarul de kilograme. Aceste functii insa, nu mai sunt suficiente, ci fac parte din gama medie de cantare.
Sanatatea este extrem de fragila, in special cu inaintarea in varsta. Stresul, alimentatia nesanatoasa, programul haotic, timpul pentru odihna redus, lipsa de miscare, poluarea, toate iti pot afecta sistemul imunitar al organismului. Cea mai buna modalitate de preventie este sa monitorizezi din timp si sa ai grija ca ce tine de tine sa faci, astfel incat sa te feresti de anumite pericole.
In prezent putem achizitiona cantare digitale care sa faca mult mai mult pentru tine, precum: sa te ajute sa urmaresti progresul, prin prezentarea unui istoric ( si astfel sa ramai motivat ). Un astfel de beneficiu este obtinut cu ajutorul unui cantar care are Wi-Fi incorporat, ce transmit unei aplicatii masuratorile, iar aceasta iti prezinta mai departe un istoric. O alta functie interesanta, la noile modele ce au aparut in ultima perioada, este masurarea pulsului. Da, te asezi pe cantar, iar acesta o sa iti arate date referitoare la puls.
Pretul pentru un cantar smart porneste de la 300 lei si depaseste 600 lei, in functie de caracteristici si producator.
Cum alegi cel mai bun cantar smart diagnostic?
Cand alegi un cantar smart, trebuie sa urmaresti o serie de caracteristici ce tin de aceasta gama, precum: conectivitatea, compatibilitatea, functii, masuratori si garantii. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte astfel incat sa iei decizia cea mai buna.
Conectivitate si compatibilitate
Ce tip de conectivitatea foloseste cantarul? De regula acestea fac schimb de date cu alte dispozitive prin intermediul retelei de Wi-Fi sau prin Bluetooth.
Este important sa urmaresti daca aplicatia este compatibila cu sistemul de operare al telefonului tau, tabletei sau cu alt aparat pe care urmaresti sa il folosesti. In plus, din acest punct de vedere, multe cantare prezinta configurare inteligenta si intuitiva atat prin intermediul smartphone-ului cat si a calculatorului, dar si sincronizarea dupa fiecare masuratoare. Toate aceste informatii sunt memorate in baza de date, iar tu o sa le poti urmari mai usor, sub forma de grafice / tabele ( in functie de aplicatie ).
Functii si sisteme
In cazul unui cantar smart functiile sunt foarte importante, pana la urma acesta este al doilea motiv pentru care optam pentru un astfel de aparat:
- BodyAnalyzer: reprezinta capacitatea aplicatiei de a putea sa „aseze” cap coada toate informatiile transmise de aparat astfel incat sa tu sa primesti cat mai multe rapoarte, usor de citit si care sa te ajute in a-ti stabili un stil de viata mai sanatos;
- Sinconizarea cu alte dispozitive: de exemplu – batarile fitness pentru a te ajuta sa urmaresti cu mai multa exactitate tendintele de fitness prin monitorizarea numarului de pasi, scari, distanta, calorii arse, cat de bine dormi – toate raportate la greutatea ta;
- Memoria: cate persoane o sa foloseasca cantarul? Daca doar tu, atunci este suficient sa iei un aparat care sa aiba capacitatea sa recunoasca o singura persoana. Altfel iti recomand un model cu memorie, capabil sa recunoasca mai multi oameni si sa trimita datele corespunzator in contul fiecaruia. In piata gasesti modele care pot recunoaste pana la 10 persoane diferite.
Masuratori
Dupa cum am zis si mai sus monitorizarea cu exactitate a greutati, procentului de tesut adipos din organism, indicelui masei corporale (BMI), al mesei osoase si musculare, sunt functii ce pot fi indeplinite cu succes de cantarele din gama medie ( digitale ).
Cu toate acestea, recomand sa urmaresti care sunt masuratorile pe care viitorul tau aparat le poate citii.
Alt aspect de luat in considerare este: unitatea de masura afisata; kg, lb sau st lb.
Garantie
Fata de cantarele obisnuite, modelele smart au o garantie mai mare, care poate sa fie de pana la 2 ani. Atentie de unde cumperi produsul, ca de obicei recomand doar magazine de incredere, pentru a nu te incurca cu aparate ineficiente.
Pe langa toate aceste caracteristici, mentionate mai sus, este recomandat sa arunci un ochi si asupra indicatorilor precum:
- precizia masurarii: aici fac referire la diviziunea unitatilor de masurare, da un cantar care masoara din 100 in 100 de grame este o investitie pe termen lung in acuratetea rezultatelor, pe care le analizezi cu ajutorul aplicatiei;
- ecranul LCD si modul de comanda: cantarele smart folosesc ecran de tip LCD pentru a facilita citirea datelor de utilizator. Modul de comanda poate sa fie cu ajutorul unor butoane de tip touch sau fizice;
- pornire si oprire automata: pornirea se face ( in majoritatea cazului ) prin simpla apasare pe marginea cantarului ( sau alta zona ). Oprirea automata este necesara pentru a nu risipi bateria ( sunt cantare ce vin cu LED pentru a te anunta cand aceasta este pe terminate );
- materialul din care este compus: sticla sau plasticul sunt cele mai frecvente materiale folosite. Sticla fata de plastic are un aspect mult mai placut, insa aduce un plus de greutate aparatului, ce se simte cat il ridici;
- greutatea maxima admisa: majoritatea cantarelor digitale au o capacitatea de a suporta pana la 150 kg. Peste aceasta greutate este posibili ca dispozitivul sa se defecteze.
Atentie: cand alegi un cantar cu analizator corporal
Cantarele cu analizator corporal folosesc un curent electric, de slaba intensitate, ce trece prin utilizator. La intoarcerea acestuia in aparat, este interpretat si astfel cantarul iti afiseaza rezultatul. Aceasta modalitate de calcul nu este periculoasa ( sau nu exista studii care sa demonstreze ca este ). Prin urmare, trebuie sa citesti cu atentie manualul de utilizare al produsului, pentru a vedea daca exista sau nu contra indicatii sau retrictii de utilizare.
Spre exemplu, anumite modele, sunt contra-indicate pentru:
• femei gravide;
• copii – ce au o anumita varsta ( 5 ani, de regula );
• persoane ce prezinta diverse inflamatii la nivelul membrelor superioara / inferioare;
• persoane cu implanturi electronice medicale;
• sau altor tipuri de persoane ( de regula ce se afla sub tratamente speciale ).
Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari, referitoare la cel mai bun cantar smart, te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.
Tinand cont de cele scrise anterior, in continuare iti propun urmatoarele modele, ce merita atentia ta:
( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )
Cantar cu analizator corporal Withings WS-50, Wi-Fi/Bluetooth |
Cantar inteligent wireless Fitbit Aria, Wi-Fi/Bluetooth |
Cantar inteligent de persoane Garmin, Wi-Fi, Alb |
Raza lunga Wi-Fi | Recunoasterea automata de pana la 8 persoane | Masoara greutatea (kg, lbs, st), indicele corporala (IMC) |
Compatibilitate: iOS, Andriod | Compatibilitate: iOS, Andriod, Windows | Compatibilitate: iOS, Andriod, ANT |
Conectivitate: Wireless / Bluetooth | Conectivitate: Wireless / Bluetooth / WEP/WPA/WPA2 | Conectivitate: Android 4.3+, iOS |
Altele: Body Analyzer | Altele: Body Analyzer | Altele: Body Analyzer |
VEZI DETALII SI PRET | VEZI DETALII SI PRET | VEZI DETALII SI PRET |