Care este cel mai bun boiler mic? Ce caracteristici sa urmaresti la un bolier mic?

 

Un boiler mic este o solutie practica de montat la o instalatie de apa care este separata de cea calda (ex: in garaj sau o baie izolata de restul casei). In functie de dimensiunea spatiului de care dispui ( pentru a depozita aparatul ), dar si de cantitatea de apa care iti este necesara, gasesti in piata modele ce au o capacitate a rezervorului de la 10 L si pana la 50L. Ce este peste 50L se incadreaza in gama boilerelor medii si mari (cele mari pot depasi capacitatea de 200L).

Pretul pentru un boiler mic porneste de la 300 lei si depaseste 1000 lei, in functie de caracteristici si producator.

Cel mai bun boiler mic | abcTop.ro

 

Cum alegi cel mai bun boiler mic?

Cand alegi cel mai bun boiler mic, trebuie sa urmaresti urmatoarele: puterea, capacitatea, dimensiunea, dar si alte caracteristici (termostat electronic, supapa de siguranta, protectie anti-inghet, eficienta energetica si asa mai departe).

 

1. Puterea

Puterea unui boiler electric este un indicator de eficienta, altfel spus in cat timp este incalzita apa. In cazul unui boiler mic, aceasta depinde direct proportional de capacitate. De exemplu pentru un aparat cu un volum de 15L o putere de 1200 W este suficienta, iar pentru un model care are peste 30L o sa fie necesara o putere de peste 1500 W.

 

2. Capacitatea si dimensiunea

Capacitatea si dimensiunea sunt doua caracteristici ce se influenteaza reciproc, cu cat capacitatea unui boiler este mai mare cu atat este necesar mai mult spatiu pentru a depozita aparatul.

Dupa cum am precizat mai sus, un boiler mic are o capacitate de la 10 L si pana la 50L. Avand o capacitate atat de mica, boilerul poate sa fie montat cu usurinta sub chiuveta.

Pentru a-ti forma o idee, referitoare la care este necesarul de capacitate, un boiler cu un bazin de 10 L, este perfect pentru a fi montat la o chiuveta, folosita de o persoana, 15 L – 20 L sunt suficienti pentru 2 persoane ce folosesc aceasi chiuveta, iar 30 L, pentru patru.

 

3. Alte caracteristici

termostat electronic / reglabil: reglarea temperaturii dorite in functie de nevoi este necesara, mai ales daca doresti sa faci economie la consumul aparatului.

supapa de siguranta: avand in vedere ca este un aparat de incalzirea apei, acesta trebuie sa aiba o serie de sisteme de siguranta, precum: supapa de sigurant – care sa asigure inchiderea automata daca sunt sesizate probleme;

protectie anti-inghet: in cazul in care urmeaza sa instalezi boilerul intr-o camera care nu este incalzita in perioadele reci, alege un model cu protectie anti-inghet, pentru a nu defectata aparatul;

presiunea apei: in functie de model, este necesara o anumita presiune a apei, astfel incat aparatul sa porneasca;

eficienta energetica: pentru a reduce din consum alege un aparat din clasa energetica A, B, maxim C.

 

4. Garantia

Un boiler electric mic are o garantie de pana in 2 ani, insa sunt producatori / furnizori ce iti pun la dispozitie o extra garantie – contra-cost.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii, daca mai ai intrebari – te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tindand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand urmatoarele modele – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Boiler electric Tesy Compact Line GCA 1515 L52RC, 1500 W, 15 lBoiler electric Tesy Compact Line GCA 1515 L52RC, 1500 W

Boiler electric Ariston Andris RS 15 EU, 15 l, 1200 W, Led iluminatBoiler electric Ariston Andris RS 15 EU, 15 l, 1200 W, Led iluminat

Boiler electric Ariston Andris Lux Eco 30 EU, 30 l, 1500 W, RezervorBoiler electric Ariston Andris Lux Eco 30 EU, 30 l, 1500 W, Rezervor

Tip instalare: Deasupra chiuveteiTip instalare: Deasupra chiuveteiTip instalare: Deasupra chiuvetei
Tip control: MecanicTip control: MecanicTip control: Mecanic
Putere (W):1500Putere (W):1200Putere (W):1500
Volum (l): 15Volum (l): 15Volum (l): 30
Termostat reglabil: DaTermostat reglabil: DaTermostat reglabil: Da
Eficienta energetica: Clasa CEficienta energetica: Clasa BEficienta energetica: Clasa C
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la: 27.06.2016)

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: