Care este cel mai bun aparat Blu-ray Player? Ce caracteristici are un Blu-ray Player bun?

 

Un blu-ray player o sa iti ofere posibilitatea sa vizualizezi filme in format HD sau chiar 4K, la tine acasa – desigur daca ai si un televizor/monitor care sa suporte aceste formate. Cu cat tehnologia de divertisment avanseaza, aparatele blu-ray devin tot mai populare si chiar reusesc sa depaseasca in preferinte DVD player-ele.

In prezent mai exista confuzii destul de mari referitoare la care este diferenta dintre un blu-ray si un DVD. Chiar daca arata asemanator, exista o deosebire mare de la capacitatea de stocare – blu-ray are o capacitate de 25 Gb pe cand un DVD de 4.7 Gb, tehnologia laser – pentru citirea unui DVD sunt folosite raze rosii de la 650nm, pe cand pentru un blu-ray este folosit un lasar albastru la 450nm, diferentele persistand si in constructia discului, rezolutia imaginii si compatibilitatea. Toate acestea fac ca un disc blu-ray sa fie mult mai performant.

cel mai bun Blu-ray Player

Un aparat blu-ray poate oferi o calitate a imaginii video de pana la 1090p, pe cand un DVD player ofera o imagine de 480p.

Pretul pentru un blu-ray player bun porneste de la 300 lei si depaseste 1200 lei in functie de performantele ce le ofera.

 

Cum alegi cel mai bun Blu-ray Player?

Principalele aspecte – la care trebuie sa fii atent cand alegi un blu-ray player bun, sunt: mediile de redare, formatul de redare, decodarea sunetului, conectivitatea si ce alte functii ofera pentru a imbunatati experienta vizonarii unui film din confortul casei tale.

 

1. Medii de redare

Fata de un DVD player care citea CD-uri si DVD-uri, un aparat blu-ray bun o sa iti asigure decodarea informatiilor de pe medii de stocare precum CD, DVD, Blu-ray Disc, stick USB sau chiar hard extern. In cazul modelelor performante poate sa fie redata informatia chiar de pe un Blu-ray 3D, iar cu ajutorul unui TV 3D sa te bucuri de experienta vizionarii de calitate a unui film exact ca in sala de cinema.

Ce este drept, un model care citeste blu-ray 3D, „cere” o investitie mai mare de bani.cel mai bun Blu-ray Player

 

2. Format redare si decodare sunete

Pentru a putea reda filme, imagini sau chiar jocuri, vei avea nevoie de un aparat care sa citeasca formatul potrivit. Cateva exemple de formate sunt: AAC, MP3, WAV, WMA, FLAC, AC3, MKA, M4A, AVI, MKV, WMV, ASF, MPG, MPEG, MTS, M2TS, MOV, FLV, JPEG, JPG, GIF, PNG, MPO.

O experienta ca in cinema necesita si un sunet pe masura. Dupa cum subliniam anterior, pentru decodare recomand sistemul Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Digital True. Alte decodoare de sunet sunt HD, DTS-HD Bitstream, Output. Desigur depinde insa foarte mult si de TV sau de boxele ce le folosesti pentru a te bucura la maxim de performantele unui player blu-ray.

cel mai bun Blu-ray Player

 

3. Conectivitate si functii

HDMI Out, Audio digital coaxial, USB sunt trei dintre cei mai comuni conectori necesari pentru a putea conecta dispozitivul la TV, si a te bucura de un bun transfer al sunetului si al imaginilor, chiar pentru a vizualiza filmele direct de la un stick USB sau un hard extern, fara sa mai fie nevoie sa treci filmul pe un disc blu-ray.

Functiile de baza te vor ajuta sa beneficiezi la maxim de experienta, este foarte important sa poti seta usor contrastul, sa scalezi latimea potrivita, sa ai control parental asupra informatiei care este redata.

O alta functie necesara pentru care merita sa platesti mai multi bani este posibilitatea de a te conecta online si a te bucura direct de cele mai noi filme, melodii sau programe, navigand printr-o selectie de canale online sau chiar videoclipuri pe youtube.

cel mai bun Blu-ray Player

 

4. Garantia

Majoritatea palyerelor au o garantie de minim 2 ani, perioada in care producatorul trebuie sa iti asigure repararea produsului sau inlocuirea sa in cazul unei defectiuni. De la anumiti furnizori poti achizitiona chiar o extindere a garantiei cu pana la 2 ani peste garantia standard, contra-cost.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari, referitoare la cel mai bun blu-ray player, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand trei modele care sunt foarte bune si au fost apreciate de cumparatori:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Blu-Ray Disc DVD Player 3D Philips BDP3490MBlu-Ray Disc/DVD Player 3D Philips BDP3490M/12

Blu-Ray Player 3D, 4K Panasonic DMPBDT460EG9Blu-Ray Player 3D, 4K Panasonic DMPBDT460EG9

Blu-Ray Player 3D, 4K Sony BDPS7200B, Wi-Fi, NegruDVD Player Sony DVP-SR760H, Negru

Medii de redare: CD, DVD, Blu-ray DiscMedii de redare: CD, DVD, Blu-ray DiscMedii de redare: CD, DVD
Format redare: MPEG-2, MPEG-4, XviD, AVCHD, MPEG-1, MP3, WMAFormat redare: XviD, AVCHD, MP3, WMA, MKV, JPEG, MPO, FLACFormat redare: HD JPEG, JPEG, AAC, WMA, LPCM, MPEG-1, MPEG-4
Decodare sunet: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Digital True HD, DTS-2.0Decodare sunet: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTSDecodare sunet: Dolby True HD, DTS-HD Master Audio
Conectivitate: Audio digital coaxial, USB, HDMIConectivitate: USB, HDMI, Audio OutConectivitate: HDMI Out, Audio digital coaxial, USB
Conexiune Web: LANConexiune Web: Wi-Fi, LANConexiune Web: –
Functii: Progressive Scan, Video Upscaling, BD-LIVEFunctii: Deep Color, x.v.Color, Wi-Fi Miracast, Web Browser, BD-LIVEFunctii: Screensaver, Reluare instantanee, Cautare rapida, Mod Imagine personalizata, Contrast imagine
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 10.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: