Care este cel mai bun aspirator cu sac? Ce caracteristici are cel mai bun aspirator cu sac?

| Subiect: Cel mai bun aspirator cu sac | Recomandari si Pret |

 

Acum multi ani, aspiratoarele reprezentau un lux, insa mai aveau si alte dezavantaje: erau foarte grele si zgomotoase, dar mai ales neadaptabile necesitatii tale. In prezent lucrurile sau schimbat, poti gasi in piata modele speciale tipului de suprafata ce il ai in casa: dura, moale sau chiar mixta. Cel mai bun aspirator cu sac trebuie sa fie potrivit tipului de podea ce il ai in locuinta: parchet, gresie, linoleu sau chiar covoare din materiale textile.

Avand in  vedere ca un aspirator bun reprezinta o investitie pe termen lung, alege un model performant, chiar daca acest lucru presupune sa investesti mai multi bani.

Pretul unui astfel de aparat porneste de la 500 lei si poate depasi 2000 lei, in functie de caracteristicile sale.

Cel mai bun aspirator cu sac 2015 4

 

Cum alegi cel mai bun aspirator cu sac?

Cand alegi cel mai bun aspirator cu sac trebuie sa urmaresti: puterea, clasele din care face parte modelul, accesoriile din pachet si ce alte beneficii iti ofera. In continuare voi detalia fiecare caracteristica in parte, astfel incat sa iei decizia cea mai buna.

 

1. Puterea aspiratorului

Puterea aspiratorului este un indicator ce masoara eficienta aparatului – cu cat aceasta este mai mare, cu atat aspiratorul are o capacitate de absorbtie mai mare. Pentru o locuinta unde predomina parchetul si gresia, un model cu o putere de 500 W este suficient. In cazul in care ai covoare sau mocheta in casa, vei avea nevoie de un aspirator mai puternic.

Foarte importante sunt si treptele de viteza ale aparatului, puterea unui aspirator trebuie ajustata in functie de tipul materialului ce este curatat.

 

2. Clasele din care face parte modelul

Cel mai bun aspirator cu sac - Informatii eticheta - abcTop.ro

Clasele din care face parte aspiratorul fac referire la: clasa de energie, clasa de emisie praf, clasa suprafetelor dure si a covoarelor.

 clasa energetica: nivelul de curent electric consumat – indicat este sa cumperi un aspirator din clasele A – B, sau cel putin C – D;
 emisiile de praf: puritatea aerului care este emis in camera in timpul folosirii – altfel spus calitatea aerului eliberat. Pentru persoanele sensibile la praf sau care sufera de alergii este recomandat sa achizitioneze un aspirator care sa faca parte din clasa A – in ce priveste retinerea prafului. Alege un model care are filtru certificat de Fundatia Europeana de Cercetarea Alergiilor, ex: filtrele HEPA;
curatarea suprafetelor dure: valoare ce indica procentul de absorbtie al prafului de pe o suprafata dura de lemn / gresie standardizat/a, prin urmare daca ai predominant parchet sau gresie in casa – sfatul meu este sa cumperi un aparat din clasele A – C;
curatarea covoarelor: reflecta procentajul de absorbtie al prafului / mizeriei din covor, pentru mochete sau covoare, greu de aspirat, recomand un model puternic care sa faca parte cel putin din clasele C – E.

 

3. Duzele aparatului

Pentru fiecare tip de suprafata aspiratoarele sunt dotate cu anumite duze / capete ce pot fi schimbate in functie de necesitate:   

• duza pentru pardoseala: acest tip de duze sunt folosite pentru suprafetele dure precum: parchet, linoleu sau gresie;
• duza turbo cu peri: este specifica pentru covoare sau mochete, aceasta duza are rolul de a concentra aerul prin urmare extrage mizeria mai bine, iar cu ajutorul perilor – capteaza firele de par impregnate in covor;
 duza ingusta: acest tip de cap de dimensiune mica este util pentru curatarea spatiilor inguste, cum ar fi in colturile camerei, intre diferite corpuri de mobilier, sub calorifer, pe langa tevi etc.;
 duza sau perie pentru tapiterie: anumite aspiratoare au o duza speciala pentru tapiterie cu o perie moale, instrument ce pot fi utilizat pentru absorbtia praful de pe mobilier, a parului lasat de animale de pe canapea, sau chiar aspirarea draperiilor.

Cel mai bun aspirator cu sac 2015 1

 

4. Tipul de sac folosit

Sunt modele ce au nevoie de saci din hartie – se gasesc usor pe piata, insa din momentul in care capacitatea maxima a fost atinsa trebuie neaparat schimbati. Alte aspiratoare folosesc saci din material textil, ce pot fi goliti si apoi spalati in masina de rufe, atentie insa si aceste modele se uzeaza dupa o perioada de timp si sacul trebuie inlocuit.

 

5. Alte caracteristici

Pentru a alege cel mai bun aspirator cu sac, trebuie sa urmaresti si:

• nivelul de zgomot – este recomandat sa nu depaseasca 85 db pentru un aspirator bun, folosit la treapta superioara;
• capacitatea de colectare – cu cat capacitatea este mai mare, cu atat sacul trebuie schimbat mai rar;
• filtrele de aer cu diferite arome – sunt valabile in cazul anumitor modele, ce au functia de improspatare a aerului;
respectarea standardelor impuse de Uniunea Europeana in ce privesc paramentrii aspiratorului.

Garantia – orice producator serios o sa ofere o garantie pentru produsul sau de cel putin 2 ani. De asemenea conteaza furnizorul de la care achizitionezi produsul, intrucat acestea iti poate oferi serviciile necesare pentru repararea produsului in cazul in care se defecteaza.

Ce sunt standardele impuse de Uniunea Europeana?

* PPAP – Noua eticheta energetica pentru aspiratoare
Uniunea Europeana a emis doua directive: 665/2013 si 666/2013 care afecteaza modul in care achizitionezi aspiratoare.
Prima Directiva (666/2013):
Incepand cu septembrie 2014, standardul privind consumul de energie impune o limita de 1600 wati. Singurele aspiratoare care se califica pentru a fi puse pe piata sunt cele care:
– au un consum de energie mai mic de 1600 wati
– au o performanta minima de curatare de 70% praf aspirat de pe covoare
– au o performanta minima de curatare de 95% praf aspirat de pe suprafetele dure
A doua Directiva (665/2013):
Similar etichetelor energetice intalnite de obicei la frigidere, masini de spalat sau televizoare, incepand cu septembrie 2014, o noua eticheta energetica va fi utilizata si pentru aspiratoare. Aceasta noua eticheta energetica va stabili standarde mai inalte de performanta pentru toate modelele de aspiratoare. Afisarea schematica, prezentata clar si la obiect, a indicatorilor de performanta va facilita compararea imediata a produselor si orientarea cu usurinta in luarea deciziei de cumparare.

Ce este un filtru HEPA?

* Filtrele HEPA (High Efficiency Particulate Air) – sunt extrem de eficiente in indepartarea impuritatilor foarte fine din aer si a alergenilor. Aceste particule microscopice, care pot patrunde in organismul nostru prin piele, pe cale digestiva sau prin inhalare, sunt de cele mai multe ori responsabile pentru declansarea crizelor de astm bronsic si a alergiilor respiratorii.
Un filtru HEPA este alcatuit dintr-o perdea foarte deasa din fibre de sticla de dimensiuni diferite.  Cand aerul este impins cu putere prin aceasta plasa, cele mai multe particule solide raman imobilizate in obstacolele pe care le intalnesc.   Astfel sunt retinute un procent de pana la 99.97 din particulele de peste 0.3 microni.
Filtrele Hepa trebuie schimbate dupa aproximativ 1 an +/- citeva luni , sunt destul de scumpe , pe unele este mentionat ca sunt lavabile – ceeace este o prostie pentru ca automat in contact cu apa isi schimba textura , nu mai trece aerul ,  motorul nu are racire si se arde.

 

Sper sa te ajute aceste informatii, cand alegi cel mai bun aspirator cu sac.

 

Recomandari de modele ce pot fi luate in considerare – cele mai bune aspiratoare cu sac:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

cel mai bun aspirator

Aspirator cu sac Philips Expert FC8721/09, 5 l, Tub telescopic
cel mai bun aspirator

Aspirator cu sac Bosch BGB45330, 5 l, Tub telescopic metalic, 650 W
cel mai bun aspirator

Aspirator cu sac Philips Performer Pro FC9197/91, ECO, HEPA 
Philips Performer Expert FC8725

Aspirator cu sac Philips Performer Expert FC8725/09, 5 l, Tub telescopic
Putere: 650 WPutere: 650 WPutere: 650 WPutere: 650 W
Clasa energetica: AClasa energetica: AClasa energetica: AClasa energetica: A
Emisii praf: AEmisii praf: AEmisii praf: AEmisii praf: A
Curatare supraf. dure: BCuratare supraf. dure: ACuratare supraf. dure: BCuratare supraf. dure: B
Covoare: CCovoare: CCovoare: CCovoare: C
Filtru: HEPAFiltru: HEPAFiltru: HEPAFiltru: HEPA
Greutate(kg): 5Greutate(kg): 4.9Greutate(kg): 5kgGreutate(kg): 5kg
Nivel zgomot: 78 dBNivel zgomot: 74 dBNivel zgomot: 60 – 78 dBNivel zgomot: 78 dB
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 31.05.2016) 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: