Care este cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelor? Ce caracteristici are un sterilizator de biberoane?

 

cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelorSterilizarea biberoanelor este necesara cel putin in primul an de la nasterea copilasului, intrucat sistemul imunitare este in formare, ceea ce inseamna ca el este sensibil in fata bolilor cauzate de virusi, bacterii si parazitii. Cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelor te va ajuta sa elimini toti acesti factori nocivi.

Sterilizarea poate sa fie facuta in mai multe moduri: cu ajutorul unui sterilizator electric – cu abur cald, prin fierbere, la microunde sau la rece. Fiecare dintre aceste metode vine cu avantaje si dezavantaje:

aparatul pentru sterilizare – este cel mai recomandat, datorita faptului ca este usor de folosit si eficient. Timpul alocat pentru intregul proces este intre 8 – 15 minute in functie de model. Aparatele de sterilizare electrice folosesc aburi calzi pentru a elimina toate microorganismele ce se pot forma in interiorul biberoanelor sau chiar pe tetina, suzete. Un alt avanjat al acestui tip este faptul ca pot fi sterilizate si alte obiecte, fara a fi preocupat de faptul ca se pot deteriora. Un dezavantaj al acestora este pretul, ce poate urca pana la 400 lei pentru un model performant.

cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelor

• sterilizarea la  microunde – este rapida 5 – 15 minute si cea mai la indemana, intrucat majoritatea avem un cuptor cu microunde in aparatament. Insa exista cateva dezavantaje: trebuie sa te asiguri ca materialul din care este produs biberonul poate sa fie sterilizat la cuptorul cu microunde, la fel si in cazul altor obiecte, ai grija sa nu introduci obiecte care au parti metalice in cuptorul cu microunde;

sterilizarea la rece – se foloseste o solutie speciala si apa rece pentru sterilizare, ce trebuie schimbata la 24 de ore, un avantaj al acestei metode este utilitate ei – cand pleci in vacanta nu este nevoie sa iei si sterilizatorul dupa tine, este suficient sa ai un recipient special pentru calatorie.

• sterilizarea prin fierbere – este ce mai veche metoda, cum este de asteptat dureaza destul de mult 20 – 30 minute, insa nu poti steriliza si biberoanele din plastic, decat daca sunt concepute pentru a fi sterilizate prin fierbere.

 

Cum alegi cel mai bun aparat pentru sterilizare biberoane?

Sterilizarea cu abur este rapida, usoara, eficienta si nu necesita substante chimice. Cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelor trebuie sa iasa in evidenta prin caracteristicile sale – durata de sterilizare, capacitatea, functii – si sa iti ofere un raport calitate / pret favorabil.

 

1. Capacitate

cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelorCel mai bun aparat pentru sterilizare trebuie sa iti ofere o capacitate de minim 6 biberoane, de dimensiunea mare.

Un alt avantaj al unui sterilizator cu capacitate mare este ca il poti folosi si pentru alte obiecte precum: farfurii, pompa de san sau chiar anumite jucarii ce se recomanda sa fie curatate inainte sa ajunga in manutele bebelusului.

Mai trebuie sa tin cont ca sterilizarea trebuie facuta pe o perioada de minim un an, de la nasterea copilasului, prin urmare un produs de calitate o sa iti fie de mare ajutor fara a-ti face surprize – mai ales daca ai in plan si un al doilea bebelus.

 

2. Durata de sterilizare

cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelorSterilizatoarele electrice folosesc aburi pentru a elimina toti factorii nocivi, ce se pot forma in interiorul biberoanelor sau pe alte accesorii.

Timpul pentru sterilizare trebuie sa fie cat mai mic, prin urmare alege un model rapid, care sa termine intreg procesul in 8 – 15 minute. Mare atentie atunci cand utilizezi sterilizatorul intrucat sunt cateva reguli de baza: inainte de a introduce in sterilizator biberoanele acestea trebuie sa fie spalate – fie ca vorbim de biberonul utilizat sau de unul nou, sticla biberonului, tetina si inelul se pun separat in sterilizator, pozitionate dupa cum recomanda producatorului, cand s-a finalizat procesul trebuie sa lasi capacul inchis si sa il deschizi abia cand ora mesei se apropie. Continutul ramane steril de la 8 ore pana la 24 de ore in cazul in care nu este deschis capacul, in  functie de model.

Mare atentie daca tetina sau alte elemente sunt zgariante sau fisurate, acestea trebuie aruncate intrucat este foarte posibil sa nu poate fii igenizate corespunzator.

 

3. Alte functii

Sunt modele ce iti ofera si alte functii ce asigura o utilizare mai usoara a aparatului, prin urmare cea mai buna masina pentru sterilizarea biberoanelor trebuie sa iti ofere cateva facilitati precum:

cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelor oprire automata – dupa terminarea programului, aparatul se va opri automat;
alarma – in momentul in care programul s-a terminat sterilizatorul va emite un semnal sonor sau vizual pentru a te anunta;
afisajul avansat – care sa te mentina informat pe parcursul ciclului de sterilizare si sa te anunte cand biberoanele s-au racit;
compatibilitate cu masina de spalat vase – sunt sterilizatoare a caror componente detasabile pot fi spalate la masina de vase, ceea ce este de mare ajutor.

 

4. Garantie

Un aparat de sterilizat biberoane bun are o garantie de minim 2 ani, timp in care poti apela la service de specialitate gratuit in cazul in care intampini probleme cu aparatul. Este recomandat sa achizitionezi de pe un site de incredere care sa iti restituie banii, daca esti nemultumit de calitatea produsului.

 

Sper sa iti raspunda acest articol tuturor intrebarilor referitoare la: care este cel mai bun aparat pentru sterilizarea biberoanelor, daca mai ai nelamuriri, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos:

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand 3 modele de sterilizatoare performante – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

4-IN-1 Sterilizator electric Philips-AVENT SCF286-03, 220V 24-IN-1 Sterilizator electric Philips-AVENT SCF286/03, 220V

3-IN-1 Sterilizator electric cu aburi Philips-AVENT SCF284 - 03 13-IN-1 Sterilizator electric cu aburi Philips-AVENT SCF284/03, 220V

Babymoov - Turbo Zen 2 in 1 Sterilizator si Uscator de Biberoane 1Babymoov – Turbo Zen 2 in 1 Sterilizator si Uscator de Biberoane

Durata de sterilizare: 6 minDurata de sterilizare: 6 minDurata de sterilizare: 10 min
Capacitate: 6 biberoaneCapacitate: 6 biberoaneCapacitate: 6 biberoane
Uscator de biberoane: DaUscator de biberoane: DaUscator de biberoane: Da
Alarma Acustica: DaAlarma Acustica: DaAlarma Acustica: Da
Oprire automata: DaOprire automata: DaOprire automata: Da
Altele: Distruge 99,9% din germenii, compatibil cu masina de spalat vaseAltele: Sterilizarea cu abur natural distruge 99,9% din germenii daunatoriAltele: Nu necesita utilizarea nici unei substante chimice
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la 03.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: