Care este cel mai bun aparat de gatit cu aburi? Ce caracteristici are un aparat de gatit cu aburi bun?

 

Cel mai bun aparat de gatit cu aburi o sa iti fie de mare ajutor in bucatarie, la pregatirea mancarurilor pentru cei dragi, in special daca doresti sa le oferi retete sanatoase. Acest aparat te va ajuta sa prepari usor alimente la aburi dar si prin deshidratare, astfel incat acestea sa isi pastreze cat mai mult din valorile nutritive.

Un aparat de gatit cu aburi bun porneste de la pretul de 200 lei – sunt modelele ce au accesorii din plastic, de calitate, si in functie de performanta pot depasii 1000 lei – in cazul aparatelor ce au si functii de mixat alimente (de exemplu pentru piure).

Cel mai bun aparat de gatit cu aburi - abcTop 2

Cum aleg cel mai bun aparat de gatit cu aburi?

La achizitionarea unui aparat de gatit cu aburi, trebuie sa fii atent la: puterea acestuia, capacitatea, numarul de cosuri pentru gatit, materialul din care este confectionat produsul dar si ce alte functii /beneficii iti ofera.

 

1. Puterea si treptele de putere

Majoritatea aparatelor au o putere medie de 600 W si pot depasii 1700 W. Regula este simpla: cu cat aparatul are o putere mai mare, cu atat apa este incalzita mai repede, iar aburul difuzat rapid. Atentie – 100 W in plus sau in minus, nu fac prea mare diferenta in timpii de asteptare, pentru a fi sigur ca alegi cel mai bun aparat de gatit cu aburi, cauta un model cu o putere de peste 750 W.

Numarul programelor de gatit este foarte important, in special daca doresti sa pregatesti diferite alimente de la legume si pana la carne de pui / vaca. Prin urmare opteaza pentru un aparat usor de utilizat, care sa aiba cel putin 5 programe dedicate, chiar si unul turbo, pentru acele zile in care nu ai mult timp fizic sa gatesti.

 

2. Capacitatea si dispozitive de siguranta

Capacitatea este foarte importanta in special daca ai o familie numeroasa. Un aparat de gatit are o capacitate de la 1,5 L si poate depasi 9 L – cum este in cazul modelelor cu mai multe cosuri suprapuse pentru gatit. Numarul cosurilor de gatit influenteaza mult performantele aparatului – pentru cei care doresc sa gateasca la aburi in acelasi timp mai multe alimente, recomand achizitionarea unui aparat cu 2 – 3 cosuri si cu o putere de peste 850 W.

Capacul si corpul din material calitativ, dispozitive de auto-inchidere, regulator presiune, indicator presiune/temperatura, dispozitive de prevenire a supraincalzirii, senzor de temperatura, regulator presiune toate acestea sunt extreme de importante intrucat siguranta ta si a familiei tale trebuie sa fie prioritara.

Cel mai bun aparat de gatit cu aburi 1

 

3. Alte caracteristici:

Alte caracteristici iti vor aduce mai multe beneficii cand folosesti aparatul. Acestea pot fi:

functie de mixat: este ideala pentru prepararea retetelor mixte – ex: orez cu pui si legume, piure – in special daca ai un bebelus pentru care zi de zi trebuie sa ii prepari mancare proaspata;
semnal acustic / oprire automata: cand programul de pregatire a mancarii este finalizat;
accesorii: lingurite de masurat, carte cu retete care iti prezinta modalitatea de a utiliza aparatul corect in timp ce prepari mancaruri delicioase pentru cei dragi;
garantie / services: minim doi ani, achizitioneaza produsul de la un furnizor de increde care sa iti ofere un services de calitate.

Atentie, majoritatea aparatelor de gatit elimina mult abur, prin urmare este nevoie sa stai cu geamul deschis sau sa pornesti hota atunci cand gatesti un timp indelungat alimentele.

 

Sper ca acest articol sa iti fie de ajutor cand alegi cel mai bun aparat de gatit cu aburi, daca ai intrebari te rog sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, recomand o lista din care sa alegi cel mai bun aparat de gatit cu aburi pentru tine:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Steamer Taurus Robot CuisineSteamer Taurus Robot Cuisine, 1600 w, 1,5 l

Steamer Taurus Robot Vapore, 750 wSteamer Taurus Robot Vapore, 750 w, 1,7 l

Aparat de gatit cu aburi Braun FS5100, 850WAparat de gatit cu aburi Braun FS5100

Tip produs: SteamerTip produs: SteamerTip produs: Steamer
Putere: 1600 WPutere: 750 WPutere: 850 W
Capacitate: 1.5 lCapacitate: 1.7 lCapacitate: 3.1 l
Numar cosuri de gatit: 1Numar cosuri de gatit: 1Numar cosuri de gatit: 2
Accesorii: Cutit inox, cos pentru aburi, paleta, spatulaAccesorii: Vas pentru preparare la aburi, cos preparare la aburiAltele: Oprire automata, Protectie supraincalzire, Timer
Functii: Amestecare, tocare, emulsionare, gatire la aburiFunctii: Amestecare, tocare, emulsionare, gatire la aburiSiguranta: Sistem anti-alunecare
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 30.05.2016)

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: