Care este cel mai bun aparat aerosoli cu ultrasunete? Ce caracteristici are un aparat aerosoli cu ultrasunete bun?

 

Se apropie sezonul rece, iar o data cu acesta, multi copii sau chiar adulti se pot imbolnavi. In proportie destul de mare, micile raceli sunt legate de aparatul respirator.  Un aparat aerosoli cu ultrasunete bun te va ajuta sa scapi rapid de infectile respiratori, iar avantajul este ca reprezinta o modalitate foarte simpla de administrarea medicamentelor pentru bebelusul tau.

Pretul pentru un aparat aerosoli cu ultrasunete porneste de la 100 lei, iar in functie de marca, performante depaseste 300 lei.

un aparat aerosoli cu ultrasunete bun

 

Ce sunt aerosolii? Ce este tratamentul cu aerosoli?

 

un aparat aerosoli cu ultrasunete bunTratamentul cu aerosoli reprezinta inhalarea pe cale respiratorie a unor substante active din medicalmente transformate sub forma vaporilor. Avantajele acestui tip de tratament sunt: rapiditatea, simplitatea si faptul ca se afla la indemana oricarei pesoane, fiind recomandat pentru afectiuni pulmonare sau ORL.

Tratamentul cu aerosoli are rezultate foarte bune mai ales in cazul medicamentelor: antebacteriene, antiinflamatoare, bronhodilatatoare sau vasoconstrictoare – efectele secundare fiind cele descrise in indicatiile pastilelor folosite. Terapia cu aerosoli este eficienta in tratamentul afectiunilor pulmonare, traheitei, astmului, bronsitei, sinuzitei si alergiilor; poate inlatura de asemenea neplacerile cauzate de raceli si iritatii alergice si atenua stimulii care produc tusea, durerea si senzatia de compresie din sinusurile paranazale, facilitand expectorarea.

• • Aerosolii sunt de doua tipuriartificiali si naturali. Cei naturali sunt substante volatile, polen si marini – contin iod, brom, calciu, magneziu, clorura de sodiu si sunt ionizati negativ, iar cei artificiali sunt generati de aparate special.

Aerosolii artificiali se impart la randul lor in:

inhalatoare presurizate cu doze masurate (MDI) sunt cele mai bune pentru bebelusi intrucat genereaza particule lichide, ce pot fi inhalate de acestea in timpul unei respiratii normale, chiar si in timpul somnicului;

nebulizatoare genereaza particule solide, inhalarea se face rapid, problema este ca trebuie inhalat profund, prin urmare este foarte greu sa administrezi unui bebelusi;

inhalatoare cu pulbere uscata (DPI) – genereaza particule lichide la fel ca primul model, insa inhalarea trebuie facuta cat mai coordonata si ritmica, rezultand foarte greu sa fie administrate celor mici.

• • O alta tipologie a aparatelor cu aerosoli le imparte in aparate cu compresor si  aparate cu ultrasunetele. Aceasta clasificare este in functie de modalitatea de functionare a aparatului. Modelele cu ultrasunete sunt silentioase, mai usoare si se folosesc un cristal piezoelectric ce produce o oscilatie cu ajutorul careia medicamentul este transformat in aerosoli. Aparatele cu compresor – piston sunt mai galagioase fata de cele cu ultrasunete si pot fi deranjante pentru bebelusi. Acestea folosesc un compresor pentru a livra aerul in tancul pentru medicament.

Majoritatea persoanelor opteaza pentru un aparat aerosoli cu ultrasunete, intrucat este mai modern, usor si mic, iar in timpul ce il folosesti nu scoate sunete care ar putea deranja bebelusul tau.

 

Ce caracteristici are un aparat bun cu aerosoli cu ultrasunete?

Cand alegi un aparat aerosoli cu ultrasunete trebuie sa fii atent in primul rand la certificare, marimea particulelor, volumul maxim produse de inhalare, rata de nebulizare si volumul rezidual:

un aparat aerosoli cu ultrasunete buncertificare: foarte important, chiar daca scoti mai multi bani din buzunar, alege doar produse care sunt certificate in conformitate cu Directiva 93/42/CEE
marimea particulelor – sa fie intre 1 – 5 microni,
volumul maxim produs de inhalare – in jur a  7 ml – 9 ml
rata de nebulizare – in medie trebuie sa fie de 0,35 ml/min
volum rezidual – sa aiba o valuare medie de 0,7 ml

Foarte important nivelul de zgomot – multi coplasi se sperie daca aparatul este prea zgomotos, daca bebelusul tau are un somn usor, nu recomand un aparat galagioas de 50 – 60 dB ci alege un model sub 50 dB.

Atentie si la continutul pachetului, intrucat este recomandat sa contina o masca pentru adulti si una pentru copii.

 

Garantia

Aparatele cu aerosoli au o garantie de minim 2 ani.  De asemenea ai posibilitatea ca de la anumiti furnizori sa optezi pentru o extra-garantie de inca 2 ani.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Luand in considerare toate informatiile prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele foarte bune de aparate cu aerosoli:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aparat aerosoli cu ultrasunete Laica MD6026Aparat aerosoli cu ultrasunete Laica MD6026

Aparat aerosoli Laica NE2003 cu piston 1Aparat aerosoli Laica NE2003 cu piston

3A Health Care - Aparat de Aerosoli Piconeb3A Health Care – Aparat de Aerosoli Piconeb

Tip: Aparat de aerosoliTip: Aparat de aerosoliTip: Aparat de aerosoli
Varsta: 0 luni +Varsta: 0 luni +Varsta: 0 luni +
Greutate< 2 KgGreutate: 1.3 KgGreutate< 2 Kg
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 15.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: