Care este cel mai bun acumulator extern de telefon? Ce caracteristici are cel mai bun acumulator extern de telefon?

 

Pentru pasionatii de drumetii, pescuit, camping un acumulator extern de telefon este o a patra solutie pentru a incarca dispozitivele mobile. Asemanatoare incarcatoarelor solare ( mai multe detalii gasesti aici) sunt o serie de reguli ce trebuie respectate, astfel incat un acumulator extern de telefon sa fie eficient, precum: razele solare sa cada pe suprafata panoului la un unghi de 90 grade, sa ai grija mai ales daca este foarte cald afara sa protejezi dispozitivul, caci altfel temperatura scade randamentul ( la fel si in cazul umbrei ).

Desigur poti opta si pentru un acumulator la retea ( mai multe detaii gasesti aici ) sau o husa cu incarcator ( mai multe detalii gasesti aici ), care in functie de capacitatea ( bateriei telefonului si incarcatorului ) poate sa iti incarce dispozitivul de 1 – 4 ori. Acestea insa necesita sa fie ulterior incarcate, prin urmare daca nu vei avea acces la o priza, este mai bine sa alegi un dispozitiv cu incarcare solara.

Pretul pentru un acumulator extern de telefon porneste de la 150 lei si depaseste 400 lei in functie de caracteristici si de producator.

Cel mai bun acumulator extern de telefon 2

 

Cum alegi cel mai bun acumulator extern de telefon?

 

Cand alegi un acumulator extern de telefon, trebuie sa urmaresti urmatoarele aspecte: tehnologia din spate, tipul de baterie, randamentul, dimensiunea, greutate, compatibilitatea si materialul. In urmatoarele randuri voi detali fiecare aspect in parte:

 

1. Tehnologia din spate

Tehnologia din spatele panourilor solare sunt celulelor fotovoltaice, ce se impart in celule policristaline (CIGS-cupru galiu diselenid), cu celule monocristaline si amorfe. In cazul incarcatoarelor cele mai intalnite sunt folosite primele doua tipuri, diferentele dintre dintre ele fiind urmatoarele:

 – Acumulator cu celule policristaline – au un aspect neunifom, sunt mai flexibile ( nu au suprafete rigide ), le poti pune pe diferite obiecte pentru a se incarca la soare. Performanta este mai mare daca temperatura este ridicata ( temperatura cristalului poate ajunge la 70-800C ). Randamentul maxim de energie convertita ( 12 – 16% ) il vei obtine la 200C. Alte avantaje: sunt mai usoare si  ieftine, intrucat sunt produse din reziduri.

– Acumulator cu celule monocristaline  – au un aspect unifom, aceste panouri au un randament mai mare ( 16% – 20%) si pot fi amplasate pe portiuni restranse. Eficienta lor este mai mare in conditii de soare mai slab, partial innorat – prin urmare sunt mai cautate. In zilele caniculare randamentul scade, deci este necesar sa protejezi dispozitivul.

Referitor la alegerea unuia dintre cele doua tipuri multi experti inclina spre incarcatoarele portabile cu celule monocristaline, intrucat au o eficienta si un randament ridicat.

 

2. Tipul bateriei

Modelele cu baterie interna ( fata de incarcatoarele solare simple ): stocheaza energia captata pe parcursul zilei. Este foarte important sa urmaresti tipul de baterie pe care acestea le au: litiu-ion si litiu-polimer rezista la mai multe cicluri de incarcare, insa sunt sensibile la caldura (prin urmare apare din nou necesitatea de a proteja dispozitivul), nichel-metal-hidrid – se descarca daca este foarte cald, iar nichel-cadiu trebuie sa fie complet golite pentru a mai primi energie. Dezavantajul acestora este ca sunt voluminoase si mai grele.

 

3. Alte caracteristici

  • randamentul: este un raport intre cat curent electric poate sa produca din  cantitatea de lumina / radiatia solara pe care panoul solar fotovoltaic o primeste. Cu cat randamentul este mai mare, cu atat dispozitivul este mai eficient;
  • puterea de incarcare: foarte importanta pentru un smartphone vei avea nevoie de minim 7 W, pentru camera de filmat / aparatul foto vei avea nevoie de 10 W. Instrumentele care consuma mai multa energie, precum tabletele, necesita in jur de 15w
  • dimensiunea si greutatea: avand in vedere ca este inca un dispozitiv de adaugat in bagaj, recomand un model care sa nu iti o ocupe mult spatiu. Poti opta chiar pentru un rutsac care sa aiba prevazut un acumulator solar.
  • compatibilitatea: majoritatea sunt compatibile cu toate telefoanele;
  • garantia: este de regula 2 ani de zile din momentul achizitionarii aparatului.

 

Tinand cont de cele mentionate de mai sus, in continuare iti recomand urmatoarele modele:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Acumulator extern POWERZILLA 5000 mAh Power Bank cu Incarcare Solara 1Acumulator extern POWERZILLA Power 

Acumulator solar, power bank 10000 mAhAcumulator solar, power bank 10000 mAh

Baterie solara hibrid 5wBaterie solara hibrid 5w, capacitate 8000 mAh

Tip accesoriu: acumulator Tip accesoriu: acumulator Tip accesoriu: acumulator
Capacitate (mAh): 5000 Capacitate (mAh): 10000 Capacitate (mAh): 8000
Conectivitate: 1 x USB Conectivitate: 2 x USB Conectivitate: 1 x USB
Telefoane compatibile: Apple Telefoane compatibile: Samsung, iPhone, Nokia, LG, HTC, Sony, iPAD Telefoane compatibile: Samsung, iPhone, Lenovo, LG, HTC, Sony
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: