Care este cea mai buna pusca airsoft? Ce caracteristici are cea mai buna pusca airsoft?

 

pusca airsoft  poate sa fie cadoul ideal pentru tine sau un prieten care este pasionat de sporturi cu arme de tip replica / airsoft. Jocul de airsoft este relaxant dar in acelasi timp antrenat, reusind sa te mai scoata din rutina zilnica ( munca – casa ). In cazul acestuia sunt folosite reprici ale armelor adevarate, insa cu diferenta ca folosesc bile solide din plastic ( ce au dimensiunea de 6 si 8 mm si greutatea intre 0.12 g si 0.48 g ).

Armele airsoft se impart in cateva grupe in functie de modalitatea lor de tragere:
• replici pe baza de arc ( cu armare manuala): au un pret mic, ceea ce le face populare iar in aceasta categorie intra pistoalele, pustile de vanatoare sau cu luneta;
• automatic electric guns (AEG): replica cu functionare electrica cu foc automat;
• automatic electric pusca (AEP): pusca electrica cu foc automat;
• gas blow back (GBB): arma pe baza de pe gaz sau CO2 care imita actiunea armelor reale prin reculul oferit, a pieselor puse in miscare la actionarea tragaciului, exista si modele fara recul ( GNB – Gas Non Blow’back) sau  gas blow back rifle (GBBR): arma de asalt pe baza de gaz cu recul;
• short machine gun : mitraliera de mici dimensiuni sau squad automatic weapon : mitraliera de companie automata.

Pretul pentru un pusca airsoft porneste de la 300 lei, iar in functie de caracteristici depaseste 700 lei.

Cea mai buna pusca airsoft - abcTop.ro

 

Cum alegi cea mai buna pusca airsoft?

Cand alegi o pusca airsoft sunt multe elemente de luat in considerare: sistemul de operare, sistemul si modul de tragere, de calibrare, constructia corpului, viteza de tragere etc.. In continuare voi detalia succint cateva detalii pentru fiecare.

 

1. Sistemul si modul de tragere

In funcie de sistemul de tragere ( dupa cum s-a observat si in descrierea de mai sus ) sunt arme electrice, pe gaz sau ce folosesc un arc.

 • modelele electrice – sunt raspandite in cadrul jocului, sunt armele ce folosesc pentru propulsia bilei un mecanism numit  gearbox sau mechbox actionat de un motor electric conectat la un baterie reincarcabila. Bilele au o viteza constanta ( 50 si 170 m/s – in functie de componentele modelului), iar precizia este buna. Bateria acestora poate tine de la cateva sute pana la cateva mii de bile
 • modelele pe gaz – folosesc puterea gazului (CO 2, „Green Gas” sau „Red Gas”) aflat sub presiune, dozandu-l eficient si rezultand puterea de propulsie a bilei ( de regula de 6 mm). Folosind CO2, arma are mai multa putere si o mai mare cadenta de tir, experienta de a trage cu ea fiind una distractiva.
 • modelele cu arc – folosesc un arc pentru propulsie, care prin destinderea pistonului comprimat manual acesta se decomprima. Ofera o viteza buna, si sunt mult mai precise fata de primele doua modele.

Modul de tragere poate sa fie cu: foc automat, foc cu foc si foc simplu cu reincarcare manuala.

 

2. Viteza de tragere

Viteza de tragere este o caracteristica importanta ce indica distanta la care ajunge bila, respectiv puterea cu care arma o propurseaza. Cu cat energia propagata este mai mare, cu atat bila o sa aiba o viteza crescuta, iar de la distante mici chiar pot rani superficial pe cineva. Prin urmare se recomanda ca viteza bilei sa nu depaseasca 200 m/s (220 m/s fiind limita maxima legala).

 

3. Alte caracteristici:

Alte caracteristici de luat in calcul sunt:

 • calibru: adica diametrul bilei trase, in 95% din cazuri acesta este de 6 mm, iar in rest de 8 mm;
 • incarcator: cate bile pot fi depozitate in pusca;
 • constructia corpului: principalele materiale folosite pentru constructia corpului sunt plastic/ABS, metal precum otelul;
 • mici piese din metal: ex. tragaci, catari, pini ( bolturi de siguranta );
 • baterie: in cazul modelelor cu baterie trebuie sa urmaresti si acest aspect

 

Atentie: pe langa consumabile (bile) dar si alte accesori pentru arma, trebuie, atunci cand practici airsoft, sa iti asiguri un echipament minim de protectie, mai ales in zona ochilor. Prin urmare se recomanda sa utilizezi ochelari sau o masca speciala pentru fata. Daca doresti sa achizitionezi pentru tine o replica, atentie mare unde „te lauzi” cu ea – fiind asemanatoare fizic cu modelele reale, poti crea panica. Prin urmare este necesar exploatarea pistolului cu maturitate si utilizate doar in locatii special amenajate sau pe spatiul / terenul privat.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand urmatoarele modele:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Pusca airsoft ASG AW 308 Sniper cu actionare manualaPusca airsoft ASG AW 308 Sniper

Pusca airsoft ASG SL TAC6 cu CO2Pusca airsoft ASG SL TAC6 cu CO2

Pistol airsoft MK1 fara reculPusca airsoft ASG Tactical Sniper

Utilizare: AirsoftUtilizare: AirsoftUtilizare: Airsoft
Mod functionare: Cu arcMod functionare: CO2Mod functionare: Cu arc
Capacitate incarcator: 28 bileCapacitate incarcator: 15 bileCapacitate incarcator: 28 bile
Energie transferata: 1.9 JouliEnergie transferata: 1.8 JouliEnergie transferata: 1.9 Jouli
Viteza bila: 137 ms / 449 fpsViteza bila: 135 ms / 443Viteza bila: 137 ms / 449 fps
Dimensiuni / Greutate: Lungime 1140 mm / 3000 gDimensiuni / Greutate: Lungime 900 mm / 1565 gDimensiuni / Greutate: Lungime 1140 mm / 3000 g
Lungime teava: 505 mmLungime teava: 285 mmLungime teava: 505 mm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
 • gplus
 • pinterest

Mesaj

 1. Oara Razvan
  23.08.2017 at 1:01

  In Romania gasesti pusca cu luneta airsoft cu armare manuala de 200m/s? Daca da te rog zimi site-ul.Multumesc!

Mesaj: