Care este cea mai buna priza cu termostat digital? Ce caracteristici trebuie urmarite la o priza cu termostat reglabil?

 

Cea mai buna priza cu termostat digital1Un termostat digital este o solutie eficienta pentru a mentine temperatura la un nivel confortabil in casa si pentru a face o serie de economii. In situatia in care ai un sistem de incalzire ce nu iti perimite sa ii programezi inchiderea si repornirea automat – dupa o perioada de timp, sau din momentul in care ai in casa un anumit confort, atunci ai nevoie de un termostat: fie sub forma unui aparat – care sa fie montat pe perete, fie de o priza cu termostat digital.

Daca optezi pentru un model care sa fie montat pe perete, sunt cateva reguli de baza pe care trebuie sa le cunosti, le poti gasi aici. De asemenea mai trebuie sa stii ca pentru instalarea sa vei avea nevoie de o persoana de specialitate. O priza cu termostat este o solutie mult mai simpla, nefiind nevoie de setari de specialitate, ci doar trebuie sa citesti cu atentie instructiunile din manual.

Prizele cu termostat digital sunt aparate performante, ce pot fi conectate la panourile radiante in infrarosu, plasmele termice in infrarosu, convectoare electrice, aeroterme, instalatii de aer conditionat, ventilatoare, centrale termice electrice – practic orice aparat de incalzire / racire.

Pretul pentru o priza cu termostat este mic, porneste de la 90 lei, iar in functie de model, performante si producator depaseste 200 lei.

 

Cum functioneaza o priza cu termostat digital?

O priza cu termostat digital are un principiu foarte simplu de functionare – practic setezi temperatura la care doresti ca aparatul sa fie oprit, iar cand aceasta este atinsa, priza intrerupe functionarea de curent electric, apoi o reporneste, in momentul in care temperatura scade cu cateva grade.

Atentie insa: acestea sunt recomandate pentru aparate de incalzire care au sistem de siguranta – auto-inchidere in situatia in care mecanismul se supraincalzeste.

 

Cum alegi o priza cu termostat reglabil?

 

la priza cu termostat digitala, 16 A, TH810TAtunci cand alegi o priza cu termostat reglabil, trebuie sa te asiguri ca suporta puterea aparatului tau ( majoritatea sistemelor de incalzire au 2000 W, insa sunt aparate – precum plasmele cu infrarosu ce depasesc 3500 W). Un alt aspect ce trebuie sa il ai in vedere este existenta unui meniu usor de folosit (pentru setarea temperaturii – chiar pe zile / intervale de ore). Butonul on/ off precum si un indicator luminos de functionare – toate sunt importante pentru a avea informatii despre aparatul din priza (daca este in functiune sau nu).

M-am uitat prin magazine si am gasit un model demn de a fi recomandat si anume priza cu termostat digitala TH810T , 16 A. Acest aparat ajuta la controlul sistemului de incalzire / racire, fara sa mai fie necesara interventia unui inginer autorizat pentru montarea termostatului (precum in cazul termostatelor cu fir sau wireless). Un mare plus al acestui model este faptul ca suporta aparate de incalzire / racire de pana la 3600 W.

Meniul este usor de utilizat – fiind afisati pe ecran toti parametrii de functionare, temperatura mediului ambiental curenta –RM, cat si temperatura setata de tine – ce se doreste a fi mentinuta.

Priza cu termostat digitala TH810T poate sa fie folosita ca un simplu termometru digital ambiental de camera deoarece are un acumulator reincarcabil de back-up. Odata cu descarcarea acumulatorului, pe ecran apare indicatia Lo (Low), acumulatorul prizei termostat se poate reincarca foarte usor prin simpla conectare la o priza de curent.

In situatia in care temperatura din camera scade sub 2 grade fata de temperatura setata si termostatul este pornit (LED-ul rosu), acesta va porni alimentarea curentului pentru aparatul de incalzit in aproximativ 2 minute (LED-ul devine verde). Acelasi lucru este valabil si cand temperatura setata este cu 2 grade peste temperatura mediului ambiental, pentru pornirea aparatului de racire.

 

Detalii tehnice referitoare la priza cu termostat digitala model TH810T:

Priza Termostat digitala, 16 A, TH810T, gestioneaza reglarea temperaturii ambientale

la priza cu termostat digitala, 16 A, TH810T• Tip produs: termostat de ambient, termostat digital – gestioneaza reglarea temperaturii ambientale, pentru aparate de incalzire si racire electrice
• Putere maxima: 3600 W
• Tip incalzitor: Interior
• Buton pornit/oprit: Da
• Indicator luminos de functionare: Da
• Dimensiuni (IxLxA) cm: 11 x 6 x 8
• Greutate (Kg): 0.2

VEZI DETALII SI PRET

( *pentru mai multe detalii despre produs sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestuia sau pe butonul din tabel )

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: