Care este cea mai buna presa de ulei pentru casa? Ce caracteristici are o presa de ulei?

 

Presa de ulei este un electrocasnic mai putin intalnit in bucatarie, insa tin sa mentionez ca dintre preparatele sanatoase ce le poti pregati acasa – uleiul (un ingredient folosit foarte des), poate sa fie obtinut cu usurinta, cu ajutorul aparatului potrivit, chiar de tine.

Fiecare dintre noi achizitionam ulei de floare soarelui sau din alte seminte – din comert si suntem constienti ca in procesul de rafinare se folosesc diferite substante chimice, pentru a grabi productia si a mari cantitatea rezultata. Cu o presa de ulei insa poti obtine ulei natural, pur – rapid chiar in confortul casei. Pretul pentru un astfel de aparat porneste de la 900 lei si depaseste 1500 lei.

cea mai buna presa de ulei 4

 

 

Cum alegi cea mai buna presa de ulei pentru acasa?

Cand alegi o presa de ulei este important sa urmaresti caracteristici precum: puterea motorului, tehnologia folosita, tipul de programe, usurinta in utilizare. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte, astfel incat sa iei o decizie corespunzatoare:

  • Puterea motorului – este un indicator important, intrucat in functie de acesta procesul poate sa fie rapid sau mai lent (ex: un aparat cu o putere de peste 160 W este ideal);
  • Tehnologie – pentru a obtine rezultate performante, vei avea nevoie de un aparat care sa te ajute sa obtii ulei prin procedeul de presare la rece –  la o temperatura de sub 40 de grade (care este natural si rapid);
  • Tipul programelor – cu cat aparatul poate sa fie folosit pe un numar mai mare de tipuri de seminte, cu atat o sa iti ofere o libertate si utilitate in bucatarie (ex: arahide, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, seminte de rapita, seminte de in, nuci etc.). De asemenea de mare ajutor poate sa fie si un program mix (in situatia in care unul dintre ingrediente ce doresti sa il folosesti, nu se apropie de textura celor enumerate).

cea mai buna presa de ulei 1

  • Eficienta stoarcerii – este un indicator ce te intereseaza, intrucat semintele nu trebuie irosite. In functie de tipul ingredientelor eficienta poate sa fie intre 30% si 80%, iar timpul de obtinere a uleiului intre 3 – 5 minute / 100 g (in cazul aparatului Yoda YDZY02A3);
  • Usurinta in utilizare – electrocasnicele ce le achizitionam trebuie sa fie aparate usor de folosit dar si sigure. Prin urmare trebuie sa ofere un panou de control intuitiv si sisteme de siguranta (auto-oprire, auto-inchidere).

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand un modelul: presa de ulei Yoda YDZY02A3, pe diferite culori – care sa se potriveasca stilului tau:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Presa de ulei Yoda YDZY02A3Presa de ulei Yoda YDZY02A3, Maro

Presa de ulei Yoda YDZY02A1, RosuPresa de ulei Yoda YDZY02A3, Rosu

Presa de ulei Yoda YDZY02A3, VerdePresa de ulei Yoda YDZY02A3,Verde

Putere motor: 180 WPutere motor: 180 WPutere motor: 180 W
Putere element extrudare: 300 WPutere element extrudare: 300 WPutere element extrudare: 300 W
Tehnologie: Presare la rece, ax melcatTehnologie: Presare la rece, ax melcatTehnologie: Presare la rece, ax melcat
Caracteristici speciale:
Extrudare: rezistenta si element de extrudare
Comanda: digitala, procesor, placa electronica, senzori de temperatura si protectie pentru supraincalzire
Caracteristici speciale:
Extrudare: rezistenta si element de extrudare
Comanda: digitala, procesor, placa electronica, senzori de temperatura si protectie pentru supraincalzire
Caracteristici speciale:
Extrudare: rezistenta si element de extrudare
Comanda: digitala, procesor, placa electronica, senzori de temperatura si protectie pentru supraincalzire
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 19.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: