Care este cea mai buna presa de calcat? Ce caracteristici trebuie sa urmaresti la o presa de calcat?

 

Presa de calcat este un aparat necesar in orice gospodarie, pensiune sau alte unitati de cazare, unde se calca cantitati mari de materiale (cearceafuri, fete de perne, fete de masa etc.). Cantitatea mare de praf, microbii ce se depun pe rufe in timpul uscarii nu este de neglijat – acestea pot fi distruse prin tratament termic.  Calcatul tuturor rufelor cu un fier clasic sau chiar cu o statie, poate sa iti fure foarte mult din timpul liber – prin urmare cel mai usor este sa achizitionezi o presa de calcat.

Pretul pentru o persa de calcat porneste de la 1200 lei si depaseste 6000 lei in functie de performante / producator.

cea mai buna presa de calcat 31

 

Cum alegi cea mai buna presa de calcat?

Cand achizitionezi o presa de calcat, trebuie sa urmaresti caracteristicile: puterea fierului, tipul de talpa, suprafata placii, ce alte functii iti pune la dispozitie. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte, astfel incat sa iei decizia potrivita.

 

1. Puterea

Puterea este cel mai important indicator, daca esti in cautarea unui aparat de calcat performant, vei avea nevoie de un model cu o putere de minim 1600 W. Cu cat aparatul este mai puternic cu atat acesta o sa fie gata de utilizare mai rapid si chiar o sa atinga temperaturi mai mari. Temperatura ridicata a aburilor elimina bacteriile, presele de calcat fiind recomandate mai ales pentru calcarea obiectelor de imbracaminte ale bebelusilor

Avand in vedere ca presa este utila pentru a calca rufe mari, alege un aparat care sa aiba o putere de 1600 W – 2200W.

cea mai buna presa de calcat 1

 

2. Materialul

Materialul, din care talpa presei este produsa – are o mare importanta asupra felului cum se va comporta aparatul cu diferite tesaturi. Materiale cele mai intalnite sunt aluminiul si inoxul. Un model din inox este recomanda in special pentru hoteluri si alte tipuri de unitati de cazare.

Daca esti in cautarea unui aparat pentru gospodarie iti recomand o presa de calcat cu talpa din aluminiu, mai ales daca doresti sa folosesti aparatul pentru a calca hainele bebelusului (de exemplu).

 

3. Placa de calcat

O suprafata de calcare mare, o sa fie utila – caci nu o sa trebuiasca sa stai de multe ori sa aranjezi rufele. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat vei putea cuprinde o parte mai mare din suprafata textila.

Un alt aspect ce trebuie urmarit este forta de calcare, ce trebuie sa fie de minim 40 kg – astfel incat calcatul se fie facut rapid si fara efort sau chiar sa poti calca mai multe straturi de material simultan.

 

4. Functii

Functiile vor face diferenta dintre cea mai buna presa de calcat si un model apropiat:

Debit de abur – are o influenta foarte mare asupra rezultatelor, daca esti interesat de un aparat performant, alege un model cu un debit de abur de minim 110 g/min. Cu cat debitul de abur este mai mare cu atat cutele, chiar si cele mai “incapatanate”, sunt mai usor de intins;

Sistem anti-calcar – fiind aparate destinate calcarii cantitatilor mari de haine este recomandat un model cu cartus anticalcar care sa protejeze aparatul de duritatea apei si chiar cu un sistem de avertizare cand trebuie cartusul schimbat;

Oprire automata – deja oprirea automata trebuie sa fie un standard al oricarui electrocasnic, mai ales ca multora ni s-a intamplat sa uitam cel putin o data aparatul in priza;

Sisteme de blocare – sistemele de blocare sunt necesare, in special daca ai in casa copilasi.

cea mai buna presa de calcat 4

 

5. Alte caracteristici

Dimensiunea – alege un model care sa fie suficient de mare, pentru a putea calca materialele mari, dar care sa nu iti ocupe foarte mult spatiu cand trebuie sa il depozitezi.

Greutatea – daca urmaresti o presa de calcat portabila (astfel incat sa nu te limiteze la o anumita incapere), trebuie sa ai in vedere si acest aspect, sunt modele ce au pana in 10 kg, dar si aparatele profesionale care pot fi mutate foarte greu (recomadate pentru hoteluri, gradinite, crese etc.).

Timpul de incalzire – un timp de incalzire mic, o sa iti asigure ca poti incepe mai repede calcatul hainelor. Un aparat bun de calcat trebuie sa fie gata de utilizare in cel mult 2 minute, din momentul in care l-ai pornit.

 

Garantia

Orice producator serios trebuie sa iti ofere pentru produsul sau o garantie de minim 2 ani. Sunt insa furnizori de la care poti cumpara prelungirea perioadei de garantie – cu pana la inca 24 luni.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand 3 modele de prese de calcat – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Presa de calcat Texi Apollo 68 , 1600WPresa de calcat Texi Apollo 68 , 1600W

Presa de calcat Texi Apollo 101, 2200WPresa de calcat Texi Apollo 101, 2200W

Calandru B 995 D, tambur 83 cmCalandru B 995 D, tambur 83 cm

Putere (W): 1600Putere (W): 2200Putere (W): 2200
Talpa: AluminiuTalpa: AluminiuTalpa: Inox
Placa de calcare: Suprafetele active, superioara si inferioara, anodizate din aluminiuPlaca de calcare: Suprafetele active, superioara si inferioara, anodizate din aluminiuCapat de tambur liber adaptat oricarui tip de tesatura
Capacitate rezervor apa (l): 0.80Capacitate rezervor apa (l): 0.80Capacitate rezervor apa (l): 0.84
Debit de abur (g/min): 120Debit de abur (g/min): 120Debit de abur (g/min): –
Timp incalzire: 2 minuteTimp incalzire: 2 minuteTimp incalzire: 2 minute
Dimensiuni (W x D x H): 69 x 31.2 x 63.5 cmDimensiuni (W x D x H): 101 x 30 x 63 cmDimensiuni (W x D x H): 1052 x 500 x 380 mm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
( actualizat: 24.06.2016 )

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: