Care este cea mai buna oala sub presiune? Ce caracteristici trebuie sa urmaresti la o oala buna sub presiune?

 

Cea mai buna oala sub presiune este necesara in orice bucatarie, pentru a scurta timpul de preparare al alimentelor – mai ales a celor greu de fiert. Aceasta este indicata sa fie folosita pentru acele produse ce necesita un timp de fierbere de 40 – 60 minute, precum: carnea de vita sau de oaie, legume dure precum cartofii, morcovii. Avand in vedere ca oala blocheaza aerul si presiunea in interior si ca eliberarea acestora este controlata, reuseste sa mentina nutrientii din alimente mult mai bine.

Pretul, pentru o oala sub presiune buna, porneste de de la 250 lei si depaseste 1000 lei, in functie de caracteristi si producator.

Cea mai buna oala sub presiune 5

 

Diferenta dintre o oala obisnuita si una sub presiune:

 

Diferenta dintre o oala obisnuita si una sub presiune este ca intr-o oala normala apa fierbe pana la temperatura de aproximativ 100°C – cand se transforma in aburi si se disperseaza in aer, insa o oala sub presiune o sa blocheze eliminarea aerului / aburilor, cu ajutorului unui mecanism special. Prin urmare temperatura si presiunea din interior vor creste, si chiar vor ajunge la valori mari de pana la 120 grade Celsius. Aceasta fierbere poate sa fie reglata cu ajutorul unei valve de siguranta – ce se afla pe capac. Atunci cand presiunea creste prea mult, valva se ridica, spre a permite dispersarea ei, controlata, la exterior.

Avantajele utilizarii oalei sub presiune sunt: timp redus pentru a prepara alimentele greu de fiert, substantele nutritive sunt pastrate, se reduce consumul de energie sau gaz ( in functie de tipul aparatului ).

 

Cum alegi cea mai buna oala sub presiune?

 

Cand alegi cea mai buna oala sub presiune pentru bucataria ta, trebuie sa urmaresti: mecanismul, materialul din care este fabricata,  capacitatea si alte ce caracteristici are ce iti vor aduce un plus atunci cand o folosesti.

 

1. Mecanismul

Mecanismul de inchidere al oalei sub presiune este cel mai important factor, atunci cand doresti sa achizitionezi un model bun. Acestea trebuie sa asigure o etansare perfecta, astfel incat presiunea sa iasa controlat doar prin valva speciala.

Oalele sub presiune mai scumpe, ofera un mecanism cu sistem de auto-blocare, cu semnale de siguranta care sa iti confirme ca ai pozitionat corect capacul. De asemenea acest sistem o sa poata fi deschis doar in momentul in care presiunea din interior a scazut la un nivelul de siguranta.

Cea mai buna oala sub presiune 3

 

2. Materialul si capacitatea

Inox sau otel (inoxidabil, carbon ) sunt cele mai bune materiale pentru a produce o oala sub presiune de calitate. Avantajul inoxului este greutatea mai mica a vasului.

Capacitatea reprezinta o alegere personala in functie de numarul de membrii din familia ta. Un model cu o capacitate de 3 – 6 l este ideal pentru familii de 2 – 4 persoane, insa pentru ale ocazii speciale (ex: Sarbatori) s-ar putea sa ai nevoie de o oala cu o capacitatea mai mare.

 

3. Alte caracteristici

• siguranta: valva reprezinta un element de siguranta esential. Suieratul acesteia te va informa ca presiunea din interiorul oalei este mare, prin urmare trebuie sa astepti ca acesta sa se opreasca pentru a putea deschide vasul in siguranta (adica cand presiunea din interior este egala cu cea din exterior). Modelele mai performante au un sistem de auto-blocare, pana in momentul in care presiunea s-a stabilizat. Foarte important: citeste cu atentie indicatiile producatorului;

• sursa de caldura: daca ai o plita cu inductie sau vitroceramica, trebuie sa te asiguri ca vasul poate folosit pe acestea (urmareste sursele de caldura pentru care poti folosi oala);

• compatibilitatea cu masina de spalat: spre a-ti usura munca, alege un model care poate sa fie spalat in masina ta de vase.

Cea mai buna oala sub presiune 4

 

4. Garantia

Majoritatea vaselor sub presiune au o garantie de 24 luni. Alege sa achizitionezi de la un furnizor de incredere, astfel incat sa ai certitudinea ca produsul este original.

 

Atentie cand folosti oala sub presiune:

evita sa umpli pana la capacitate maxima – astfel incat iesirea valvei sa fie acoperita;
spala corespunzator vasul, mai ales capacul in zona valvei.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, cand alegi cea mai buna oala cu presiune pentru bucataria ta.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand trei modele, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Oala sub presiune din inox Pyramis EXPERT PLUSOala sub presiune din inox Pyramis EXPERT PLUS

Oala sub presiune Carl Schmidt Sohn, inox 18 8, volum 8 litriOala sub presiune Carl Schmidt Sohn, inox 

Oala sub presiune Tefal Clipso Plus P4370761Oala sub presiune Tefal Clipso Plus P4370761

Sursa de caldura: Electrica, GazSursa de caldura: Electrica, Gaz, Inductie, VitroceramicaSursa de caldura: Electrica, Gaz, Inductie, Vitroceramica
Material: InoxMaterial: InoxMaterial: Otel Inoxidabil
Volum (l): 6Volum (l): 8Volum (l): 6
Compatibil masina de spalat vase: DaCompatibil masina de spalat vase: DaCompatibil masina de spalat vase: Da
Continut pachet: CapacContinut pachet: CapacContinut pachet: Capac
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 20.06.2016)

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: