Care este cea mai buna oala electrica pentru orez? Ce caracteristici sa urmaresti la o oala electrica pentru orez?

 

Orezul este tipul de cereala cel mai utilizat in lume. Consumul sau are efecte benefice asupra organismului, prin urmare daca doresti sa introduci acest aliment la mesele zilnice, recomand sa achizitionezi o oala electrica pentru orez. Un astfel de electrocasnic este echipat cu doua cosuri unul pentru a fierbe si altul cu abur din inox – special proiectate pentru a gati perfect alimentele.

Printre beneficiile orezului enumar: este o excelenta sursa de energie (datorita carbohidratilor, a numeroaselor minerale si  vitamine – precum: calciu, fier, fluor, fosfor, iod, magneziu, potasiu, sulf, sodiu, zinc, A, B1, B2, B6, E dar si componente organice), nu contine colesterol (fiind indicat mai ales in alimentatia celor varstnici), mentine presiunea sangelui stabila si ajuta la digestie.

Ce doresc sa mai precizez este ca o oala electrica pentru orez poate sa fie folosita si pentru a prepara: sparanghel, fasole, varza, morcovi, porumb, cuperci, mazare, peste etc. ( in functie de model ).

Pretul pentru o astfel de oala porneste de la 300 lei si depaseste 500 lei ( diferenta fiind data de caracteristici si producator ).

rice-607987_640

 

Cum alegi cea mai buna oala electrica pentru orez?

Cand alegi o oala electrica pentru orez, trebuie sa urmaresti: puterea, capacitatea, dimensiunea si alte caracteristici. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Puterea

Puterea aparatului este o caracteristica foarte importanta, ce influenteaza: in cat timp apa ajunge la temperatura de fierbere – ideala pentru prepararea orezului, dar si modul cum mentine constanta caldura.

In functie de cantitatea de orez / alimente puse la preparat, alege un model care sa fie suficient de puternic:
• o putere de 400 W – 500 W – pentru 6 portii (aparate mai micute);
• o putere de 500 W – 600 W – pentru 10 portii (aparate de dimensiune medie);
• o putere de peste 600 W – pentru mai mult de 12 portii (aparate mari).

Cea mai buna oala electrica pentru orez 4

 

2. Capacitatea si dimensiunea

Capacitatea reprezinta o alegere personala, in functie de numarul portilor ce doresti sa le prepari. De ce trebuie sa tii cont, insa: cu cat aparatul are o capacitate mai mare cu atat o sa fie necesar mai mult spatiu pentru a-l depozita. In piata ai sa gasesti aparate speciale pentru 4 portii si pana la 15 ( dintre oalele pentru uz casnic).

Majoritatea modelelor, au doua compartimente – unul pentru a putea fierbe orezul, iar al doilea pentru a pregati la aburi diferite legume, prin urmare vei beneficia de doua vase, detasabile, usor de spalat.

 

3. Alte caracteristici

Alte caracteristici vor aduce un plus de fiecare data cand folosesti aparatul, prin urmare, urmareste:

accesorii – vas pentru aburirea legumelor, vas detasabil pentru orez, canita pentru a masura portile, spatula pentru a amesteca – toate sunt importante pentru a pregati celor dragi mancare sanatoasa si bine fiarta / aburita;

tipuri de preparate – dupa cum am precizat mai sus, sunt oale in care poti fierbe sau gati la aburi mai multe tipuri de alimente – mentionate in manualul de utilizare ( sparanghel, fasole, varza, morcovi, porumb, cuperci, mazare, peste etc. );

usurinta in folosite – orice electrocasnic trebuie sa fie usor de folosit, fara multe comenzi in care sa te incurci;

intretinerea aparatului – pentru a nu te complica, alege un model cu componente detasabile – care sa fie spalate la masina de vase. Atentie: respecta indicatiile producatorului in ce priveste curatarea aparatului.

Cea mai buna oala electrica pentru orez 41

 

4. Garantie

Majoritatea modelelor au o garantie de 2 ani, perioada in care producatorul trebuie sa iti asigure services de calitate, in situatia in care aparatul se defecteaza din motive independente de tine.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior – in continuare iti recomand urmatoarele:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Oala electrica pentru orez - Cuisinart 12Oala electrica pentru orez – Cuisinart

Oala electrica pentru orez - KenwoodOala electrica pentru orez – Kenwood

Oala electrica pentru orez - CuisinartOala electrica pentru orez – Cuisinart

Putere: 500 WPutere: 640/762 WPutere: 650 W
Capacitate orez 520 g / 6 portiiCapacitate orez 10 portiiCapacitate orez 1040 g / 12 portii
Carcasa din inoxCarcasa din inoxCarcasa din inox
Dimensiuni: 20 x 23 x 22 cmDimensiuni: 24 x 26 x 27,5 cmDimensiuni: 27 x 25 x 25 cm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 26.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: