Care este cea mai buna multifunctionala inkjet in 2017? Ce caracteristici sa urmaresti la o imprimanata multifunctionala buna?

( Cea mai buna multifunctionala inkjet | Recomandari, Pareri, Pret )

 

O multifunctionala buna o sa faca treaba a trei aparate diferite: imprimanta clasica, scaner si fax ( chiar daca fax-ul nu mai este atat de popular ). In ultimul timp pretul acestor aparate a tot scazut, ceea ce le face accesibile atat pentru birou, dar si pentru a fi achizitionate in uz personal.

Indiferent care este scopul pentru care ai nevoie de o multifunctionala, alegerea se reduce intre un model pe baza de tehnologie inkjet sau laser.  In primul caz este folosita cerneala, care este imprastiata prin niste gauri microscopice pe pagina. La pol opus, imprimantele laser folosesc tonere care contine pudra. Aceasta este lipita de hartie prin intermediul fuserului, cu ajutorul presiunii si a caldurii. In prezent sunt multe modele din care poti alege aparatul potrivit pentru tine.

Pretul pentru o multifunctionala porneste de la 500 lei si in functie de caracteristici / producator depaseste 2000 lei. Daca este sa discutam despre brand, cele mai cunoscute sunt: HP, Canon, Epson, Brother si Ricoh.

Cea mai buna multifunctionala inkjet in 2017 - abcTop.ro

 

Multifunctionale inkjet pro si contra:

 

Un model inkjet iti poate oferi o serie de avantaje si dezavantaje:

Avanjatejele unui multifunctionale inkjet

dimensiunea mica: majoritatea modelelor ce au la baza tehnologia inkjet au o dimensiune relativ mica, fata de modelele cu laser;

cost redus: pretul pentru aparat in sine este mic, fiind usor si de inlocuit;

cartusul: in ultimii ani pretul pentru inlocuirea cartusului a scazut mult;

calitatea color superioara: aduc o calitate color superioara, oferind culori vii, constraste puternice si imagini clare ( desigur de la un model la altul, in functie de rezolutie );

usurinta de inlocuire a cartusului: acestea de regula sunt destul de mici si usor de inlocuit.

Cea mai buna multifunctionala inkjet in 2017 - abcTop.ro

 

Dezavantajele unei multifunctionale inkjet

cost per pagina mare: sunt putine imprimante inkjet ce se pot lauda cu un cost per pagina redus. De regula, din acest punct de vedere imprimantele laser au un avantaj;

viteza de print mica: sunt de regula aparate care au o viteza de printare relativ mica;

greu de curatat: in cazul in care cartusul se scurge, este destul de greu sa indepartezi cerneala, in special daca apuca a se usca.

 

Cum alegi cea mai buna multifunctionala inkjet in 2017?

 

Cand alegi cea mai buna multifunctionala inkjet sunt multe aspecte de luat in considerare de la caracteristicile de printare, cele de scanare / copiere si pana la fax. In continuare le voi descriere in cateva randuri.

 

Printarea

Aceasta este functia de baza a unei multifuntionale. Recomandarea este sa cauti o multifunctionala inkjet care sa aiba o viteza de printare alb/negru de 15 pagini pe minut ( de regula impimantele laser tind sa fie mai rapide ).  Astfel vei avea certitudinea ca nu o sa dureze mult sa printezi documente de sute de pagini. In ce priveste viteza de printare color, aceasta trebuie sa fie de minim 10 pagini per minut.

Calitatea printului este un alt aspect de luat in considerare. Majoritatea imprimantelor reusesc sa printeze bine alb-negru la o rezolutie de 600 x 600 puncte per inch ( dpi ). Desigur cu cat faci o investitie mai mare, cu atat poti asigura o calitate mai buna. Situatia se schimba daca esti interesat de un model care sa faca o treaba buna atunci cand ai de printat ceva color. In acest caz se recomanda o rezolutie minima de 1200 x 1200 dpi.

Cea mai buna multifunctionala inkjet trebuie sa aiba caracteristica duplex. Tot pentru a mai face o serie de economii in ce priveste hartia, dar si timpul.  Acesta permite dispozitivului sa printeze pe ambele parti, fara sa fie nevoie ca tu sa astepti sa iasa hartia apoi sa o intorci, caci imprimanta o sa faca toata treaba.

Cea mai buna multifunctionala inkjet in 2017 - abcTop.ro

 

Sanare / copiere si fax

Daca nu ai nevoie de o calitatea mare la scanare, atunci iti recomand o imprimanta cu o rezolutie de copiere / scanare de 600 x 600 dpi. De asmenea ia in considerare cate pagini multiple poate sa extraga. Multifuntionalele din gama medie au de regula o capacitate de 1 – 99 pagini. Altfel spus daca ai de copiat / scanat un document cu mai multe pagini o sa fie nevoie sa il imparti.

Tot pentru a reduce timpul este bine sa alegi un model cu ADF ( automatic document feeder ). Daca ai mai multe foi de scanat, aceasta functie asigura ca fiecare pagina este separat copiata – fara sa fie necesar sa le inserezi manual.

Caracteristicile faxului nu sunt de ignorat, mai ales daca ai nevoie de aceasta functie. Atat viteza de transmitere a faxului cat si rezolutia iti pot influenta timpul si calitatea lucrului. Cateva aspecte despre fax ce trebuie sa le mai ai in vizor sunt: memoria, apelari codate si apelari in grup.

 

Costul cartuselor / mentenanta

De multe ori o multifunctionala poate parea ca are un pret redus, insa cand ajungi la inlocuirea cartuselor, realizezi ca alegerea nu a fost atat de buna. Urmareste inainte de achizitie si care sunt costurile unui cartus nou sau pentru refill si cate pagini „duce”.

 

Alte caracteristici

Alte caracteristici iti pot aduce o serie de beneficii precum:

conectivitatea: este destul de complicat si asa cu toate cablurile pe care le ai de la monitor, tastatura, mouse etc.. Prin urmare cea mai buna multifunctionala inkjet trebuie sa iti ofere conectivitate atat prin USB dar mai important prin retea sau wireless;

AirPrint: daca esti utilizator de MAC atunci trebuie sa te asiguri ca viitorul tau aparat are AirPrint, care este protocolul de print al produselor Apple;

Google Cloud Print: este o alta caracteristica utila, care te ajuta sa folosesti imprimanta de oriunde, atata vreme cat esti conectat la interent;

formate medii de printare:  A4, A5, B5, LTR, LGL, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 20 x 25 cm – sunt cele mai uzuale. Daca daca obisnuiesti sa printezi alte formate, atunci pentru usurinta, este bine sa te asiguri ca imprimanta se poate adapta ( ex: format A3 );

Cea mai buna multifunctionala inkjet in 2017 - abcTop.ro

greutatea hartiei: daca obisnuiesti sa printezi pe hartie groasa / cartonata, este bine sa iei in considerare acest aspect. Multe multifunctionale pot printa pe medii ce au o grosime limitata, in intervalul: 64 – 105 g/mp;

dimensiunea si greutatea: pot influenta, in special ca imprimanta trebuie sa fie pusa in zona cu dispozitivele de la care vei printa. Desigur, in cazul in care nu optrezi pentru un model cu conectare la retea sau cu Google Cloud Print.

 

Garantie

De regula pentru persoanele fizice, garantia este de 12 luni. eMAG pune la dispozitie si achizitionarea unei extra garantii, cu o serie de beneficii precum: prioritat in service, inlocuirea produsului si pickup & return gratuit.

 

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, cand alegi cea mai buna multifunctionala inkjet. Daca mai ai intrebari, imi poti lasa un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de imprimanta inkjet – ce merita sa le ai in vedere

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Multifunctional HP Deskjet Ink Advantage 5575 All-in-OneMultifunctional HP Deskjet Ink Advantage 5575 All-in-One

Multifunctional Inkjet color Canon Pixma MX-725, A4, Wireless, NegruMultifunctional Inkjet color Canon Pixma MX-725, A4, Wireless, Negru

Multifunctional inkjet color Epson Workforce WF-7610DWF, A3+, WirelessMultifunctional inkjet color Epson Workforce WF-7610DWF, A3+, Wireless

Tehnologie: inkjetTehnologie: inkjetTehnologie: inkjet
Mod tiparire: color / alb-negruMod tiparire: color / alb-negruMod tiparire: color / alb-negru
Duplex: daDuplex: daDuplex: da
Interfata: USB, wirelessInterfata: USB, wireless, reteaInterfata: USB, wireless, Retea
Viteza de printare alb/negru: 22 ppmViteza de printare alb/negru: 15 ppmViteza de printare alb/negru: 32 ppm
Viteza de printare color: 21 ppmViteza de printare color: 10 ppmViteza de printare color: 20 ppm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: