Care este cea mai buna masina pentru cuburi de gheata? Ce caracteristici are un aparat de facut gheata?

 

Un aparat de facut cuburi de gheata, este util atat pentru uz casnic ( sa poti prepara vara bauturi racoritoare pentru petrecerile tale ) dar si in localuri sau in alte spatii de agrement.

Mereu o bautura rece, pe timp de vara este bine venita. Prin urmare, daca obisnuiesti sa inviti prietenii la tine si doresti sa ii servesti cu diferite racoritoare, atunci vei avea nevoie de cuburi de gheata.  De asemenea in cazul in care ai o afacere, este necesar sa le oferi clientilor bauturi dupa plac, iar de multe ori sa apeliezi la un furnizor poate sa fie bataie de cap – in special in zilele toride de vara.

In oricare situatie te-ai afla, un aparat care sa produca gheata, este solutia perfecta. Da, o alta varianta e achizitionarea de pungi pentru congelator, insa acestea au o dimensiune standard, de multe ori mult prea mare pentru a putea face diferite bauturi cu fulgi de gheata.

Prin urmare, unul dintre primele avantaje ale unei masini speciale este tocmai acest aspect – faputul ca poti sa setezi dimensiunea cuburilor.

Pretul unui aparat de facut gheata porneste de la 700 lei si in functie de tipul aparatului si producator depaseste 13000 lei.

cea mai buna masina de facut gheata 33

 

Cum alegi cea mai buna masina pentru cuburi de gheata?

Cand alegi o masina de facut gheata trebuie sa urmaresti: tipul aparatului, puterea, capacitatea si ce alte caracteristici iti ofera. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Tipul de aparat

In functie de scopul pentru care ai nevoie de o masina de facut gheata gasesti modele pentru uz casnic, semi-profesionale si profesionale

• masina de facut cuburi de gheata pentru uz casnic: sunt aparate de mici dimensiuni, ce produc intre 2 kg de gheata/24 ore si 20 kg/24 ore. Acestea sunt usor de folosit, nu necesita sa fie racordate la sistemul de apa;

• masina de facut cuburi de gheata semi-profesionala: sunt aparate de dimensiune medie, ideale pentru localuri, ce pot produce pana la 100 kg/24 ore de gheata. In functie de aparat poate sa fie necesara sau nu racordarea la o sursa de apa;

• masina de facut cuburi de gheata profesionala: sunt aparate foarte mari, ce pot produce peste 2000 kg gheata in 24 ore. Sunt masini mult mai voluminoase si pretul poate trece de 14000 lei.

cea mai buna masina de facut gheata 11

 

2. Alte caracteristici

puterea: puterea aparatului trebuie sa fie direct proportionata cu capacitatea acestuia, sunt aparate de uz casnic ce au o putere de 90 W – 200 W si pana la modelele profesionale ce depasesc 2000 W;

productie / ciclu: in functie de ocazia pentru care doresti sa achizitionezi aparatul, o sa fii interesat si de acest aspect, modelele mai micute au o capacitate de 10 cuburi de gheata per ciclu (cu o anumita greutate 85 – 115g), pe cand aparatele mari pot produce de 10 ori mai mult intr-un singur ciclu;

tipul de cub: in functie de aparat – poti stea marimea cubului de la cele mici ( de 20 g si pana la cuburi foarte mari);

dimensiunea: alege un aparat care sa fie usor de depozitat si care sa nu iti ocupe mult spatiu in bucatarie.

 

3. Garantia

Majoritatea aparatelor au o garantie de 2 ani, perioada in care ai asistenta din partea producatorului, in situatia in care intampini dificultati cu acesta.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari – referitoare la cum alegi o masina de facut cuburi de gheata, imi poti lasa mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei aparate pentru gheata, de uz casnic – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Masina de facut gheata Zass ZIM 01

Masina de facut gheata Zass ZIM 01 Capacitate 2,5 l

Masina pentru cuburi de gheata Unold U48946, 140 W Masina de facut cuburi de gheata Unold U48946 , Capacitate 1, 5L

Masina cuburi de gheata Caso Icemaster Pro, 90 W

Masina cuburi de gheata Caso Icemaster Pro, 90 W

Capac cu fereastra vizitarePutere: 140 WPutere: 90 W
Capacitate: 2.5 lCapacitate: 1.5 lCapacitate: 1.5 l
Setare dimensiune cub: nuSetare dimensiune cub: da – 3Setare dimensiune cub: da – 2
Capacitate productie cuburi gheata: 12-15kg/24hPana la 40 cuburi mari de gheata intr-o oraCuburi de gheata rapida in 6-13 STS in
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la: 04.08.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: