Care este cea mai buna masina de tuns parul? Ce caracteristici trebuie sa aiba o masina de tuns parul buna?

 

Pentru majoritatea barbatilor a merge la salon pentru o tunsoare este destul de chinuitor, in special ca de multe ori tunsoare rezultata nu este tocmai cea dorita. Cea mai buna masina de tuns te poate scapa de multe neplaceri. Acestea au lame ale caror miscari inainte si inapoi creaza efectul perfect de foarfece. Un aparat de tuns nu trebuie sa coste o avere si nici sa aiba echipament fancy.

Folosirea este simpla: trebuie doar sa potrivesti lamele la inaltimea dorita si apoi sa le treci prin par. Pretul unui model performant porneste de la 200 lei si depaseste 1000 lei. Cele mai bune aparate de tuns vin la pachet cu diferite tipuri de lame care se ajusteaza in functie de coafura dorita. In piata sunt produse ce vin echipate si cu dispozitiv special de barbierit sau pentru inlaturarea parul inestetic din alte zone.

Aparat de tuns Philips QC5580-5abctop

 

Cum aleg cea mai buna masina de tuns?

Cand doresti sa achizitionezi cea mai buna masina de tuns trebuie sa fii atent la urmatoarele caracteristici: usurinta in utilizare, accesoriile din pachet, tipul de incarcare, alte aspecte.

 

1. Usurinta in utilizarea

La un aparat de tuns este important sa te orientezi catre un model intuitiv, usor de folosit, in special daca pana in prezent nu ai mai folosit o masina de tuns. Design-ul trebuie sa iti ofere o prindere usoara in mana, astfel incat acesta sa nu scape si sa poate fi folosit usor la spate ( astfel incat sa nu fie necesar sa apelezi la o alta persoana care sa te ajute ).

Aparat de tuns Philips QC5580-4abctop

 

2. Tipul de motor

In functie de preferinte, trebuie sa alegi tipul de motor al aparatului. Sunt trei tipuri de motoare: pivot, rotativ si magnetic. Motorul rotativ este cel mai puternic dintre cele trei si este folosit de regula la cele mai performante aparate de tuns. Motorul magnetic are in general mai multe viteze, insa o putere mai mica. Motorul tip pivot este suficient de puternic pentru a taia atat firul subtire cat si firul gros sau prin parul umed.

 

3. Accesoriile aparatului

Unul dintre avantajele in a folosi o masina de tuns parul este faptul ca poti sa alegi si sa controlezi exact dimensiunea pe care vrei sa o tai. Majoritatea aparatelor vin cu numeroase accesorii adica cu diverse capete de schimb. Cele mai bune aparate vin insa cu cel putin 3 capete speciale pentru dimensiuni cuprinse intre 0.5  – 15 mm. Daca doresti o tunsoare „zero”, trebuie sa fii atent la achizitionarea produsului ca acesta sa aiba un cap special. De asemenea este foarte important sa poti igeniza aparatul sub jet de apa.

Aparat de tuns Philips QC5580-2abctop

4. Alte caracteristici

 usurinta de folosire / curatare:  dupa cum am mentionat mai sus, trebuie sa alegi un model care sa fie usor de folosit si de spalat. Atentie insa – sunt modele ce necesita o curatare speciala ( cu ulei specific, diversi lubrifianti pentru lame etc..);
 autonomia: majoritatea aparatelor sunt fara fir, cu incarcare la retea sau cu acumulatori. Autonomia unui aparat performant de tuns este de 30 minute, in medie, insa sunt produse ce ofera o autonomie de pana la 100 minute la o singura incarcare.
 intructiuni: majoritatea produselor vin cu un CD sau o carte care sa explice exact cum sa foloseste fiecare tip de lama;
• garantia: aceste produse au in general o garantie de 24 de luni, nu trebuie sa te multumesti cu un aparat de tuns ieftin, intrucat acest lucru o sa se reflecte in performante, design si chiar in garantie/services.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, iti recomand o lista cu top aparate pentru tuns parul:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Cea mai buna masina de tuns pentru barbati

Aparat de tuns Philips QC5370/15, 0.5 – 21 mm, 21 trepte, Negru

Cea mai buna masina de tuns pentru barbati

Aparat de tuns Philips QC5770/80, acumulator, 3 – 41 mm

Cea mai buna masina de tuns pentru barbati

Aparat de tuns Philips QC5580/15, 0-15 mm, 14 trepte, Gri

Fara fir: daFara fir: daFara fir: da
Autonomie: 60 minuteAutonomie: 60 minuteAutonomie: 60 minute
Interval lungime taiere: 3 – 21mmInterval lungime taiere: 3 – 41 mmInterval lungime taiere: 0 – 15 mm
Functii si accesorii:pieptene barba, foarfece, periuta curatareFunctii si accesorii: pieptene inclus, periuta curatareFunctii si accesorii: accesoriu pentru tundere la zerom cap cu rotire
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 26.05.2015)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: