Care este cea mai buna masina de spalat silentioasa?  Ce caracteristici sa urmaresti la o masina de rufe silentioasa?

 

Masinile de spalat sunt electrocasnice galagioase mai ales atunci cand sunt pe programul de centrifugare. Daca esti in cautarea unei masini de spalat silentioasa, atunci vei avea nevoie de un model care chiar la viteza maxima, sa propage un zgomot sub 70 db si cat mai putine vibratii.

O astfel de performanta o poate atinge o masina de spalat rufe in doua situatii. Prima: daca viteza de centrifugare este mai mica sau egala cu 1000 rpm, sau daca incorporeaza o tehnologiie moderna, fapt pentru care este nevoie sa scoti mai multi bani din buzunar.

O masina silentioasa o sa iti ofere mai multa independenta – intrucat vei putea sa o folosesti atat seara cat si dimineata fara a deranja restul membrilor din apartament.

cea mai buna masina de spalat silentioasa

 

Cum alegi cea mai buna masina de spalat silentioasa?

Daca ai gasit cateva modele care sa fie sub 70 db nivelul de zgomot, urmatorul pas este sa compari caracteristicile pentru alegera celui mai bun model pentru tine: capacitatea de spalare, numarul programelor, viteza de centrifugare, sistemele de siguranta, consumul si garantia.

 

1. Viteza de centrifugare si capacitatea masinii

Dupa cum am spus mai sus, pentru a avea o masina silentioasa trebuie fie sa renunti la viteaza de centrifugare, alegand un model pana in 1000 rpm, sau sa te pregatesti sa investesti mai multi bani. De regula masinile de spalat pentru uz casnic ofera o viteaza de centrifugare pana in 1400 rpm.  Atentie insa la tipul de tesatura, sunt multe materiale ce se pot deteriora daca le lasi la centrifugat la o viteza prea mare sau un timp lung.

Avantajul unei masini de spalat cu incarcare orizontala fata de cea cu incarcare verticala este – faptul ca incap pana la 9 kg de haine ce le poti spala linistit. Desigur o masina cu capacitatea de 9 kg este recomandata famililor ce au mai mult de 6 membri.

 

2. Programele

WHIRPOOL_fscr80424_wh_06_M_pProgramele reprezinta un factor esential al alegeri. Cea mai buna masina de spalat rufer silentioasa trebuie sa iti ofere o serie de programe, un minim garanta – program pentru bumbac, program pentru delicate, program special de fierbere, program pentru haine mixte, program pentru baby care, clatire sau centrifugare, uscare.  Alte programe utile: pentru lana, pentru articole vestimentare sport.

Este foarte important ca setarea temperaturii, a vitezei de centrifugare sa fie alese independent de alegerea programului in functie de hainele ce urmeaza sa le speli.

 

3. Consumul si sistemele de siguranta

Pentru a misora factura ta la energie sau chiar la intretinere / apa, este recomandat sa alegi un model care sa faca parte din clasa energetica A (A+, A++, A+++), iar pentru fiecare ciclu de spalare sa nu depaseasca 50 l/apa.

Sistemele de siguranta sunt o necesitate la orice masina de spalat moderna. Cu ajutorul senzorilor de siguranta masina trebuie sa „ia anumite” decizii, in functie de problemele aparute. De exemplu daca este infundat sistemul de evacuare, aparatul trebuie sa se opreasca si sa indice eroarea.

 

Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR90425 54. Garantia

O masina de spalat rufe are o garantie de minim 2 ani. Sunt furnizori ce iti pun la dispozitie posibilitatea de a prelungi garantia cu inca 2 ani contra cost, ceea ce este un avantaj pentru tine, in special ca masina de spalat rufe este un electrocasnic ce il achizitionezi pentru o perioada lunga de timp.

 

Sper sa iti fie utile aceste sfaturi, daca ai mai multe intrebari referitoare la o masina de spalat silentioasa, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos

 

Avand in vedere cele mentionate, in continuare iti recomand trei modele care sunt foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Masina de spalat rufe Arctic AED6000A++, 1000 RPM, 6 kgMasina de spalat rufe Arctic AED6000A++, 1000 RPM, 6 kg, Alb

Masina de  spalat rufe Gorenje W6222-S, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A++Masina de spalat rufe Gorenje W6222/S, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A++

Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR90425Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR90425, 9kg

Tip incarcare: FrontalaTip incarcare: FrontalaTip incarcare: Frontala
Viteza de centrifugare (rpm): 1000Viteza de centrifugare (rpm): 1200Viteza de centrifugare (rpm): 1400
Capacitate de incarcare (kg): 6Capacitate de incarcare (kg): 6Capacitate de incarcare (kg): 9
Clasa de eficienta energetica: A++Clasa de eficienta energetica: A++Clasa de eficienta energetica: A+++
Consum in program standard (kwh): 0.71Consum in program standard (kwh): 0.6Consum in program standard (kwh): 0.86
Numar programe: 11Numar programe: 18Numar programe: da
Programe: extra-clatire, stoarcere, camasi, bumbac, mix, sinteticePrograme: bumbac, lana, sintetice, prespalare, clatirePrograme: bumbac, lana, sintetice, delicate, clatire
Nivel de zgomot la centrifugare dB(A): 71Nivel de zgomot la centrifugare dB(A): 70Nivel de zgomot la centrifugare dB(A): 69
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 15.06.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: