Care este cea mai buna masina de spalat cu uscator? Ce caracteristici are o masina buna de spalat cu uscator?

 

Cea mai buna masina de spalat cu uscator incorporat este o achizitie practica, in situatia in care ai un program incarcat, prin urmare dispui de cateva ore pe saptamana pentru treburile casnice.

Alte avantaje in achizitionarea unei masini de spalat cu uscator incorporat sunt: economia de spatiu – fata de doua aparate – unul pentru spalat si altul pentru uscat, economia de bani – pretul pentru un astfel de electrocasnic, porneste de la 1900 lei, iar in functie de caracteristici si producator, depaseste 4000 lei (doua masini achizitionate separat te pot duce si pana la 9000 lei). Desigur cel mai mare dezavantaj al unei singure masini este faptul ca va dura mai mult timp pana sunt gata hainele, adica ciclul de spalare + uscare dureaza mai mult.

Utilitatea unui uscator este notabila – indiferent daca il achizitionezi separat sau ca functie la masina de spalat – mai ales pe timp de iarna cand hainele se usuca mult mai greu – si ramai fara spatiu pentru „depozitarea” acestora.

Cea mai buna masina de spalat cu uscator

 

Cum alegi cea mai buna masina de spalat cu uscator?

Cand alegi cea mai buna masina de spalat cu uscator incorporat, trebuie sa fii atent atat la caracteristicile de spalare cat si de uscare precum: programe, viteze de centrifugare, capacitate, senzori spuma / incarcare / apa si mai ales filtre. In cazul uscatorului este recomandat sa verifici existenta unui senzor de umiditate / termostat.

 

cea mai buna masina de spalat cu uscator 61. Capacitate

Capacitatea este o alegere personala, pentru familii mari de 4 – 5 membrii, se recomanda o masina de spalat cu o capacitate de 5 kg – 8 kg, astfel incat sa poti spala mai multe haine in acelasi ciclu. In prezent, masinile de spalat avansate au un senzor de incarcare ce va seta automat cantitatea de apa si detergent folosita in functie de greutatea rufelor din interior. Chiar daca astfel de modele sunt ceva mai scumpe, pe termen lung se merita, intrucat investitia se amortizeaza.

Atentie – capacitatea de spalare este mai mare de regula, fata de cea de uscare, in medie cu 2 kg.

 

2. Programe si viteze de centrifugare

Programele si viteza de centrifugare sunt doua aspecte de urmarit la o masina de spalat buna. Chiar daca acestea au programe prestabilite (intre 10 – 25 ) pentru diferite tipuri de tesaturi, trebuie sa ai  libertate sa setezi temperatura apei si viteza de centrifugare, independent de programul ales.

De asemenea este recomandat sa verifici si programele uscatorului – acestea sa fie potrivite tuturor tesaturilor: bumbac, haine „sensibile”, jeans, sport sau chiar lana.

 

3. Senzor de umiditate sau termostatul

Uscatoarele – pentru a „stii” cand sa se opreasca, au un termostat intern sau un senzor de umiditate, ce le atentioneaza / le opresc in momentul in care hainele sunt uscate. De regula se recomanda achizitionarea unui aparat cu senzor de umiditate, intrucat acesta este cu mult mai eficient.

In situatia in care senzorul nu este bun sau termostatul nu isi face treaba, este posibil sa strici hainele, intrucat uscatorul o sa functioneze la temperaturi prea mari, in continuu, ceea ce poate afecta tesatura.

Cea mai buna masina de spalat cu uscator

 

4. Consum si nivelul de zgomot

Consumul de apa si energie sunt doi indicatori importanti de performanta ai unei masini de spalat cu sau fara uscator. De regula recomand sa achizitionezi o masina de spalat care sa consume sub 50 l / ciclu de spalare si sa faca parte cel putin din clasa energetica A.

Clasa energetica a uscatorului este de regula prezentata separat, iar pentru a proteja buzunarul, la fel este bine sa alegi un model din clasa A.

Nivelul de zgomot este din pacate inca un dezavantaj al masinilor de spalat, intrucat acestea sunt aparate destul de galagioase, in special la final – pe programul de centrifugare. Atunci cand ai de ales dintre mai multe modele, ia in calcul sa acorzi un punctaj mai mare aparatului ce are un nivel de zgomot mai redus.

 

5. Garantia si instalarea

O masina de spalat cu uscator trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani, timp in care producatorul sa iti puna la dispozitie services in situatia in care ai probleme cu masina. De asemenea atentie si de la ce furnizor achizitionezi, recomand mereu sa cumperi de pe un site care sa iti puna la dispozitie un curier gratuit, care sa ridice produsul de la tine de acasa – daca acesta se defecteaza sau nu esti multumit de performante.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari referitoare la masinile de spalat cu uscatoare, te invit sa imi lasi un mesaj folosind formularul de mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand cele mai bune masini de spalat cu uscator incorporat:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Masina de spalat cu uscator Indesit Innex XWDE 961480X, 1400 RPMMasina de spalat cu uscator Indesit Innex XWDE 961480X, 1400 RPM, Spalare 9 kg, Clasa A, 16 Programe

Masina de spalat rufe cu uscator LG F1496ADP3, Inverter Direct DriveMasina de spalat cu uscator LG F1496ADP3, Inverter Direct Drive, Spalare 8 kg/Uscare 4 kg, Clasa B, Alb

Masina de spalat cu uscator Hotpoint AQD970D49, 9 kg spalare 7kg uscare, clasa AMasina de spalat cu uscator Hotpoint AQD970D49, 9 kg spalare / 7 kg uscare, clasa A, Alb

Tip produs: Masini de spalat cu uscatorTip produs: Masini de spalat cu uscatorTip produs: Masini de spalat cu uscator
Viteza de centrifugare (rpm): 1400Viteza de centrifugare (rpm): 1400Viteza de centrifugare (rpm): 1400
Capacitate de incarcare (kg): 9 spalare / 6 uscareCapacitate de incarcare (kg): 8 spalare / 4 uscareCapacitate de incarcare (kg): 9 spalare / 7 uscare
Numar programe: 16 spalare / 12 uscareNumar programe: 13 spalare / da uscareNumar programe: – spalare / – uscare
Selector centrifugare: DaSelector centrifugare: DaSelector centrifugare: Da
Programare intarziata: DaProgramare intarziata: DaProgramare intarziata: Da
Nivel de zgomot la centrifugare dB(A): 81Nivel de zgomot la centrifugare dB(A): 75Nivel de zgomot la centrifugare dB(A): 78
Nivel de zgomot la spalare dB(A): 54Nivel de zgomot la spalare dB(A): 54Nivel de zgomot la spalare dB(A): 51
Nivel de zgomot la uscare dB(A): 61Nivel de zgomot la uscare dB(A): 60Nivel de zgomot la uscare dB(A): –
Clasa de eficienta energetica: AClasa de eficienta energetica: BClasa de eficienta energetica: A
Clasa de eficienta la spalare :AClasa de eficienta la spalare :-Clasa de eficienta la spalare :A
Clasa de eficienta la centrifugare: AClasa de eficienta la centrifugare: –Clasa de eficienta la centrifugare: B
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 16.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Marilena
    09.07.2016 at 21:21

    Buna ziua.Doresc sa cumpar o masina de spalat cu uscator si m-am oprit la 2 modele:LG FH4U2TDH1N si Electrolux EWW1685SWD. Pe care sa o aleg? Sau poate aveti alta propunere.

Mesaj: