Care este cea mai buna masina de facut inghetata? Ce caracteristici are o masina de facut inghetata?

 

Se anunta o vara calduroasa, iar zilele acestea incepem sa simtim acest fapt din plin. Avand in vedere ca ai nevoie sa mananci ceva racoros si sanatos iti recomand sa cumperi o masina de facut inghetata in casa. Un astfel de aparat i-ar bucura, in primul rand, pe cei mici – intrucat zilnic o sa ii astepte o inghetata proaspata de vanilie, ciocolata sau chiar fructe, dar si pe cei mai mari – pentru gustul desertului savuros, racoros si sanatos facut in casa.

O masina de facut inghetata are un pret  ce porneste de la 100 lei si depaseste 2000 lei. Diferenta mare de pret consta in tehnologia din spatele aparatului, care se va observa in performantele acestuia.

cea mai buna masina de facut inghetata

Cum alegi o masina de facut inghetata buna?

Cand alegi cea mai buna masina de facut inghetata pentru tine, trebuie sa urmaresti: tipul aparatului, capacitatea si functii speciale. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Tipul aparatului

Tipul aparatului este o caracteristica importanta ce influenteaza timpul de pregatire al inghetatei. In functie de tipul de aparat ai de ales intre o masina de inghetata cu racire pasiva sau una cu racire activa. Ambele modele vin la pachet cu un set de avantaje si dezavantaje, dupa cum urmeaza:

Aparat de inghetata Taurus Tasty N Creammasina de facut inghetata cu racire pasiva – printre avantaje enumar: dimensiunea mica a aparatului, greutatea scazuta, pretul mic. Dezavantajul principal este insa timpul de preparare al inghetatei care poate ajunge la 24 de ore. Practic aceste aparate au un bol special, cu pereti dublii in care se afla lichid pentru racire. Inainte de a folosii aparatul, bolul trebuie pus la congelator in medie intre 8 – 24 ore in functie de model, pentru racire. Dupa acest timp poti utiliza aparatul, turnand ingredientele, si asteptand ca acesta sa isi faca treaba timp de 20 – 60 minute. Timpul de preparare poate fi redus, lasand din timp bolul special in congelator sau chiar permanent daca spatiul iti permite.

masina de facut inghetata 2 - cea mai buna masina de facut inghetata• masina de facut inghetata cu racire activa – dispune de o unitate frigorifica proprie, adica de un mini-congelator cu compresor. Avantaje: timpul de preparare este redus semnificativ, fiind in medie de 20 – 40 minute, poate fi folosit de mai multe ori consecutiv, fata de modelul prezentat mai sus. Dezavantaje: dimensiunea mare a aparatului, vei avea nevoie de spatiu pentru depozitare si pretul ce porneste de la 1200 lei.

 

2. Capacitatea si dimensiunea

Capacitatea este o caracteristica ce depinde de alegerea personala, in piata gasesti modele ce au o capacitate de la 0,5 L si pana la 2 L. Practic decizia ta este influentata in principal de numarul de pofticiosi la inghetata. Alege insa un model care sa vina la pachet cu un bol dintr-un plastic de calitate si cu un capac transparent, astfel incat sa poti observa procesul si sa intervi pentru a mai adauga ingrediente.

Design-ul trebuie sa fie placut, din materiale de calitate, usor de utilizat si mai ales de asamblat / dezasamblat. Dimensiunea este influentata direct de tipul de aparat, daca nu ai spatiu in bucatarie alege un model micut, compact, de tipul masinilor de inghetata cu racire pasiva, sau daca nu iti pui problema spatiului de depozitare si nici a banilor, alege un model de masina de inghetata cu racire activa.

 

3. Alte functii si caracteristici

Alte functii si sisteme aduc un plus aparatului precum:

tipuri de preparate suplimentare: sunt modele ce te vor ajuta sa prepari mai multe deserturi delicioase, ca de exemplu: serbet sau iaurt de casa cu / sau fara fructe;
• sisteme de siguranta: picioruse anti-alunecare si alarma cand componentele nu sunt asamblate cum trebuie, te vor ajuta sa eviti anumite accidente ce se pot intampla;
masina de facut inghetata 4 - cea mai buna masina de facut inghetata compatibil cu masina de vase – in functie de tipul aparatului sunt modele compatibile cu masina de spalat vase, pentru a nu fi inca un aparat de curatat manual, alege un model ce se poate spala la masina;
carte de retete inghetata – este ideala in special ca vei primi idei noi pentru a prepara retete delicioase pentru cei mici si chiar vei invata sa utilizezi mai bine aparatul.

 

4. Garantia

O masina de facut inghetata are o garantie de cel putin 2 ani. Alege de la un furnizor de incredere pentru a beneficia de servicii de calitate si prompte in cazul aparitiei unei defectiuni.

 

Acestea sunt caracteristicile ce trebuie sa le ai in vedere cand alegi o masina de facut inghetata.

 

Tinand cont de cele scrise mai sus, in continuare iti prezint o lista cu top masini pentru  inghetata: 

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

masina de facut inghetata ICK 5000

Aparat de inghetata DeLonghi, ICK 5000

Aparat pentru preparat inghetata Delonghi IC8500

Aparat de inghetata Delonghi IC8500

Aparat de inghetata Taurus Tasty N Cream

Aparat de inghetata Taurus Tasty N Cream

Tip aparat: racire activaTip aparat: racire pasivaTip aparat: racire pasiva
Putere (W): 260Putere (W): 6Putere (W): 12
Timp preparare: 20 – 40 minTimp preparare: 20 – 40 min + 8 – 12 oreTimp preparare: 30 min + 8 – 12 ore
Dimensiune: 32.6 x 42.6 x 42.5Dimensiune: 160 x 150 x 260 mmDimensiune: 460 × 240 × 602 mm
Capacitate (L): 1,2Capacitate (L): 1,5Capacitate (L): 1,5
Alt preparat: nuAlt preparat: serbetAlt preparat: serbet
Sistem anti-alunecare: daSistem anti-alunecare: daSistem anti-alunecare: da
Altele: lingurita, spatula, compatibil masina vaseAltele: lingura inghetata, racire bauturiAltele: lingura inghetata, termostat, compatibil masina vase
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
( actualizat: 2.06.2016 )

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: